به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرند، محمد سالاری امروز (26 خرداد) در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار داشت: کارخانه فراوری مواد معدنی استان ضعیف هستند و باید ذائقه بازار و تکنولوژی های روز و کیفیت واحدهای فراوری تامین شود.
وی با بیان اینکه 22 کارخانه فراوری در استان خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: از این تعداد 15 کارخانه فعال است و ماده معدنی گرانیت، هم در داخل و هم خارج استان فراوری می شود اما بخش عمده ماده معدنی بنتونیت، صادر می شود که نیازمند راه اندازی کارخانه فراوری این ماده در استان است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از اشتغال مستقیم بیش از هفت هزار نفر در معادن استان خبر داد و گفت: همچنین دامنه وسیعی از اشتغال غیرمستقیم، در صنایع استان شامل شن شویی، سیمان، کاشی و سرامیک، کوره های آجرپزی مشغول هستند.
وی با اشاره به وجود 394 فقره پروانه اکتشاف معتبر در استان برای بیش از 37 نوع ماده معدنی، بیان کرد: از این تعداد 83 فقره مربوط به اکتشاف آهن، 44 فقره سنگ های تزیینی، 44 فقره خاک صنعتی، 35 فقره عناصر فلزی، 19 فقره بنتونیت است.
سالاری ادامه داد: ماده های معدنی معادن استان شامل منگنت، زغال سنگ، سیلیس، آهک، سرب، خاک صنعتی، فلورین، گچ، سنگ های گرانیت، بنتونیت و... است.
وی با بیان اینکه عمده معادن استان در اختیار بخش خصوصی قرار دارد، گفت: با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و بانکهای عامل و صندوق بیمه سرمایه گذاری، بهره برداران معادن برای گرفتن تسهیلات با نرخ پایین جهت خرید ماشین آلات استخراج و اکتشاف معرفی می شوند.
وی با اشاره به وجود 30 پرونده بهره برداری منیزیت در 23 شهر خراسان جنوبی گفت: ذخیره معادن منیزیت استان بالغ بر 3.8 میلیون تن است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین معادن استان با 74 مورد، مربوط به معادن بنتونیت است، افزود: در استان خراسان جنوبی 69 معدن گرانیت، 21 معدن خاک نسوز، 20 معدن زغال سنگ و 24 معدن سنگ لاشه وجود دارد.
سالاری با اشاره به اینکه: 352 معدن در خراسان جنوبی دارای پروانه بهره برداری هستند، یادآور شد: تاکنون 116 فقره کشف صادر و ذخیره قطعی معادن استان نیز 1.5 میلیارد تن برآورد شده است.
پایان پیام/
نظر شما