ضرورت شناسایی و استفاده از روش های متناسب با اقلیم در استان سمنان

خبرگزاری شبستان:معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری سمنان گفت: بیشتر نواحی استان سمنان خشک و نیمه خشک است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، محمد همتیان شامگاه (26 خرداد) درجلسه هماهنگی همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک، با اعلام این مطلب گفت: کاهش 50 درصدی بارندگی امسال نیز شناسایی و استفاده از روش های متناسب با اقلیم را در این استان ضروری کرده است.


وی بر تطبیق روشهای مدیریتی در استان سمنان متناسب با شرایطی که اقلیمهای خشک و نیمه خشک دارد تاکید و گفت: همایش ملی بیابان باید با تمرکز بر روش های بهینه مدیریت این اقلیم برگزار شود.


همتیان گفت: بیابان یکی از بهترین منابع برای استفاده از انرژیهای نوین به جای تولید برق از سوخت های فسیلی و دارای جذابیت برای علاقمندان به علم نجوم است.


مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری سمنان نیز بر داشتن رویکرد ملی در برگزاری همایش بیابان با رویکرد مدیریت منابع خشک تاکید کرد و گفت: بیابان و مناطق خشک و نیمه خشک حتی از نظر مسایل امنیتی قابل بررسی هستند.


محمدرضا رضوانی شناخت بیشتر از کویر، خاک شناسی، اصلاح فرهنگ نگاه به کویر، حفاظت از محیط زیست و تنوع حیات وحش مناطق کویری، شناخت منابع معدنی و ... را از مسایلی که می تواند به محورهای این همایش اضافه شود عنوان کرد.


وی تاکید کرد: می توان به بیابان و مناطق خشک و نیمه خشک به عنوانی منبعی برای اشتغالزایی و کارآفرینی نگاه کرد.


مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری سمنان با اشاره به ضرورت نگاه به بیابان از دید مدیریت بحران، افزود: برگزاری نشستها و تورهای کویرگردی می تواند از بخشهای جانبی و جذاب همایش ملی بیابان قرار گیرد.


رییس دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان نیز در این نشست با اشاره به محورهای این همایش، گفت: فرسایش بادی و ریزگردها، گردشگری، منابع معدنی در مناطق خشک و کویری، اثرات تغییر اقلیم و سازگاری با آن، پوشش گیاهی و جنگل های خشک و نیمه خشک، کشاورزی پایدار در مناطق خشک و انرژی های تجدیدپذیر در مناطق خشک و بیابانی از محورهای این همایش دو روزه است.


محمدرضا یزدانی خواستار مشارکت دستگاه های اجرایی مرتبط با مسایل بیابان در برگزاری همایش ملی بیابان در سمنان شد و تاکید کرد: اولین همایش ملی بیابان در تهران برگزار شده و همایش ملی بیابان در سمنان، دومین همایش ملی بیابان محسوب می شود.


وی با اشاره به اینکه دانشکده کویرشناسی بیشتر بر زمینه شناخت و حفاظت از کویر تمرکز دارد، افزود: بیابان و مناطق خشک می توانند نقش مهمی در امنیت، اشتغال، اقتصاد و مسایل اجتماعی داشته باشد.


یزدانی با اشاره به تعیین پنجم شهریور به عنوان آخرین مهلت دریافت مقالات برای این همایش، بر تعامل تمام بخشها برای تکمیل محورهای همایش ملی بیابان در استان سمنان تاکید کرد.


ناشناخته بودن ظرفیتهای کویر و بیابان، لزوم ارتباط نزدیک دانشگاه و دستگاههای اجرایی، لحاظ کردن مباحث مدیریت بحران در این همایش، معرفی بیابان به عنوان فرصت و نه تهدید، جلب مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد در برگزاری این همایش، داشتن نگاه ملی در مباحث علمی، حساس کردن دستگاه و نهادهای اجرایی به موضوع بیابان، ایجاد زمینه برای بازدید شرکت کنندگان این همایش از طرحهای موفق اجراشده در مناطق بیابانی و معادن و... مباحث مطرح شده در این نشست بود.


همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک، 20بیستم و بیست و یکم آبان امسال در دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان و با همکاری مرکز تحقیقات بین المللی بیابان دانشگاه تهران برگزار می شود.


پایان پیام/.
 

کد خبر 377141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha