به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به نامگذاری سال اقتصاد و فرهنگ گفت: آنچه در گذشته نیز در سپاه مورد توجه قرار داشته است متکی به تدابیر رهبری بوده و بر همین روال انجام وظیفه کرده است.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین عنصر مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن گسترش فرهنگ دینی در ذهن و باور مجموعههای نیروهای مسلح است اظهار کرد: با این نگاه راهبردی تمام توان خود را گذاشتهایم تا پاسداران و بسیجیان از عمق و معنویت بالا برخوردار باشند تا بتوانند در برخورد با مشکلات از توانایی بالایی برخوردار باشند.
وی اظهار کرد: شناخت توانایی دشمن در زمینه تهاجم فرهنگی می تواند نیروهای ما را در مقابل آنها واکسینه کند از طرف دیگر زمینه صرفهجویی و تکیه بر امکانات درونی در سپاه فراهم است.
نماینده ولی فقیه در سپاه تاکید کرد: در سالهای اخیر با توجه به کمبود اعتبارات ماموریتها کم نشده است و این موضوع نشان می دهد که با جهاد و مدیریت جهادی میتوان با کمترین اعتبارات کارها را به نحو احسن انجام داد.
وی اظهار کرد: اجرای دورههای مختلف و مانورهای گوناگون برای این است که بتوانیم در عرصه رویارویی با دشمن نقش خود را ایفا کنیم. در عرصه اقتصادی سپاه توانمندی خود را اعلام کرده است و دولت استقبال خوبی از این ظرفیت نکرد این اعلام آمادگی برای همکاری با دولت اعلام سهم خواهی از دولت نیست.
وی گفت: تنها راهکار مقابله با تحریم و فشارهای دشمن تکیه بر نیروی درونی نظام است سپاه آماده است انچه در توان دارد بنا به درخواست مردم در اختیار قرار دهد.
وی در پاسخ به سوال شبستان در مورد همکاری با سایر پژوهشگران غیروابسته به نیروهای مسلح اظهار کرد: قطعاً نیازمند استمداد و کمک تمام پژوهشگران هستیم و قطعاً ترکیب اعضای هیئت علمی افزایش خواهد یافت ما نیازمند تخصصهای گوناگون هستیم یکی از بخش های پشتیبانی ما طرح صالحین است این عرصه بسیار گسترده است و شامل متن و محتواست و در حال طراحی و ساماندهی جدید هستیم و برای تشکیل اعضای هیئت علمی و کادر پژوهشی کمک می خواهیم تا از این راه از استمداد سایر پژوهشگاهها و همچنین تربیت پژوهشگر در علوم اسلامی در آینده از برنامههای اصلی ماست.
وی ادامه داد: در روش شناسی مطالعات دینی کار زیادی انجام نشده است و دانشگاههای علوم و معارف اسلامی نیز در ارتباط با پژوهشهای دینی با مشکل مواجه هستند برخی از تقاضاهای پژوهشی در ظرفیت خود سپاه قابل انجام است و بخشی نیز با سفارشات تحت لیسانس سایر پژوهشگاهها انجام میشود.
وی در مورد سخنان سردار فیروزآبادی در مورد دقت خبرگزاریهای وابسته به نیروهای مسلح در انتقال اخبار و انتقاد کمتر از دولت گفت: نقد منطقی و منصفانه با حساب و کتاب است و هیچ کس مخالف نقد نیست حتی رییس جمهور هم حمایت خود را از نقد اعلام کرده اند نقد زمینه رشد را فراهم می کند.
وی ادامه داد: در مورد سخنان سردار فیروزآبادی نیز منظور این بوده است که خبر و اطلاعاتی که در جامعه منتشر می شود به خصوص در رسانه های منتسب به نیروهای مسلح با دقت لازم و در نظر گرفتن جوانب مختلف منتشر شود.
نماینده ولی فقیه اظهار کرد: برخی از رسانه های منتسب به سپاه در بیان اخبار جامعیت خبر را رعایت کنند. در برخی موارد با توجه به سرعت انتقال اخبار دقت لازم انجام نمی شود مبادا در این زمینه هزینه بیخودی با انتشار اخبار تحمیل شود بلکه باید واقعیت هایی گفته شود که زمینه رشد و شکوفایی را فراهم کند و دولت هم از این موضوع استقبال کند به جای اینکه اعتراض و یا ناراحت شود.
وی در مورد چالشهای پیش رو در عرصه فرهنگ در حال حاضر گفت: ریشه چالشها به دو نوع برداشت از حکومت دینی یعنی مردم سالاری دینی و مردم سالاری سکولار بازمیگردد دیدگاه بنی صدر با دیدگاه امام (ره) بر همین مبنا متفاوت بود دیدگاه امام (ره) با دیدگاه آیت الله منتظری و نوع برداشت او متفاوت بود همچنین نگاه کارگزاران در نگاه مردمسالاری دینی مرزبندی دارد این برداشتها در 5 حوزه سایه خود را نشان میدهد که یکی از این حوزهها اصول است.
نماینده ولی فقیه در سپاه اظهار کرد: ما معتقدیم ولایت فقیه در ادامه ولایت پیامبر (ص) و ائمه معصومین است و بر همین اساس در اداره امور مردم تمام اختیاراتی که در اختیار پیامبر بوده است در اختیار ولی فقیه نیز قرار دارد اما شان این دو با هم متفاوت است.
وی گفت: در سیاست خارجی نیز این دیدگاه تاثیرگذار است مقابله ما با اسراییل مبنایی است نه ابزاری حضور دفاعی ما در سوریه مبنایی و اعتقادی است دفاع ما از سوریه هم امنیتی است، اعتقادی و استراتژیکی است.
وی درخصوص حوزه فرهنگی تصریح کرد: دو دیدگاه مردمسالاری دینی و مردمسالاری سکولار نیز در حوزه کتاب، فیلم، حجاب و تئاتر تاثیرگذار است.
وی افزود: در حوزه اقتصاد نیز اقتصاد آزاد با اقتصاد دولتی و آزادی اقتصادی متفاوت است و این تعاریف بر مبنای دو دیدگاه مطرح شده مضامین گوناگونی دارند دیدگاه امام (ره) و رهبر انقلاب در حوزه اقتصاد بر آزادی اقتصادی با تکیه بر عدالت اجتماعی است اما اقتصاد آزاد انگیزه سرمایهداری سکولار را ایجاد میکند.
وی در مورد تحول در علوم انسانی اظهار کرد: با استاد سکولار نمی شود دانشجوی موحد و دینی تربیت کرد. ما فیزیک اسلامی و غیراسلامی نداریم اما نگاه استاد موحد و استاد ماتریالیسم به فیزیک متفاوت است مدیریت حاکم بر وزارت علوم و دانشگاهها بر تربیت دانشجو موثر است.
وی افزود: سپاه حاضر است در زمینه تربیت دانشجو وارد شود و در این موضوع با برخی حوزههای علمیه نیز مباحثاتی انجام شده است علوم انسانی 27 رشته دارد اما آنچه مهم است نگاه کلان در این حوزه که در سه دیدگاه جهان بینی فلسفی حسانی و وحیانی مبتنی است.
پایان پیام/
نظر شما