محمود خالقی، معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران کشور در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: یکی از راهکارهای موثر در جهت ترویج و گسترش فرهنگ پژوهش، که توسط این معاونت اجرایی شده است، ایجاد فضای رقابت صحیح میان طلاب و بانوان حوزوی است.
وی افزود: در همین راستا سه جشنواره شامل «جشنواره علامه حلی» «جشنواره بانوی کرامت» و «طرح رشد» طراحی و برنامه ریزی شد. «جشنواره علامه حلی» به شکل مشترک میان بانوان و برادران حوزوی در سطح کشور برگزار می شود اما «جشنواره بانوی کرامت » اختصاصی خواهران است و سومین جشنواره، یعنی «طرح رشد» ویژگی خاصی دارد که به صورت گروهی و جمعی انجام می شود.
خالقی تصریح کرد: در جشنواره علامه حلی شرایط شرکت و عرضه آثار میان خواهران و برادران کاملا مشترک و یکسان بوده و جشنواره مخصوص طلاب جوانی است که حداکثر 31 سال سن دارند که این گروه در 4 عرصه رقابتی، در قالب «پایان نامه»، «تحقیقات پایانی» ، «مقاله» و «کتاب » با هم رقابت می کنند.
اما آن دسته از بانوان حوزوی که شرایط سنی شرکت در جشنواره حلی را دارا نیستند یاعرصه رقابت در این جشنواره برای آنها فراهم نیست، در جشنواره «بانوی کرامت» امکان شرکت دارند. به عنوان مثال «نشریات علمی پژوهشی» ، «پژوهش های درسی» در رشته های تخصصی مقطع تحصیلی سطح 3 (کارشناسی ارشد) با توجه به این که جایگاهی در جشنواره علامه حلی برای آنها تعریف نشده ، در طرح « بانوی کرامت » شرکت داده می شوند.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: دو جشنواره «علامه حلی» و« بانوی کرامت» فردی است و آثار به صورت فردی تهیه و ارسال می شود. اما «طرح رشد» شامل گروه های 3 تا 5 نفره است که زیر نظر یک استاد راهنما، آثار پژوهشی خود را تهیه کرده و برای معاونت پژوهش مرکز ارسال می کنند.
وی افزود: موضوع فراخوان «طرح رشد» معمولا با توجه به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان می شود، تعیین می گردد. در سال جاری نیز با توجه به نامگذاری سال به «سال فرهنگ و اقتصاد» فراخوان طرح رشد با عنوان «فرهنگ و بایسته های اسلام و ارتقاء» و محورهای زیر شاخه آن طراحی و اعلام شد. که طلبه ها و بانوان حوزوی به شکل جمعی آثار خود را با ضوابطی که اعلام شده تهیه و ارسال می کنند.
نکته قابل توجه در همه این جشنواره ها آن است که هر سه جشنواره ، در سه سطح «مدرسه ای»، «استانی» و «کشوری» برگزار می شود. به عبارت دیگر یک عرصه رقابتی مناسب در سطح مدارس و استانها فراهم شده که برترین های هرمرحله به مرحله بالاتر راه پیدا می کنند.
خالقی در رابطه با زمان برگزاری این جشنواره ها اظهار کرد: جشنواره بانوی کرامت از 20 خرداد آغازشده و علاقمندان تا 10 آذر برای ارسال آثار خود به این جشنواره مهلت دارند. طرح رشد نیز از 20 خرداد آغاز شده اما مهلت ارسال آثار برای آن تا 15 آبان در نظر گرفته شده است.
وی درباره جوایز و نحوه تقدیر از صاحبان آثار برتر گفت: برگزیدگان هر مرحله از جشنواره ها (مدرسه ای، استانی و کشوری) مورد تقدیر قرار می گیرند و جوایزی شامل لوح تقدیر، حمایت های مالی و یا هزینه عمره به آنها تعلق می گیرد. همچنین آثار برگزیده خواهران به صورت چکیده همراه با زندگی نامه و روزمه مختصری از طلبه در کتاب «چکیده مقالات و پایان نامه ها» به شکل مکتوب منتشر می شود و در فضای دیجیتال (پرتال جامع حوزه علمیه خواهران) بارگذاری می شود.
معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهرن تصریح کرد: این تشویق ها هم جنبه مادی دارد و هم جنبه معنوی. البته در رابطه با برخی آثارنیز تسهیلات تحصیلی به برگزیدگان ارائه می شود از جمله این که افرادی که در سطح کشوری صاحب رتبه می شوند تا دو سال پس از کسب این رتبه، از آزمون ورودی برای شرکت در مقاطع تحصیلی بالاتر معاف خواهند بود .
پایان پیام/
نظر شما