مصارف زکات با محوریت مسائل دینی صورت گیرد

خبرگزاری شبستان: دبیر شورای مرکزی زکات کشور با بیان اینکه تاکنون علمای اهل سنت در گسترش زکات نقش ویژه‌ای را ایفاء کرده‌اند، گفت: مصارف زکات با محوریت مسائل دینی صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حسین نبی‌لو، دبیر شورای مرکزی زکات کشور عصر دیروز (6تیر) در همایش ائمه جماعات مساجد خراسان رضوی اظهار کرد: طبق قانون و حکم رهبر معظم انقلاب زکاتی که از هر منطقه‌ای جمع‌آوری می‌شود باید در همان منطقه مصرف شود.

 

وی با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب مساجد و ائمه جماعات باید تقویت شوند، افزود: جمع‌آوری و هزینه‌کرد مسائل پیرامون زکات باید با محوریت دین و علما دین باشد.

 

نبی لو افزود: طبق حکم مقام معظم رهبری و قانون زکات، کمیته امداد مسئول جمع‌آوری و هزینه‌کرد زکات است و هیچ سازمان دولتی یا غیردولتی حق جمع‌آوری زکات را بدون هماهنگی با دبیرخانه زکات کشور ندارد.


وی تصریح کرد: تاکنون علمای سنت درگسترش زکات نقش ویژه‌ای را ایفاء کرده‌اند و زکات خوبی از مناطق سنی‌نشین کشور جمع‌آوری شده است.


مشاور سرپرستی کمیته امداد کشور ادامه داد: اگر در جامعه زکات پرداخته شود بسیاری از ناهنجاری‌ها کاهش خواهد یافت بنابراین باید زکات را به سوی نیازمندان و ضرورت‌های آنان سوق دهیم و برای انجام این فریضه الهی زکات، باید مستندسازی و ساختارسازی در کمیته امداد انجام شود.

  

نبی‌لو با اشاره به اینکه مراجع عظام تقلید به اتفاق بر پرداخت زکات مستحبی تاکید دارند، خاطرنشان کرد: بر اساس برآورد وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت زکات واجب و مستحبی در کشور 20 هزار میلیارد تومان است و دلیل عمده فاصله این مقدار با مقدار عملی شده کم‌کاری مسئولان بوده است.

 

وی افزود: تمامی مراحل فریضه زکات اعم از محل هزینه‌کرد و جمع آوری باید در دبیرخانه شورای زکات مستند شود و در این رابطه به 99 درصد پیشنهاد‌های مردمی نیز در خصوص هزینه‌کرد زکات و مراحل آن توجه می‌شود و پس از تأید اجرایی خواهد شد.

 

دبیر شورای مرکزی زکات کشور خاطرنشان کرد: با وجود تمام تلاش‌هایی که توسط کمیته امداد، ائمه جماعات مساجد در کشور در زمینه احیاء زکات آغاز شده و شاهد رشد چشمگیری در خصوص دریافت زکات بوده‌ایم اما تا زدودن فقر از جامعه فاصله بسیاری داریم.


وجود 150 هزار خانوار نیازمند در خراسان رضوی
در ادامه علی‌اصغر حاجی‌نقی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در خراسان رضوی 150 هزار خانوار نیازمند وجود دارند که 70 درصد از این تعداد زنان سرپرست خانوار هستند.


وی با بیان اینکه ظرفیت‌های خراسان رضوی با وجود کمبودها و کاهش در نزولات آسمانی در بخش زکات بالاست اما با این وجود در خصوص زکات نیازمند بانک اطلاعات آمایش سرزمینی هستیم، ادامه داد: کمیته امداد خراسان رضوی در سال گذشته با 200 میلیارد تومان اعتبار دولتی 100 میلیارد تومان اعتبارات اشتغال داشته و 100 میلیارد تومان نیز مشارکت‌های مردمی را شاهد بوده است که یکی از بخش های آن مربوط به احیاء فریضه زکات بوده است.


حاج نقی عنوان کرد: در طرح حامیان ایتام کمیته امداد سال گذشته 17 میلیارد تومان مشارکت مردمی را شاهد بوده‌ایم به طوری که ایتام تحت پوشش کمیته امداد استان، عالی‌ترین دریافت‌ را از مشارکت‌های مردمی داشته‌اند و همچنین جمع‌آوری 16 تا 17 میلیارد تومان را از بخش صدقات داشته‌ایم.


مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی اضافه کرد: اکنون با توجه به پدیده‌های ناهنجار اجتماعی موجود شاهد خانواده‌های جوانی هستیم که در گروه فقرای جامعه قرار دارند و کمیته امداد در راستای رسالت خویش و کاهش فقر از جامعه مستلزم استفاده از ظرفیت‌های دینی و مشارکت‌های عمومی است.

وی افزود: کمیته‌ امداد امام خمینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با توجه به رسالتی که بر عهده دارد و نیز مشکلاتی که برای نیازمندان جامعه وجود دارد به عنوان مددکار اجتماعی در خدمت جامعه انجام وظیفه می‌کند و به این لحاظ ایران جزء معدود کشورهایی محسوب می‌شود که برای تأمین نیازهای نیازمندان خود نیازمند کسی نیست.


مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی افزود: سال گذشته رقم زکات جمع‌آوری شده بالغ بر 18 میلیارد تومان شد که 4 میلیارد آن برای فقرا هزینه و 600 میلیون تومان صرف اعتبارات تشویقی و بقیه نیز در پروژه‌های عمرانی هزینه شد.


حاجی‌نقی با بیان اینکه در خصوص زکات با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و نوع‌دوستی که در میان مردم جامعه موجود است زکات مستحبی را نیز آغاز کرده‌ ایم، خاطرنشان کرد: در زکات فطریه نیز با توجه به اینکه این مسئولیت بر عهده این نهاد است و ستادی تشکیل شده تا زکات فطریه برای رسیدن به دست نیازمندان سامان‌دهی شود و امیدواریم ورودی همه جانبه و مؤثری را در راستای کاهش فقر در جامعه شاهد باشیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 380211

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha