به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیت الله حائری شیرازی، عضو مجلس خبرگان رهبری در ابتدای سخنانش در افتتاحیه همایش تحول در علوم انسانی با اشاره به مقام شامخ آیت الله سیدمنیر الدین حسینی الهاشمی گفت: اگر شاگردی استادش را نشناسد از جوانی و خامی اوست اما اگر استاد فرزند خود را نشناسد جای حیف و دریغ است و حوزه های علمیه این شاگرد بزرگ خود را نشناخته است.
وی در این باره افزود: تحولی که ایشان به وجود آورد ورود به عالم مناظره بود و این تحولی که شما در علوم انسانی به دنبال آن هستید امکان ندارد بدون مناظره به جایی برسد.
آیت الله حائری شیرازی با اشاره به اینکه در دیدار با رهبری این مباحث را مطرح کرده است، گفت: من خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم که آیا شما فکر کردید که چرا هشام بن حکم ندارید؟ آیا تا به حال فکر شده که ما چرا سعدی نداریم؟ ما باید ریشه های پیدایش اینها را جستجو کنیم که این ریشه ها همانا قواعد و فرهنگ مناظره اند.
وی در این باره افزود: کارگاهی که امام صادق (ع) تعبیه کرده اند موجب شد تا این مواد اولیه مثل هشام تبدیل به کالای هشام بن حکم شود و روش کار ایشان نیز مناظره بود.
استاد برجسته اخلاق حوزه علمیه قم گفت: حضرت صرفاً باب مناظره را افتتاح کرد و با مناظره ای علمی فرهنگ بنی امیه را برانداخت.
وی به مسئله بیداری اسلامی در منطقه اشاره کرد و گفت: مردم هنگامی که می بینند در شرافت حکومتی نمی گنجند منفجر شده و انقلاب می کنند چرا که آنها به دنبال شرافت انسانی خویش هستند.
آیت الله حائری شیرازی بر این باور است که مدیریت جهانی، مدیریت تهدید و تطمیع است و این نمی تواند دانشمند و آزاداندیش را تحمل کند، غربی ها فکر کرده اند که با این مدیریت می توانند این تحولات جهانی بر منطقه را مدیریت کنند.
وی با اشاره به اینکه در میادین علمی، مقابله کردن با پهلوانان مکاتب دیگر می تواند شرافت انسانی را گسترش دهد، گفت: چیزی که تمدن عالم را تهدید می کند این است که ظرفیت مسئولیت روز به روز بالا می رود و ظرفیت احساس مسئولیت روزبه روز پایین می آید.
استاد اخلاق هیئت دولت در همین باره افزود: دارایی های انسان سرتاسر مسئولیت های انسان است و با این قدرت جدید، ضعف ها مرتباً افزایش می یابد.
وی بر این باور است که بشر در دگربازداری به اینجا رسیده است، اما در خودبازداری نتوانسته است کاری بکند.
آیت الله حائری شیرازی با انتقاد از قرائت هایی که در مراحل مختلف از دین مطرح شد تا عناصری را که با علوم ناسازگاری دارند، کنار بگذارند، اشاره کرد و گفت: اینکه قرائت های مختلف از دین مطرح می شد برای این بود که راه ادامه حیات دین مطرح بود تا با علوم انسانی مغایرتی نداشته باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بر این عقیده است که دین در اساس خود با علوم تجربی هم مخالفتی ندارد و غربیان دین را تحریف کرده اند تا اینکه مسئله کلیسا به وجود آمد و مغایرت آن با علوم تجربی را پدید آوردند.
وی با اشاره به اینکه غربیان درباره انسان هیچ نمی داند، گفت: شما غربیان از انسان چه می دانید که می خواهید درباره جامعه انسانی سخن بگویید.
آیت الله حائری شیرازی در همین باره افزود: بشر در برابر قلب عبد مومن چه دارد؟ قلب عبد مومن، خانه خداست و کعبه و مسجدالحرام ماکت این خانه هستند، انسان به حج می رود تا ماکت خود را ببیند.
پایان پیام/
نظر شما