فعالان قرآنی دردفاع ازحریم ولایت و جهت دهی ولایی به جامعه پیشتاز باشند

حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر لزوم جهت دهی ولایی به جامعه توسط فعالان قرآنی گفت: این افراد باید در دفاع از حریم ولایت به عنوان مهمترین پیام آیات وحی پیشتاز باشند.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رییس سازمان تبلیغات اسلامی در آیین افتتاحیه همایش دارالقران های استانی این سازمان با تاکید بر لزوم تمرین قله نشینی در فعالیت های فرهنگی گفت: این امر فنی است که به سادگی محقق نشده و نیازمند تمرین و ممارست بسیار است.

وی درباره آفات گذشته فعالیت های قرآنی اظهار کرد: حجمی کار کردن یعنی تلاش برای افزایش کمی فعالیت ها بدون رشد کیفی مهمترین آفت این عرصه بود که ربطی نیز به اختصاص بودجه نداشته است.

حجت الاسلام خاموشی تصریح کرد: کمی گرایی به جای رشد کیفی فعالیت های قرآنی نه تنها قله نشینی در فعالیت های فرهنگی را محقق نکرده بلکه در بسیاری از موارد رقابت های بی اساس و بدون بازده را رقم می زند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر لزوم ارتباط پیوسته و موثر دارالقرآن های استانی این سازمان با تمامی جلسات قرآنی بیان کرد: این مهم ارتباطی با افزایش بودجه ها ندارد آنچنان که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز بدون اختصاص بودجه های جداگانه این مهم پیگیری می شد بنابراین باید بدانیم اگر در حوزه فرهنگ این مسیر پی گیری نشود اهداف محقق نمی شود.

 

وی با بیان این مطلب که تولید محصولات قرآنی در حوزه های مختلف باید وجه همت دارالقرآن های استانی قرار بگیرد عنوان کرد: چاپ و انتشار مصاحف فاخر، حضور اثرگذار در فضای مجازی، ارایه خدمات تبلیغی و ترویجی، استفاده بهینه از ظرفیت رسانه ای برای گسترش فرهنگ و فعالیت های قرآنی از مهمترین اقداماتی است که باید در تولید محصولات قرآنی مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام خاموشی ادامه داد: ارایه ترجمه ها، تفاسیر و احداث کتابخانه های قرآنی البته با نگاه کیفی نه رشد کمی صرف و با هدف ایجاد رقابت سازنده باید در این مسیر مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به پیشتازی جمهوری اسلامی در چاپ و نشر قرآن های فاخر در جهان اسلام بیان کرد: این توانایی ها باید تقویت شود آنچنانکه می دانید انتشاراتی ها برای رفع ضررهای سالانه خود به انتشار قرآن مبادرت می ورزند بنابراین می توان در سال جهاد اقتصادی با ورود اثرگذار در این عرصه ارزش افزوده ای بالا به دست آورد.

 

حجت الاسلام خاموشی آموزش مربیان با رویکرد نخبه پروری را دیگر اولویت کاری دارالقرآن های استانی دانست و عنوان کرد: می توان از طریق تعامل با آموزش و پرورش در مراکز استانی و شهرستانی بهینه سازی کیفیت آموزش در عرصه قرآن را رقم زد البته این مهم نیازمند تحلیل و ارزیابی برای بهینه سازی کیفیت در کنار کمیت است.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر لزوم جریان سازی برای فعالیت های قرآنی از طریق دارالقرآن های استانی این سازمان گفت: مردم باید با رغبت فعالیت های قرآنی را عهده دار شوند و درالقرآن ها نیز در این میان باید نقش حمایتی به دو شیوه مادی و معنوی، هدایتی از طریق بازخوانی برنامه ها و نظارتی برای اجرای طرح ها متناسب با امکانات و هدایتهای اعمالی ایفا کنند.

وی با بیان این مطلب که خلوص و تقدس حوزه دین زمینه حضور خودجوش مردم در فعالیت ها را فراهم کرده است ادامه داد: مردم در ساخت مساجد، برگزاری جلسات مذهبی و دیگر اقدامات خیرانه همواره پیشگام هستند که در این میان قرآن به دلیل برخورداری از مقدس ترین جایگاه ها با اقبال مردمی بیشتری مواجه است که باید از این فرصت بهترین استفاده ها شود.

 

حجت الاسلام خاموشی اعلام کرد: سازمان تبلیغات اسلامی در پی رقابت به معنای مصطلح آن در فعالیت های قرآنی با دیگر نهادها نیست اما متناسب با پیشرفت های زمانه بر استفاده از فن آوری ها برای گسترش فرهنگ دین و قرآن تاکید دارد و تلاش می کند در آینده نزدیک دامنه استفاده از تکنولوژی ها در توسعه فرهنگ قرآن را رقم بزند.

وی استفاده از توانمندی نسل جوان در بهره مندی از فن آوری ها و تکنولوژی های روز را ضروری دانست و بیان کرد: استفاده از فن آوری ها محدودیت های مکانی و زمانی را از بین می برد از این رو استفاده از طرح های نو متناسب با این فن آوری ها ضرورت روز جامعه است.

حجت الاسلام خاموشی برپایی کرسی های تلاوت در استانها را دیگر اولویت کاری دارالقرآن های استانی برشمرد و گفت: همه استانها باید حداقل یک مورد از این کرسی ها را به ویژه در مساجد شاخص خود برپا کنند تا از طریق ضبط و پخش آنها بتوان کشورهای مختلف جهان اسلام را با توانمندی قاریان ایران آشنا کرد.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی قرار گرفتن برنامه های قرآنی در سبد فعالیت های دینی را ضروری دانست و تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی و دارالقرآن های استانی آن باید در این مسیر پیشتاز باشند تا دیگر نهادها و ارگانها نیز با الگوبرداری از آنها توسعه فرهنگ قرآنی را رقم بزند البته در این میان راه اندازی حلقه های قرآنی نیز باید در دستور کار قرار بگیرند.

وی با تاکید بر لزوم جهت دهی ولایی به جامعه از سوی فعالان قرآنی عنوان کرد: طاغوت ها در دوران اسلام در هر لباسی مقابل جبهه ولایت صف آرایی کرده اند و بعضاً نیز با شعار توسعه اسلام وارد میدان عمل شده اند که در این میان جامعه قرآنی باید سبقت گرفته و در دفاع از حریم ولایت به عنوان مهمترین پیام آیات وحی حامی اصلی حکومت اسلامی باشد.

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به پذیرفته شدن اندیشه های انقلاب از سوی متفکران جهان اظهار کرد: دارالقرآن های استانی سازمان تبلیغات باید در بخش های حمایتی، هدایتی و نظارتی جبهه گیری خاص سیاسی دینی یعنی ولایتی داشته باشند چرا که فعالان قرآنی تنها از ناحیه ولایت جایگاه سیاسی یافته و باید متناسب با رای و نظر ولی فقیه حرکت کنند.

وی با ابراز خرسندی از الزامی کردن اختصاص نیم درصد از بودجه دستگاه های دولتی به فعالیت های قرآنی بیان کرد: البته این بودجه به سازمان تبلیغات اسلامی یا دیگر نهادهای متولی امور قرانی در کشور اختصاص نمی یابد اما می توان با تولید بسته برنامه های مناسب هزینه کرد این بودجه را به مسیر صحیح هدایت کرد.

 

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به تخصیص بخشی از بودجه های فرهنگی دولت به فعالیت های قرآنی در پی سفرهای استانی خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی یک سوم بودجه خود را به قرآن اختصاص داده البته انتظار دارد این بودجه ها در کنار رشد کمی عمق بخشی به فعالیت های قرآنی را نیز در نظر داشته باشد.

شایان ذکر است آیین افتتاحیه همایش دارالقرآن های استانی سازمان تبلیغات اسلامی شنبه 24 اردیبهشت در هتل باباطاهر تهران برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 38100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha