خبرگزاری شبستان// خراسان شمالی: تمام پیامبران الهی به دنبال محقق کردن هدف واحدی بودند همان هدفی که همه دستهها و گروهها و جمعیتهای بشری را یکجا زیر پرچم پرافتخار حضرت مهدی(عج) جمع میکند. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ»؛
او کسى است که پیامبرش را با هدایت و دین درست، فرستاد تا آن را بر هر چه دین است پیروز گرداند، هر چند مشرکان خوش نداشته باشند.
امام هفتم(ع) ذیل این آیه فرمودند:هنگام قیام مهدی(عج) است که اسلام را بر تمامی ادیان حاکم میگرداند.
اولین گام برای تحقق دهکدة جهانی و جامعه واحد بشری ایمان آوردن تمام ادیان و پیروان آنها به حضرت مهدی(عج) و جمع شدن آنها زیر پرچمش است چرا که دعوت به اتحاد جهان و جهانیان امری تازه نیست و در تمام ادیان آسمانی و قدیمی میتوان مسألهای مرتبط با آن را یافت و ریشه تفکر اتحاد بشریت را در این ادیان جستجو کرد.
و در زمانی حقیقت همه ادیان دعوت جوامع و ملتهای بشری به همبستگی و اتحاد زیر پرچم ایمان به خدای واحد بوده است، آفرینندة بیهمتا و ارزشها و باورها و مسلمات مشترکی که رفتار و منش را در تمام جهان مستحکم کند به همین جهت است که تمام ادیان توقع و انتظار ظهور مهدی(عج) را دارند و آن زمان که ظهور کند با علائم و نشانههایی که به راحتی شک را از آنها برطرف میکند به شخص ایمان میآورند. آری، به همراه او عیسی بن مریم خروج میکند و پشت سر حضرتش نماز میخواند. از امام باقر(ع) نقل شده است: وقتی حضرت مهدی(عج) قیام کند پرچم رسول خدا(ص)، انگشتر سلمان و سنگ و عصای موسی را ظاهر میکند.
باز از ایشان نقل کردهاند که وقتی که ده هزار نفر نزد او جمع میشوند هیچ یهودی و مسیحی و هر که غیر خدا را میپرستند باقی نمیماند، جز آن که به او ایمان میآورد. تصدیقش میکند و یگانه امت، امت اسلامی میشود و همچنین مهدی(عج) را بهاین دلیل مهدی نامیدهاند که به امری مخفی هدایت میکند و تورات و انجیل را از زمینی که به آن انطاکیه گویند در میآورد.
حضرت مهدی در خلال ارتباطات جهانی و توانایی و قدرتش بر یکی کردن روشها و منشها در تمام نقاط جهان، جهانی کردن خویش را به ظهور میرساند. حضرت صادق(ع) در مورد ندای آسمانی فرمودند: هر قومی به زبان خویش آن صدا و ندا را میشنود.
و این در حالی است که زبان، یکی از مشکلترین و جدیترین موانع و سدها در مسیر ارتباطات بشری است که از گفتگوها و ایجاد ارتباطات متقابل ممانعت به عمل آورده و آنها را به جدایی و تفرقه و گوشهنشینی سوق میدهد.
جهان بشری که از بحرانها ضربههای فراوان خورده است در مسیر جهانیشدن به سمت مخالف تحقق سعادت بشری سیر میکند. حال آنکه بشریت آرزویش عدالت است که از درد فراقش همواره به خود پیچیده است. درخت صبر و تحمل بشریت در این راستا آن زمان که امام منتظر، پرچم عدالتش را بر سر ظلم و ستم میکوبد به گل خواهد نشست. امام باقر(ع) میفرماید: هرگاه قائم ما قیام کند دستش را بر سر بندگان خدا میکشد و با آنها عقلهاشان را کامل میکند.
پس از تحقق عدالت، امنیت گسترش مییابد، جرم و خلافکاریها پنهان و ناپیدا میگردد. امام باقر(ع) درباره امنیت و امان در زمان حضرت مهدی(عج) میفرماید:پیرزنی ضعیف و ناتوان از شرق به سمت غرب (جهان) میرود و احدی او را اذیت و آزار نمیکند.
با از بین بردن مرزها و حدود جغرافیایی، حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) تکامل مییابد و موانعی که به دست خود بشر ساخته شده برداشته میشود و او به منتهای آرزو و خواستههایش که آزادی در عمل و تحریک زندگی و حیاتش میباشد، میرسد. زمین است که وطن هر انسان در عصر حضرت مهدی(عج) میباشد. امام صادق(ع) فرمودند: مومن در زمان قائم چنان میشود که شخصی که در شرق است برادرش را در غرب میبیند و او هم همینطور.
جامعه بشری به وحدت واقعی که جنگها، نابسامانیها، بحرانها و مشکلات را ریشهکن سازد، دست نخواهد یافت مگر اینکه به مسائل اساسی و عوامل واقعی که جمعیت بشری را میتواند جمع کند نظر بیفکند و شکی نیست که مسائل مادی جز عاملی برای ایجاد اختلاف و جنگ و بهرهکشی از همدیگر نیست. در حالی که عقل و فطرت عاملی هستند که بشریت را به تکامل عقلی و بازگشت به فطرت و تبدی و سعادت از موانع کشنده ناشی از خودپرستی ممکن نیست که آن هم عصر عدالت، آزادی، امنیت و سعادت یعنی عصر امام منتظر حضرت مهدی(عج) است.
حکومت واحد جهانی حضرت مهدی(عج)
برخی از اندیشمندان و صاحبنظران معتقدند با توجه به تفاوتهای متعددی که بین انسانها و جوامع انسانی وجود دارد امکان تشکیل یک جامعه جهانی ممکن نیست. اما ادیان الهی بدون توجه به تفاوتهای جغرافیایی، قومی، منطقهای و نژادی و حتی بدون جدا شدن هویتهای مکانی و قومی بر اساس یک عامل مشترک به نام فطرت میتوانند بر محور توحید با یکدیگر متحد شده و جامعه جهانی توحیدی تشکیل دهند.
این جامعه آرمانی و این مدینه فاضله توحیدی از جمله اهداف تمام پیامبران و حتی مصلحان حقیقی و راستین بوده است. گر چه به علت فراهم نشدن شرایط، چنین جامعهای محقق نشده، ولی پیروان تمامی ادیان معتقدند که این امر بزرگ و الهی در آینده تاریخ آنجام خواهد شد و بشریت را از نابسامانی و ظلم و بیعدالتی نجات خواهد داد.
در تشکیل این حکومت واحد جهانی آیات و روایات اسلامی بسیاری جهانیشدن حکومت حضرت مهدی(عج) را مورد تائید قرار میدهند، در تعالیم دینی ما وعده به جهانیسازی در آینده تاریخ است و این سخن یک گزافه نیست بلکه یک واقعیت حتمی تاریخ میباشد که توسط خالق و پیامبر(ص) و جانشینان او بیان شده است و این یک وعدة تخلفناپذیر است این حکومت تحقق همان امت واحد اسلامی است در این حکومت است که بشر همه تضادها و جنگها را کنار میگذارد و در سایة همدلی و یک رنگی در صلح و صفا زندگی میکند و در این حکومت است که استثمار و استعمار انسان از انسان وجود نخواهد داشت.
در حکومت واحد جهانی حضرت مهدی(عج) مرزهای جغرافیایی به رسمیت شناخته میشود. و همة عوامل جدایی انسانها و جوامع بشری از میان برداشته میشود به دلیل حاکمیت و پیروزی صالحان بر سراسر جهان دیگر دارالکفر وجود نخواهد داشت. ارزشهای قومی و نژادی از بین خواهد رفت و ارزشهای مادی با حامیت ارزشهای معنوی و جهانی محو خواهد شد. در جامعة جهانی حضرت مهدی(عج) همه چیز رنگ خدایی دارند. دنیا و آخرت انسان از هم جدا نیستند و حکومت وسیاست از دین نشان میگیرند و امامت و رهبری از آن کسی است که تمام فضائل انسانی و الهی را در خود الگوی مجسم دارد، او اسوة حسنهای است که تمام تلاش خود را برای آزادی و سعادت انسان به کار میبرند، اما نه از نوع مکاتب لیبرالیستی و اومانیستی عصر حاضر که تنها بر جنبههای آزادیهای فردی و سعادت مادی تکیه کردهاند و از ابعاد معنوی و اخروی بشر غافل ماندهاند و به جای سعادت بشر و جامعه بشری شقاوت را به ارمغان آوردهاند. امروزه در غرب سخن از عصر «سپاسکولاریستی» است که دلیلی بر بنبست و ناکارآمدی مکاتب بشری در هدایت جامعة انسانی است.
در حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) عدالت به معنای دقیق کلمه که در«وضع کل شی فی موضعه» است محقق میشود و هم عالمگیر و جهانی میگردد. و تعبیر «ملئت قسطاً» در روایت مذکور نشان میدهد که در عصر مهدوی ذرهای بیعدالتی یافت نمیشود. چرا که در ملئت یعنی پر شده است زمین از عدالت و پر شدن یعنی جایی خالی برای بیعدالتی نمیماند.
در حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) عقلانیتی که در این جهانیسازی مهدوی فراگیر میشود در تقابل با عقلانیت مدرن است. عقلانیت مدرن عقلانیتی بریده و گسسته از وحی است و میخواهد (انسان، جامعه، تاریخ، طبیعت) را بدون خدا تبیین و تفسیر کند. تعبیر در «وضع اللةده علی رووس العباد» اشاره بهاین مطلب دارد که این عقلانیت که در دوران مهدی موعود(عج) به رشد و فربهی میرسد برخاسته از وحی و معارف الهی و در چارچوب و محدودة آنهاست.
امام باقر(ع) میفرماید:اذا قام قائمنا وضع اللة علی رووس العباد فجمع بها عقولهم و کملت به احلامهم؛ زمانی که قائم ما قیام کند، خداوند دست خود را بر سر بندگان مینهد و افکارشان را پیوند میدهد و عقلهایشان را کامل میکند.
انسان متمدن امروز سخن از عصر شکوفایی و رشد علمی میزند گرچه در این مسیر به شکوفاییهای خوبی رسیده است اما به موازات گسترش علمی بشر مجهولات او افزایش یافته است. از طرفی دیگر پیشرفتهای علمی به جای اینکه آسایش نوع بشر را به همراه داشته باشند، بلای جان انسان شده و باعث استثمار انسان از انسان گشته است. در چنین شرایطی که مکاتبی مادی در هدایت و سعادت بشر به آخر خط رسیدهاند و اقرار به عجز مینمایند و از طرفی دیگر افزایش ظلم و بیعدالتی در سراسر جهان در همة زمینهها به حد اعلای خود رسیده است.
زمینه از هر نظری برای آمدن یک منجی الهی فراهم شده است تا جامعه بشری را از گرداب مکاتب عادی و از اسارت منادیان جبار و دروغین حقوق بشر عصر حاضر رهایی بخشد. مگر نه این است که پیامبر(ص) فرمودهاند که مهدی(عج) ما زمانی که ظهور کنند زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد همانگونه که پر از ظلم و جور بود.
ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی پنجم شعبان تا نیمه شعبان مصادف با 13 تا 23 خردادماه سال 93 را به عنوان دهه مهدویت نامگذاری کرده است.
برگرفته از سایت مرکز تخصصی مهدویت
پایان پیام/
نظر شما