به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه در همایش بزرگداشت هفته قوه قضاییه گفت: برنامهمحوری و نظارت در دستگاه قضایی از مجاری است که پیگیری میشود.
وی برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی و ایجاد امنیت اقتصادی به منظور سرمایهگذاری را از دیگر اقدامات مهم قوه قضاییه اعلام کرد و افزود: برخورد قاطع و مستمر با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر یک برنامه اصلی در قوه قضاییه است و همچنین تلاش می شود در این قوه که درخصوص پیشگیری از وقوع جرم اقدامات موثری انجام شود که در همین زمینه از ابتدای دوره 5 ساله معاونت پیشگیری در این قوه راه اندازی شد.
وی مهمترین دغدغه قوه قضاییه را که ارتقای کمی و کیفی نیروی انسانی و منابع انسانی در این دستگاه عنوان کرد و اظهار کرد: مشکلات قوه قضاییه دارای سرمنشاعی به نام نبود نیروی انسانی و یا نبود نیروی انسانی کارآمد است و اطاله دادرسی ها نیز به همین دلیل صورت میگیرد. همچنین مساله اتقان آراء تابع همین مساله است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ارتقای کمی و کیفی منابع انسانی در دستگاه قضا تلاشهای فراوان شده است یادآور شد: با توجه به برنامه پنجم توسعه برای جذب قضات جدید تلاش کردیم و توانستیم مجوز جذب 4 هزار قاضی را دریافت کنیم که تاکنون 2 هزار و 500 قاضی وارد دستگاه قضایی کرده ایم و تا پایان سال 93 نیز 800 قاضی به آنها اضافه خواهند شد.
وی با تاکید بر این نکته که از لحاظ کیفی نیز باید دانش قضایی قضات ارتقا یابد و نو شود تصریح کرد: در این زمینه تاکید داریم که قضات علاقه مند افزایش دانش قضایی شان مواد معرفتی و ارتباطی را نیز در خود ارتقا دهند.
وی یادآور شد: ما در برههای در دانشگاههای حقوقی و دانشکده قضایی قوه اساتیدی داشتیم که مبنای دینی مان را قبول نداشتند و قانون اساسی ما تاکید بر شرعی بودن نظام حقوقی و قوانین ما دارد که این مشکل هم باید حل شود.
رییس دستگاه قضا در ادامه اظهارات خود یکی از راههای سرعت بخشیدن به اقدامات قوه قضاییه را استفاده از فناوری اطلاعات دانست و گفت: از قضاوت و کارکنان استدعا دارم که استفاده محدود از رایانه و برنامه های قضایی انلاین را فرا بگیرند.
رییس دستگاه قضاییه علاوه بر این پیگیری لوایح قضایی در دولت و مجلس را از دیگر اقدامات دستگاه قضا در دوره مدیریت خود اعلام کرد و افزود: در دولت قبل دو لایحه پلیس قضایی و لایحه جامع وکالت در دولت بایگانی شد که این خلاف قانون اساسی است و برحسب نظر شورای نگهبان دولت باید لوایح قضایی را بدون تصرف به مجلس ارسال کند.
وی موارد مطرح شده درخصوص پلیس قضایی را حل شده دانست و گفت: این لایحه بیرون امده و نهایی شده و در آینده ای نزدیک به مجلس ارسال خواهد شد که از رییس مجلس و نمایندگان حاضر می خواهیم که در تصویب این لایحه همکاری لازم را با قوه قضاییه داشته باشند تا پلیس های تحت مدیریت نیروی انتظامی و تحت نظارت قوه قضاییه مامور جلب متخلفین و مجرمین شوند.
آملی لاریجانی در تشریح لایحه جامع وکالت نیز گفت: در این لایحه تلاش می شود تا وکلا و کانون وکلا تحت نظارت قوه قضاییه باشند اما نظارتی که استقلال انها را تحت تاثیر قرار ندهد.
وی یکی دیگر از موارد مهم در قوه قضاییه را حفظ استقلال قضات و قوه قضاییه عنوان کرد و افزود: این قوه باید کاملا مستقل باشد که این مورد در دوره های قبل نادیده گرفته شد و استقلال قوه قضاییه و قضات امر بسیار مهم و هزینه برداری است که ما حاضرین این هزینه را بپردازیم تا قضاوت ما مستقل باشند.
وی نکته دیگر مهم درخصوص دستگاه قضایی خروجی این دستگاه دانست و تشریح کرد: اکثر بخشهای قوه قضاییه خارج از توان خود تلاش می کنند اما باید دید که آیا ما توانسته ایم رضایت مردم را جلب کنیم یا نه؟
آملی لاریجانی در پایان با اظهار اینکه مردم باید به دستگاه قضایی اطمینان پیدا کنند خاطرنشان کرد: مهمترین رکن این دستگاه توجه به معنویت است و ما باید درون خودمان کسی را داشته باشیم که نظارت کند.
پایان پیام/
نظر شما