سهم ویژه گلستان در تمدن اسلامی ایران/ تاریخ گلستان با ایران یکی است

خبرگزاری شبستان: معاون پارلمانی و حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه فرهنگ نیاز به یک برنامه ریزی هوشمندانه و مدبرانه دارد و تکرار برنامه های کلیشه ای و تکراری برای این زمان کافی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، دکتر حسین نوش آبادی، معاون پارلمانی و حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(21 خرداد) در مراسم معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، در تالار فخرالدین اسعد گرگانی اظهار داشت: یکی از ویژه گی های دولت حضرت ولی عصر(عج) رشد وآبادانی و کار فرهنگی است.


وی با تشریح دعای امام زمان (عج )، گفت: حضور حضرت ولی عصر(عج) بستر ساز عمران و آبادانی است و انبیاء هم برای آبادانی زمین و سازندگی آمدند، لذا اقتصاد و فرهنگ در کنار یکدیگرند و از جهت دنیا و آخرت یعنی پیوستگی مادی و معنویت.


دکتر نوش آبادی افزود: در استانی به سر می بریم که یک استان منحصر به فرد در کشور است.


وی ادامه داد: گلستان سهم ویژه ای در تمدن اسلامی ایران دارد، زیرا وجود مفاخر و مشاهیر بزرگ تاریخ این منطقه افتخارات فرهنگی، علمی و هنری زیادی را برای کشور ایران و سرزمین پر افتخار کهن رقم زدند.


دکتر نوش آبادی تصریح کرد: استان گلستان تاریخش با ایران زمین عجین شده و همراه است و شخصیت های بزرگی همچون ملاصدرا، میر داماد، جرجانی و میر فندرسکی را دارد که نه تنها به این استان و منطقه بلکه در کشور و به دنیا خدمات ارائه کردند که نامشان بر همگان آشناست.


وی با بیان اینکه وجود تنوع اقوام و همزیستی مسالمت آمیز، قومیت ها، زبان ها از ارزش بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: وجود اقوامی همچون ترکمن، قزاق، بلوچ، سیستانی، ترک و فارس در کنار هم، همگی نشان از جایگاه بالای فرهنگی و اجتماعی در استان گلستان است.


معاون پارلمانی و حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید قدر این ظرفیت ها را بدانیم و با استفاده و بهره گیری از این ظرفیت ها و استعدادها و گرایشات و سلیقه های مختلف در جهت توسعه و آبادانی پیش برویم.


وی تصریح کرد: هیچ چیز نباید مانع برگزاری برنامه های ما شود، حاشیه سازی و برنامه های حاشیه ای و کارشکنی نباید باعث عقب افتادن برنامه ها و مانع توسعه شود.


حوزه فرهنگ نیاز به یک برنامه ریزی هوشمندانه دارد
دکتر نوش آبادی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمام فرهنگ کشور نیست بلکه عضوی از خانواده بزرگ فرهنگی این کشور است و سیاست های فرهنگی ما و برنامه های ما منطبق با برنامه ها و سیاست های اجرایی کشور است.


وی با تاکید بر اینکه در حوزه فرهنگ نیاز به یک برنامه ریزی هوشمندانه و مدبرانه داریم، افزود: تکرار برنامه های کلیشه ای و تکراری برای این زمان کافی نیست، باید از شیوه ها و ابزارهای متنوع و غیر تکراری استفاده کرده و جریان سازی فرهنگی کنیم.


رفتار فرهنگی لازم است نه شعار و تبلیغ
معاون پارلمانی و حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تصریح کرد: مردم باید از ما رفتارهای فرهنگی ببینند نه شعار، تبلیغ و ادای فرهنگی.


وی در ادامه گفت: اگر می خواهیم اعتماد عمومی از ما صلب نشود باید مجریان و مدیران در همه حوزه ها رفتارشان را اصلاح کنند و الگویی برای مردم باشند.


دکتر نوش آبادی خاطر نشان کرد: مردم به اعمال و رفتار و اعتقادات عملی مدیران و مسئولان توجه دارند، لذا بیش از اینکه به محدودیت ها فکر کنیم باید به مصونیت های فرهنگی بیندیشیم و به سمتی حرکت کنیم که جامعه ما مصونیت پیدا کند.


لزوم برنامه ریزی برای نشاط و سر زندگی مردم
دکتر نوش آبادی با تاکید بر اینکه سبک فرهنگی و اسلامی باید بایک برجستگی در طول تاریخ ادامه داشته باشد، گفت: می بایست برای نشاط و سرزندگی مردم و حیات فکری و معنوی مردم در حوزه فرهنگی برنامه ریزی داشته باشیم، چرا که سرمایه های فکری و معنوی کشور باید تعمیق پیدا کند و عناصر ملی و فرهنگی ما در راستای سبک زندگی و فرهنگ اسلامی قرار بگیرد.


وی افزود: هنر اسلامی ایرانی ما همواره با دین عجین شده است و راه اثربخش خود را هزار سال قبل در دنیا با سربلندی پیموده است که این سربلندی از همراهی با دین نشات گرفته است.


معاون پارلمانی و حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما نیازمند یک مدیریت راهبردی هستیم و باید از حوزه های مختلف علمی، تکنولوژی و فن آوری بهره وری کنیم تا بتوانیم در زمینه ارتباطات روز جهانی، فنی و دیجیتال برنامه ریزی و مصونیت سازی کنیم، رشد و آگاهی بدهیم، اندیشه ها را به ترقی برسانیم و در این راه هم نیاز به مشارکت فعال همه دستگاهها و نهاد ها داریم تا این جنگ نرم را با ابزار نرم پاسخگو باشیم.


وی افزود: باید قدرت نرم افزاری و فرهنگی مان را بالا ببریم تا با تهاجمات فرهنگی مقابله کنیم و از ابزارهای هنری در مقابله با جنگ نرم استفاده کنیم.


دکتر نوش آبادی خاطرنشان کرد: ما با هنر مخالف نیستیم بلکه با هنر مبتدل و غیر اخلاقی و غیر اسلامی مخالفیم، باید گفتمان سازی و تولید ادبیات کنیم چرا که در این شرایط ادبیات خشن جایگاهی ندارد و ادبیات با عمق فرهنگی کار ساز است و به همین جهت باید از رفتارهای سطحی و کلیشه ای بپرهیزیم.


نوش آبادی در ادامه اذعان داشت: باید نیازها را بطور کامل بشناسیم زیرا پاسخگویی باید با شناخت کامل و دقیق نیازها همراه باشد و جامعه ای همراه با انتقاد پذیری و اعتماد کامل داشته باشیم.


معاون پارلمانی و حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: منهای بحث های سلیقه ای، جناحی و فکری در حوزه فرهنگ و ارشاد کارهای خوبی انجام گرفته است و خدمات زیادی داده شده است.


وی اضافه کرد: وزارت فرهنگ یک نهاد و یک کانون اسلامی است که از همه افکار و اندیشه ها استفاده می کند ولی برنامه های خودش را اجرا می کند، همه سلیقه ها و فکرها برای ما محترم است اما کارشکنی و احمال ممنوع است و باید از همه ظرفیت ها و استعدادهای استان برای توسعه استفاده شود.


پایان پیام/

کد خبر 375572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha