به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد لطفی نیاسر دبیر شورای معارف صدای رسانه ملی در گفتگویی با اشاره به فرارسیدن ماه پر فضیلت رمضان و نقش مهم و اثرگذار صدا و سیما به عنوان دانشگاه عمومی از تلاش گسترده شبکههای رادیویی رسانه ملی در ارتقای سطح معنوی و رشد اخلاقی افراد جامعه در این ماه خبر داد و گفت: با توجه به تاثیر گذاری رسانه رادیو، تلاش شده است تا با تولید برنامههای در خور و شایسته، در جهت تسهیل روند تزکیه روحی و معنوی مردم گام برداریم.
دبیر شورای معارف صدای رسانه ملی تصریح کرد: رویکرد شبکههای رادیویی در ماه مبارک رمضان چنان است که محورهای دین، اخلاق، امید و آگاهی به عنوان روح حاکم بر محتوای همه برنامههای رادیویی بیش از پیش جلوهگر میشود.
مدیر رادیو معارف خاطر نشان کرد: در این ماه شبکههای مختلف رادیویی با تولید و پخش بیش از 1435 برنامه در قالب 180 هزار دقیقه، به ایجاد زمینهای برای کسب فیوضات الهی بیشتر، ایجاد انس و نزدیکی افزون تر مردم با قرآن و ادعیه، رواج روحیه نوع دوستی و برابری، حفظ و گسترش اتحاد و همدلی و... پرداخته و جامعه را به برقراری تحول در ساختار فکری و رفتاری در مسیر اعتلای روحی تشویق و ترغیب می کنند.
همچنین در این ماه ، تولید برنامه هایی در زمینه منزلت و اعمال شب های قدر، تبیین ویژگی های شخصیتی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام و حضرت امام حسن علیه السلام و بازگویی زوایای مهم حکومت حضرت علی علیه السلام در زمینه اقامه عدل، حمایت از مظلومان و مواجهه با ظلم و آشناسازی مخاطبان با سلوک سیاسی ائمه اطهار به عنوان الگویی برجسته، دارای اهمیت ویژهای است.
وی با تاکید بر اینکه تشریح فضیلت قرائت و ختم قرآن در ماه مبارک رمضان، پخش تلاوت قرآن کریم به صورت فردی و گروهی، معرفی قاریان وحافظان برجسته و اطلاع رسانی در خصوص برپایی مجالس تلاوت قرآن کریم از محورهای مهم برنامه سازی در شبکههای رادیویی است افزود: سعی شده است با هماهنگی شبکهها طوری برنامه ریزی شود تا جزء خوانی قرآن کریم در ساعات مختلف از رادیوها پخش شود تا مردم متدین و روزهدار با برنامه ریزی آسانتر، فیض ختم قرآن کریم در ماه مبارک رمضان را از دست ندهند.
به همین علت رادیو معارف دو بار در روز تلاوت یک جزء قرآن کریم را تقدیم مخاطبان خود میکند که بار اول پس از اذان و نماز صبح هر روز در ساعت 4 و 15 دقیقه بامداد با تلاوت استاد کریم منصوری و بار دوم تلاوت یک جزء از قرآن کریم از ساعت 14 و 45 دقیقه بعد از ظهر به صورت زنده و مستقیم از جوار بارگاه ثامن الحجج علیه السلام پخش میشود.
وی با بیان اینکه ترتیل خوانی در شبکه قرآن درچهار زمان مختلف صورت میگیرد عنوان کرد: نخستین برنامه ترتیل خوانی در ماه مبارک رمضان هر روز از ساعت 5 بامداد توسط استاد پرهیزگار و استاد عکاشه، دومین برنامه ترتیل خوانی ساعت 11 و 30 دقیقه توسط حسین سبزعلی و حسین سعیدیان، سومین برنامه ساعت 19 توسط حسین منصور و احمد رزیقی و چهارمین برنامه نیز ساعت 24 توسط استاد خلیل حصری پخش میشود.
همچنین رادیو ایران هر روز از ساعت 5 و 15 دقیقه صبح ترتیل یک جزء قرآن کریم را با صدای استاد منشاوی پخش میکند. جزء خوانی قرآن کریم در رادیو جوان و رادیو فرهنگ نیز از ساعت 5 صبح پخش میشود.
حجت الاسلام لطفی نیاسر گفت: ویژه برنامههای سحر و افطار در شبکههای رادیویی نیز با توجه به طیف مخاطبان و جامعه هدف هر شبکه تدارک دیده شده که تاکید این برنامهها بر محورهایی همچون ایجاد فضای همدلی و شور و نشاط معنوی در جامعه، استفاده از ظرفیت معنوی ماه مبارک رمضان جهت تبیین عنوان سال (اقتصاد و فرهنگ ، با عزم ملی ومدیریت جهادی) و چگونگی تحقق اهداف مربوط به عنوان سال، تعمیق و نهادینه سازی ارزشهای اخلاقی و دینی در جامعه، توجه ویژه به موضوع خانواده با تبیین منزلت خانواده در اسلام و تاثیر فضای معنوی ماه رمضان برتقویت بنیان خانواده و بازگویی نقشهای تربیتی، اخلاقی، سلامتی و ... ماه مبارک رمضان و روزه داری در زندگی فردی و اجتماعی است که توسط کارشناسان خبره و مشهور از اساتید و صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی تبیین و بررسی می شود .
وی با اشاره به اینکه تمامی 25 شبکه رادیویی ویژه برنامه های سحر و افطار خواهند داشت اضافه کرد: برنامه «پایان شب» با رویکرد تزکیه و خود سازی و برنامه «هنگام حیات» با موضوع اخلاق و زندگی در افطار و سحر از رادیو ایران پخش میشود.
همچنین به عنوان نمونه میتوان از برنامههای «بهشت اجابت» با محوریت آداب و آثار توبه، دعا و نیایش و «نان و خرما» با تبیین آموزههای رمضانی خطبه شعبانیه پیامبر اسلام از رادیو معارف، برنامه «حدیث آرزومندی» با هدف انتقال آموزههای قرآنی و برنامه «صدای ربنا» از رادیو قرآن، برنامه «خدا اجازه» با محوریت خطبه متقین نهج البلاغه و «این سفره آسمانی است» با موضوع سبک زندگی اسلامی از رادیو جوان و برنامه «سحوری» و « درحوالی قاف» از رادیو فرهنگ نام برد که به ترتیب در وقت سحر و افطار از این شبکهها پخش میشود.
لطفی نیاسر پخش بیانات و سخنرانیها و همچنین پاسخگویی مراجع معظم تقلید به استفتائات مخاطبان رادیویی را از جمله ویژگیهای ماه رمضان شبکههای رادیویی برشمرد و افزود: در همه شبکهها از سخنرانیهای خطبای شهیر مذهبی به نسبت جامعه هدف آن شبکه استفاده می شود .
دبیر شورای معارف صدای رسانه ملی همچنین افزود: علاوه بر برنامه های تولید شده برای مخاطبان داخلی ، ایرانیان خارج از کشور نیز می توانند در شبکه جهانی صدای آشنا برنامه های ویژه این ماه مبارک را به زبان فارسی دنبال کنند و علاقمندان به برنامههای معارفی به زبان انگلیسی نیز میتوانند ویژه برنامههای ماه رمضان را از طریق کانال رادیویی معارفی ندای اسلام در اقصی نقاط جهان بشنوند .
پایان پیام/
نظر شما