به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، هومن جوکار شامگاه چهارشنبه ، با اشاره به اینکه دلبر ماده یوزپلنگ آسیایی که در پارک ملی توران و کوشکی یوزپلنگ نر که در میاندشت زندگی می کند شهریور امسال در تهران تشکیل زندگی مشترک می دهند.
وی ازفراهم شدن تمهیدات لازم برای انتقال این دو یوز پلنگ به تهران تا چند ماه دیگر خبردادوگفت:تکثیر نسل یوزپلنگ آسیایی در اسارت کمی دشوار است به طوری که یوزپلنگ در طول سال تنها در هفت روز آماده جفت گیری می شود.
جوکار در خصوص وضعیت یوزپلنگ آسیایی در استان سمنان افزود: خوشبختانه پارک ملی توران از مهمترین زیستگاه های یوزپلنگ در ایران است و در سال جاری 13 قلاده یوز در این منطقه در دسته های چهار و پنج قلاده ای رویت شده اند که این نشانگر، امنیت بالا و وجود طعمه های مناسب در پارک ملی توران و وضعیت مطلوب زیستگاه برای حفظ و بقای این گونه نادر است.
مدیر پروژه ملی یوزپلنگ آسیایی افزود: یوز های حاصل از این پروژه در صورت موفقیت پس از چند سال به زیستگاه اصلی این گونه در مجموعه حفاظتی خار توران باز خواهند گشت.
وی با اشاره به اینکه مشاهده این تعداد یوزپلنگ در دو ماه اول امسال نشان دهنده شرایط مطلوب این گونه نادر در این منطقه است اظهارداشت:سال گذشته 17 مورد یوزپلنگ در گله های دو، چهار و پنج قلاده ای در این منطقه مشاهده شده بود و مشاهده 13 مورد در سال 93 بیانگر شرایط مطلوب زیستگاهی از نظر تغذیه و محیط مناسب است.
براساس مشاهدات قریب 20 قلاده یوزپلنگ در ذخیره گاه توران وجود دارد اما برای بررسی شمار این گونه طرح بررسی وضعیت گونه نادر یوزپلنگ در این استان در حال اجراست.
آمار دقیقی از جمعیت یوزپلنگ در ایران به علت خجالتی بودن و کمتر در معرض دید قرار داشتن یوز وجود ندارد اما بر اساس آمارهای ارائه شده توسط نهادهای بین المللی بین 100 تا 120 قلاده در استانهای مختلف ایران وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما