همایش بزرگداشت مولانا صائب، شاعر بلند آوازه سبک اصفهانی

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل انجمن هماهنگی شاعران استان اصفهان از برگزاری دومین همایش بزرگداشت مولانا صائب، شاعر بلند آوازه سبک اصفهانی در اصفهان خبر داد و گفت: این همایش "10 تیر" برگزار می شود.

فضل‌الله شیرانی(سخا)، مدیرعامل انجمن هماهنگی شاعران استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: اگرچه روز ولادت یا وفات بزرگانی همچون صائب هنوز نامشخص است و منابع موثقی در این زمینه وجود ندارد اما با توجه به اینکه کلمه صائب به حروف ابجد 103 می‌شود و "10 تیر" نیز صد و سومین روز سال است و این روز به عنوان روز صائب نامگذاری شده است.

 

وی ادامه داد: همچنین "10 تیر" روز ولادت استاد محمد قهرمان به شمار می‌رود که در زمینه صائب‌شناسی و ترجمه دیوان او تلاش بسیاری کرده است.

 

استاد سخا با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرموده اند"هنوز هم که هنوز است واقعا وقتی انسان نگاه می کند،‌صائب در اوج قله شعر است" افزود: دومین همایش استانی بزرگداشت مولانا صائب، شاعر بلندآوازه سبک اصفهانی"10 تیر" با حضور مسئولان، فرهیختگان وعلاقمندان شعر و ادب فارسی، جنب آرامگاه صائب برگزار می شود.

 

مدیر عامل انجمن هماهنگی شاعران استان اصفهان گفت: این همایش با حمایت اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و به میزبانی انجمن هماهنگی شاعران استان با حضور مسئولان، دانشگاهیان، شعرا، ادبا و هنرمندان برگزار می‌شود.

 

وی افزود:"10 تیر" از سال 1393در تقویم های ایرانی روز بزرگداشت صائب تبریزی نامگذاری شده است.

 

استاد سخا افزود: میرزا محمّدعلی صائب تبریزی در حدود سال 1003 هجری زاده شد و خانواده صائب جزو هزار خانواری بودند که به دستور شاه عباس اول صفوی از تبریز کوچ کرده و در محله عباس‌آباد اصفهان ساکن شدند.

 

وی گفت:‌ صائب در اصفهان به آموختن علوم عصر پرداخت و در جوانی به حج رفت و در بازگشت به عتبات عالیات و مشهد مقدس سفر کرده است.

 

مدیر عامل انجمن هماهنگی شاعران استان اصفهان گفت:‌صائب در سال 1034 ه.ق از اصفهان عازم هندوستان شد و بعد به هرات و کابل رفت، حکمران کابل، خواجه احسن‌الله مشهور به ظفرخان، که خود شاعر و ادیب بود، مقدم صائب را گرامی داشت و ظفرخان پس از مدتی به خاطر جلوس شاه جهان، عازم دکن شد و صائب را نیز با خود همراه برد.

 

وی افزود: در سال 1042 ه‍.ق صائب به ایران بازگشت و در اصفهان اقامت گزید و شاه عباس دوم صفوی به وی مقام ملک‌الشعرایی داد.

 

استاد سخا افزود: صائب، بیش از هشتاد سال زندگی کرد و در سال 1087 در اصفهان دیده از جهان فروبست، آرامگاه وی در اصفهان، در محله لَنبان، در محلی است که در زمان حیات او معروف به تکیه میرزا صائب بود و مقبره صائب در باغچه‌ای در اصفهان در خیابانی که به نام او نامگذاری شده‌است، قرار دارد.

 

وی گفت:‌ صائب شاعری کثیرالشعر بود و در خلاقیت شعر، لقب "خلاق المضامین"‌را دارد.

 

استاد سخا، شمار اشعار صائب را از 60 هزار تا 120 هزار بیت دانست و گفت: آثار صائب به جز سه چهار هزار بیت قصیده و یک مثنوی کوتاه ،‌همگی غزل است.

 

وی گفت: ‌دیوان صائب،‌ در 6 جلد و به همت استاد قهرمان، به چاپ رسیده است.

 

مدیر عامل انجمن هماهنگی شاعران استان اصفهان،‌ سخنرانی استاد محمدرضا نصر،‌ استاد ادبیات دانشگاه اصفهان،‌ شعر خوانی و قرائت قطعه ای از اشعار صائب به همراه نی را از برنامه های این مراسم بزرگداشت دانست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 380699

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha