به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی شهرداری قزوین، محمد اسماعیل حافظی بیان کرد: رشد روز افزون شهرنشینی، جمعیت شهری و به تبع آن رشد عبور و مرور و رفت و آمدهای ساکنان شهر با وسایل نقلیه موتوری در سطح برون و درون شهری، مشکلات بسیاری را در سیستم حمل و نقل ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: بر این اساس برای کاهش معضلات ترافیک، حمل و نقل و آلودگی هوا برنامه ها و طرح های متنوعی اجرا می شود و یکی از برنامه هایی که با اجرای عملی و صحیح آن می توان تا حد قابل توجهی آرامش را به سیستم حمل و نقل و عبور و مرور شهری بازگرداند، توسعه حمل و نقل انسانگرا (پیادهروی و دوچرخهسواری) است.
مدیرعامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین عنوان کرد: دوچرخه سواری، یکی از روش های جا به جایی شهری است که اغلب مورد توجه برنام هریزان و کاربران شهری بوده است.
وی اضافه کرد: با وجود مزایای بسیار زیاد استفاده از دوچرخه، در شهرهایی مانند قزوین، نبود زیرساخت های مناسب و مطمئن در کشور، عاملی است که موجب شده تا استقبال چندانی از این شیوه حمل و نقل صورت نگیرد، به نحوی که بر اساس طرح مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک شهر قزوین، سهم استفاده از دوچرخه در سفرهای شهری در سطح شهر قزوین در سال 90 معادل2.6 درصد از کل سفرهای روزانه بوده است.
حافظی یادآور شد: هدف از اجرای طرح های مسیرهای دوچرخه در سطح شهر قزوین دستیابی به یک سامانه حمل و نقل پایدار و دوستدار محیط زیست است به نحوی که در بلندمدت نیز بتواند علاوه بر پاسخ به نیاز سفر درون منطقه ای شهروندان حداقل اثرات زیست محیطی را به شهر وارد ساخته و از طرف دیگر باعث ایجاد نشاط و سلامتی شهروندان شود.
وی توضیح داد: از دیگر اهداف اجرای این طرح ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه به عنوان یک وسیله حمل و نقل شهری، ارتقای سلامت روحی و جسمی شهروندان، کاهش ترافیک معابر شهری، کاهش عوارض نامطلوب اعم از آلودگی هوا، آلودگی صوتی، دیداری، کاهش مصرف سوخت و انرژی، تأمین دسترسی آسان به اماکن عمومی برای شهروندان، کاهش مشکلات ناشی از کمبود توقفگاه سواری شخصی، استفاده از دوچرخه به عنوان یک فیدر که مکمل حمل و نقل عمومی باشد و کاهش هزینه سفرهای درون شهری و کمک به اقتصاد خانواده و غیره است.
مدیرعامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین گفت: تاکنون بیش از 5/24 کیلومتر مسیر دوچرخه سواری توسط شهرداری در داخل شهر قزوین احداث شده است که در طراحی پروژه حاضر سعی بر آن بوده است تا با بررسی مشکلات مسیرهای دوچرخه موجود، راهکارهایی برای مناسب تر کردن مسیرها برای اقشار مختلف شهروندان ارائه شود.
وی گفت: پروژه انجام مطالعات امکان سنجی و تهیه طرح مسیرهای دوچرخه سواری شهر قزوین بر اساس طرح جامع حمل و نقل و ترافیک قزوین و به طول 10 کیلومتر، به سفارش سازمان حمل و نقل و ترافیک قزوین و تحت مدیریت سازمان خدمات طراحی قزوین توسط شرکت مهندسین مشاور راه های طلایی البرز در راستای تکمیل رینگ دوچرخه سواری شهر در مراحل نهایی بوده و فاز دو این طرح در اردیبهشت ماه 92 به تصویب کمیته ای متشکل از سازمان حمل و نقل و ترافیک، معاونت حمل و نقل و ترافیک، سازمان فرهنگی ورزشی، هیئت دوچرخه سواری استان و سازمان خدمات طراحی رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما