به گزارش خبرگزاری شبستان، از ساختمان مترو که خارج شدم آدرس امامزاده روح الله را از اولین عابر پیاده پرسیدم، با تعجب از وجود امامزاده در آن مکان ابراز بی اطلاعی کرد! عابر عبور کرد و رفت و چند لحظه بعد دستی بر شانه هایم خورد، همان عابر بود که گفت: یک مسجد در کنار ساختمان مخابرات ساخته اند، شاید همان باشد!
به سوی ساختمان بزرگ مخابرات رفتم، ساختمانی که در آن میدان بیش از همه به چشم می آمد که چشمم به گنبدی نقره ای رنگ افتاد. نزدیکتر که رفتم مطمئن شدم که درست آمده ام. ساختمانی نوساز و تابلویی که نوشته بود مراسم رونمایی از ضریح و افتتاح پروژه طرح جامع مقدس امامزاده روح الله حسنی (ع). داخل که رفتم تعداد زیادی روحانی توجهم را به خود جلب کرد، تعدادی از کسبه بازار باب همایون نیز گوشه ای بودند. نزدیکشان رفتم و از امامزاده از آنها پرسیدم. یک نفر گفت: کسی اینجا را نمی شناخت، درب امامزاده به جز دوشنبه ها بعد از ظهر، همیشه بسته بود.
حجت الاسلام هاشمی از برگزارکنندگان رونمایی از ضریح امامزاده روح الله (ع) گفت: بنای امامزاده روحالله در محوطه ساختمان مخابرات میدان امام خمینی (ره) تهران دور از دسترس زایران قرار داشت و بخشی از زمین وقفی آن نیز در اختیار ساختمان مخابرات است.
یکی دیگر از پا به سن گذاشته هایی که در مراسم شرکت کرده بود گفت: از زمان قاجار قبر امامزاده روحالله در اتاق کوچکی در این مکان قرار داشت. تا مدتها زن و شوهری پیری که مردم به آنها داش علی و سیدخانم می گفتند، متولی امامزاده بودند؛ اما بخاطر بمب گذاری هایی که اوایل انقلاب می شد درب امامزاده به کلی بسته شد و حدود 15سال قبل دوباره روی مردم باز شد ولی فقط دوشنبه ها مردم اجازه ورود به بقعه را داشتند و طی دو ساعت صدها نفر به زیارت می آمدند.
پیرمرد دیگری که مشخص بود از کسبه محل است گفت: قبر امامزاده در یک اتاق کوچک قرار داشت که 20نفر هم در آن جا نمی گرفت.
یکی از روحانیون حاضر در مراسم که از طرف سازمان اوقاف در مکان حاضر شده بود گفت: بقعه امامزاده روح الله در حیاط ساختمان مخابرات میدان امام خمینی قرار داشت و به همین دلیل سالیان سال مردم اجازه ورود در همه روزهای سال را به آنجا نداشتند چراکه ادارهی مخابرات به دلایلی صلاح نمی دید که زوار به زیارت امامزاده بیایند و این مکان را محدود کرده بود.
آقای هاشمی به خبرنگار ما گفت: حدود دو سال از سوی سازمان اوقاف مذاکراتی با حراست ادارهی مخابرات انجام می پذیرفت و خوشبختانه با همکاری این مجموعه با سازمان اوقاف قرار بر آن شد قسمتی از محوطه اداره مخابرات برای ساختمان امامزاده جدا و حصارکشی گردد و آغاز ساخت بقعه امامزاده از سال 91 کلنگ بخورد.
گفتنی است این امامزاده که بنا به گفته مسئولان اداره اوقاف استان تهران نسبش با 27 واسطه به امام حسن مجتبی (ع) میرسد در زمان قبل انقلاب رونق بسیاری داشته است به طوری که از یک سوی به مدرسه دارالفنون و از سمت دیگر به ساختمان شهربانی متصل بوده است که پس از ساخته شدن ساختمان مخابرات پس از انقلاب، بنای مخابرات تا نزدیکی بقعه پیش می آید و درجریان انقلاب به دلیل درگیریهای رخ داده در میدان امام خمینی، اداره مخابرات در آن زمان دور تا دور ساختمان مخابرات را محصور می کند و بقعه امامزاده نیز که در نزدیکی ساختمان مخابرات قرار داشت داخل این حصار قرار می گیرد و پس از آن مسئولان این اداره با وجود وقفی بودن زمین امامزاده، تنها دو ساعت در هفته اجازه میدادند تا زائران به این محوطه رفت و آمد کنند.
اما با تلاش های صورت گرفته از سوی سازمان اوقاف و با همکاری اداره مخابرات ساختمان جدید امامزاده روح الله (ع) ساخته شد.
شایان ذکر است در فاصله 150متری امامزداده روح الله و در کوچه ای بالاتر از آن، حرم امامزاده نورالله(ع)، برادر امامزاده روحالله وجود دارد که آن هم در غربتی فراوان و در میان دیوارهایی محصور شده بدون دسترسی مردم قرار دارد.
دکتر نخعی از مجریان طرح ساخت امامزاده روح الله در این مورد افزود: قرار بر آن بود عملیات ساخت امامزاده روح الله و نورالله در 3 فاز تکمیل شود که امروز 2فاز آن رونمایی شد و فاز سوم آن خارج کردن امامزاده نورالله می باشد تا بتوانیم بین الحرمینی در این مکان ایجاد نماییم.
یکی از اهالی منطقه به خبرنگار ما گفت: مکان امامزاده نورالله در یک خانه محصور شده است که هیچ امکان دسترسی به این امامزاده وجود ندارد و مدتهاست که حتی نظافت نشده است و بعضی مواقع چند نفر نیروی دولتی به این مکان می آیند و با کمک نردبان از دیوار بالا می روند و امامزاده را نظافت می کنند.
پایان پیام/
نظر شما