رسول خضری، نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بمباران شیمیایی سردشت و همچنین پیگیریها برای درمان مصدومان شیمیایی این حادثه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: امسال 27 امین سالگرد مصدومین شیمیایی سردشت است که ما در این زمینه و برای پیگیری درمان این مصدومین کارهایی را انجام داده ایم.
وی با اشاره به جلسات خود با رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و همچنین رییس مرکز پژوهشها اظهار کرد: ما یک سری مباحثی را در رابطه با مطالبات حقوقی این افراد در مجامع بین المللی مطرح کرده ایم زیرا این مساله هم در سطح ملی و هم در سطح منطقه ای برای ما بسیار اهمیت دارد.
خضری بیان کرد: بعد از 27 سال متاسفانه ما هنوز نتایج آنچنانی از مجامع بین المللی و دادگاههای بین المللی علی رغم اینکه ثابت شده است که 13 کشور مستقیماً بمبهایی را در اختیار صدام گذاشته اند نگرفته ایم و هنوز برخورد جدی با این کشورها صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: باید وزارت امور خارجه و دولت و شخص رییس جمهور با توجه به حساسیت مطلب این موضوع را پیگیری کنند و به حقوق مصدومان شیمیایی را در این زمینه رسیدگی کنند.
نماینده سردشت و پیرانشهر با اشاره به قانون الزام دولت به شناسایی مصدومان شیمیایی و احقاق حقوق آنها چه در مجامع داخلی و چه خارجی گفت: متاسفانه علی رغم اینکه ما قانون شفاف در زمینه احقاق حقوق مصدومان شیمیایی داریم اما دولت کار خاصی در این زمینه نکرده است و این جای گلایه دارد که ما امیدواریم رییس جمهور در این زمینه تلاشهای لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به جلسه نمایندگان اذربایجان غربی با رییس جمهور در هفته گذشته گفت: ما در این جلسه از رییس جمهور خواسته ایم این قانون را اجرایی کند و برای احقاق حقوق مصدومان شیمیایی سردشت اقدامات خوبی را انجام دهد.
خضری بیان کرد: بالای 8 هزار نفر در 7 تیر 1366 در سردشت شیمیایی شده اند ولی در حال حاضر تعداد افرادی که برای آنها احراز جانبازی شده است بسیار اندک است یعنی در مجموع حدود 2 هزار نفر را جانباز شیمیایی تشخیص داده اند که این می طلبد سایر افرادی را که در این زمینه مصدوم هستند و درد می کشند نیز مشمول جانبازی شوند.
وی تاکید کرد: حداقل باید در داخل کشور بحث احراز جانبازی این افراد مورد توجه قرار گیرد تا ما در مجامع بین المللی بتوانیم طرح دعاوی کنیم و بتوانیم حقوق این جانبازان را پیگیری کنیم و قطعاً نتیجه گیری ما در مجامع بین المللی به نفع مصالح ملی خواهد بود.
خضری ادامه داد: البته معاون حقوقی رییس جمهور خانم امین زاده مسئولیت پیگیری و بررسی این موضوع را به عهده دارند.
وی بیان کرد: از نظر ما یکی از شهرهایی که می تواند نماد صلح در خاورمیانه باشد شهر مظلوم سردشت است زیرا اولین شهر قربانی جنگ افزار شیمیایی بوده است.
وی گفت: اگر مجامع بین المللی در قبال بمباران شیمیایی سردشت سکوت نمی کردند قطعا بمباران شیمیایی حلبچه که در اسفند همان سال رخ داد را شاهد نبودیم و این سکوت مجامع جهانی باعث شد که جنایتهای متعددی را صدام مرتکب شود.
نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس تصریح کرد: باید سردشت به عنوان منطقه ازاد تجاری و گردشگری صلح و به عنوان اینکه ما مردم صلح طلبی هستیم و قربانی تروریسم هستیم شناخته شود و دولت این اقدام را نیز در سردشت انجام دهد زیرا سردشت به عنوان اولین شهر بی دفاع و غیرنظامی قربانی جنگ افزارهای نظامی است.
وی ادامه داد: بحث باز شدن مرز رسمی کیله سردشت در این زمینه یعنی در ایجاد منطقه ازاد تجاری و گردشگری صلح بسیار تاثیرگذار است و می تواند این پتانسیل را برای کشور در جذب توریست داخلی و خارجی داشته باشد.
خضری با اشاره به تقاضای خود برای ایجاد مرکز پژوهش و تحقیقات مصدومان شیمیایی سردشت نیز گفت: ما این مساله را بارها درخواست کرده ایم که با مرکزیت سردشت و به صورت سمبولیک ایجاد شود.
وی بیان کرد: ما با موزه صلح تهران، مسئولان بیمارستان ساسان، معاونت درمان بنیاد جانبازان ایثارگران صحبت کرده ایم که شعبه ای از بیمارستان ساسان را در مرکز کلینیک درمانی مصدومان شیمیایی سردشت ایجاد کند زیرا درحال حاضر این کلینیک تعطیل است.
نماینده سردشت و پیرانشهر بیان کرد: عموماً گازهایی که در بمباران شیمیایی سردشت استفاده شده است گاز خردل مختلط بوده است و این گاز خالص نبوده است و متاسفانه چون ماهیت این گازها به گونه ای بوده است که 50 الی 70 سال در طبیعت محیط زیست و آب و دریا و در بدن افرادی که مصدوم هستند می ماند و به همین دلیل نیز ما همچنان شاهد عوارض این گاز حتی در جنین و نوزادانی که در سردشت متولد می شوند نیز هستیم.
وی ادامه داد: موردی را چند سال قبل داشتیم و آن خانمی بود که مادرش در هنگام حادثه شیمیایی سردشت وی را باردار بوده است و این خانم در زمان بارداری خودش نوزاد ناقص الخلقه ای را به دنبال اورد یعنی این حادثه به دو نسل بعد منتقل شده است و نوزادهایی که در حال حاضر نیز متولد می شوند امکان تاثر آنها از این گاز همچنان وجود دارد. زیرا این جهش ژنی در مواد شیمیایی هست.
خضری تاکید کرد: در مورد نامگذاری یکی از میادین و خیابانهای شهر تهران به نام سردشت ما نامه ای را به رییس شورای شهر تهران یعنی اقای مسجدجامعی نوشتیم که امیدواریم در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید باید تدبیری بیاندیشد که مردم سردشت از این بحث اشک و غم رهایی یابد و به سمت امیدواری و شادی پیش بروند و امیدواریم دولت با اختصاص بودجه هایی ویژه توجه خود به مصدومین شیمیایی سردشت را انجام دهد.
پایان پیام/
نظر شما