توجه به خرده‌فرهنگ‌ها و آیین‌های محلی سدی محکم برابر تهاجم فرهنگی غرب

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر لزوم توجه به خرده فرهنگ ها در فرهنگ کلان کشور، این مهم را سدی مستحکم در برابر تهاجمات فرهنگی دشمن معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، سید احمدرضا دستغیب، نماینده اول مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی درباره راه‌اندازی پایگاه موسیقی نواحی در برخی استان های کشور در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مباحث بسیار مهم در حوزه فرهنگ توجه به خرده فرهنگ‌‌ها است زیرا ما در کشور دارای سنت‌های زیادی در مناطق مختلف زندگی می کنیم که عناصر وحدت بخش ذهنی نیز دارند و بخش‌های مختلف را پوشش می‌دهند. 

وی افزود: نوع پوشش،‌ تنوع قومیت‌ها و قبائل، خرده‌فرهنگ‌های مختلف در کشور، گویش، اشعار، نحوه برگزاری مراسم و مناسبت‌ها، سوگواری‌ها و جشن‌ها و نیز ساز و نواهایی که در مناطق مختلف وجود دارد، همگی به بخش‌های مختلف هویت می‌بخشد. 

دستغیب با بیان این مطلب که توجه به خرده‌فرهنگ‌ها و سنت‌های بومی و محلی یکی از روش‌های مبارزه با هجمه فرهنگ بیگانه و تهاجم فرهنگی است، اظهار کرد: هرقدر ما به خرده‌ فرهنگ‌ها توجه کنیم، سدی محکم برای تهاجم فرهنگی در کشور خواهیم داشت و توجه به انواع هنرهای سنتی از جمله موسیقی نواحی اگر در آن قالب دیده شود، قابل تامل و حائز اهمیت است. 

عضو کمیسیون تلفیق مجلس توضیح داد: باید به موسیقی نواحی توجه شود زیرا آنچه در این حوزه اهمیت دارد، سازها و نواها و موسیقی‌های غربی است و حتی در برخی موارد شاهد این هستیم که با سازهای نواحی و سنتی آمیخته شده اند و یا تحریفی در برخی موارد صورت می‌گیرد که ضروری است به این حوزه توجه لازم شود.

وی با بیان این مطلب که موسیقی غربی برای ما یک آسیب جدی است، تصریح کرد: ما هنرمندان سنتی و محلی قوی داریم که با سازهای سنتی، نواهای دلنشین و اشعار پرمحتوا و پرمعنا می‌توانند جاذبه خوبی را در این زمینه ایجاد کنند و اگر به این موسیقی بیشتر بپردازیم، باید مانعی برای ورود سازهای غیربومی و وارداتی به کشور باشد زیرا به دنبال خودش اثرات مخرب دیگری را نیز درپی دارد. 

دستغیب درباره حضور صدا و سیما در این عرصه عنوان کرد: بحث موسیقی در صدا و سیما تفکیک نشده است، یعنی موسیقی در صدا و سیما بیشتر به وسیله سازهای مدرن اجرا می‌شود، درحالی‌که توجه به موسیقی نواحی و مقامی در رسانه ملی، تبلیغ گسترده‌ای است و انتظار می رود در بخش‌های مختلف معرفی شود، زیرا اینها با مردم ما و قومیت‌های مختلف پیوند دارند و طبیعی است که طرح این موضوع می‌تواند به وحدت ملی کمک کند همانطور که کاربرد گویش‌های مختلف نیز در کشور موثر است. 

وی خاطرنشان کرد: بنابر آنکه اکثر انواع موسیقی نواحی در نقاط مرزی کشور ما قرار دارند، اگر در یک کل دیده شوند و با اعمال ذوق و سلیقه خاص و به صورت جدید و با ابتکار باشند، وضعیت بهتری را در این عرصه رقم می زنیم، زیرا ما باید از هم‌افزایی این هنر در کشور و رسانه ملی بهره‌مند شویم و تلاش کنیم به جای اینکه سازها و نواهای غربی را به سازها و نواهای ایرانی ملحق کنیم، ساز و نواهای ایرانی و قرار گرفتن آنها در یک کل را به سرانجام رسانیم. 

پایان پیام/

کد خبر 37706

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha