نقش هنرهای نمایشی در همسو سازی حفظ تنوع زیستی، تاثیرگذار است

خبرگزاری شبستان: مدیر طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی کشور گفت: هنرهای نمایشی در همسو سازی حفظ تنوع زیستی، نقش مهمی را ایفا می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، شیرین ابوالقاسمی، مدیر طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی و دبیر نخستین جشنواره تئاتر میدانی محیط زیست کشور امروز(24خرداد) در نخستین جشنواره تئاتر میدانی زیست محیطی کشور که در مجتمع مهر شهرکرد برگزار شد، گفت: رشته کوه زاگرس مرکزی از تنوع زیستی با ارزشی در سطح جهان برخوردار است.


وی افزود: شرایط اقلیمی و توپوگرافی بی نهایت مناسب آن، به تنوع عظیم اکوسیستمی و زیستگاهی برای طیف وسیعی از گونه ها منجر شده است.


مدیر طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی و دبیر نخستین جشنواره تئاتر میدانی محیط زیست کشور تصریح کرد: متاسفانه در دهه های اخیر، به واسطه تغییرات جمعیتی و تغییر نظام های اجتماعی و اقتصادی و زوال مدیریت سنتی و الگوهای کاربری زمین، تنوع زیستی رو به کاهش نهاده و در حال حاضر شدیدا در معرض نابودی است.

 


ابوالقاسمی گفت: طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی، با هدف حفاظت از محدوده 5/2میلیون هکتاری زاگرس مرکزی از طریق هم سو نمودن حفاظت از تنوع زیستی و بهره برداری پایدار، با فعالیت های بخش های کشاورزی، جنگلداری، مراتع، آب و گردشگری ایجاد شده است.


وی افزود: این طرح از طریق ارتقای ظرفیت لازم در سطوح فردی، سازمانی و سیستمی سازمان های داخلی، از روش های مبتکرانه برای حفاظت از تنوع زیستی و بهبود معیشت مردم و در نهایت توسعه اقتصادی پایدار منطقه حمایت می کند.


مدیر طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی و دبیر نخستین جشنواره تئاتر میدانی محیط زیست کشور اظهارکرد: از آنجایی که هنرهای نمایشی نیز به عنوان مادر تمامی هنرهای زنده و تاثیرگذار، در همسو سازی حفظ تنوع زیستی و آگاهی رسانی به جوامع محلی و آشنایی هرچه بیشتر با مسائل و چالش های پیش رو در عرصه مدیریت و حفاظت از تنوع زیستی زاگرس، نقش مهمی را ایفا می کند.


در پایان این جشنواره از سوی هیات داوران تندیس بهترین طرح و نویسندگی به کاظم حیدری برای نمایش (زاگرس را نجات خواهند داد) اهدا شد و سوران حسینی برای نمایش آوای زاگرس از کردستان و نمایش من یک سنجاب می خواهم نوشته بهزاد ترابیان از شهرکرد دوم و سوم شدند.


هیات داوران لوح و تندیس بهترین کارگردانی را به نمایش (طلای کثیف) از اصفهان اهدا کرد و نمایش های (حکایت پاطاق از زبان برز) به کارگردانی محمود فرضی نژاد از استان گیلان و اوای زاگرس به کارگردانی سوران حسینی از مریوان کردستان رتبه های دوم و سوم را به دست آوردند.


لوح بهترین بازیگران زن و مرد این جشنواره نیز بدون اولویت به محسن اسدی، حسین امیری و مسعود براهیمی از اصفهان، خباط فتحی از کردستان و حدیث نیکرو، منیژه موحد از گیلان و سیکنه صادقی از چهارمحال و بختیاری اهدا شد.


هیات داوران این جشنواره از مریم کاظمی ،سید حامد حسینی، علی ترابیان و دانیال صالحی به عنوان بازیگران نوجوان تقدیر کرد.


جایزه های طراحی بهترین برشور جشنواره به مهدی حسام الذاکرین برای نمایش آبادی از چهارمحال و بختیاری، تولید بهترین موسیقی به مهران مختاری برای نمایش طلای کثیف از اصفهان و محمود فرضی نژاد از گیلان نیز به عنوان بهترین طراح لباس اهدا شد.


هیات داوران در پایان چهار نمایش میدانی زاگرس را نجات خواهند داد به کارگردانی کاظم حیدری از چهارمحال و بختیاری ،اوای زاگرس به کارگردانی سوران حسینی از کردستان، طلای کثیف به کارگردانی مسعود براهیمی از اصفهان و حکایت پاطاق از زبان برز به کارگردانی محمود فرضی نژاد از گیلان را به عنوان آثار منتخب برای اجرا در زاگرس مرکزی انتخاب و معرفی کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 376106

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha