به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی اراکی، استاد حوزه و دانشگاه صبح امروز(14تیر) در ویژه برنامه سخنرانی و بیان معارف دینی که در رواق بزرگ امام خمینی(ره) حرم رضوی برگزار شد، اظهار داشت: تقوا مستلزم پاکسازی آلودگی ها و مجاهده با نفس است.
وی با اشاره به اینکه انسان ها تا با تقوا نشوند دردهای اجتماعی، معنوی، ظاهری و باطنیمان نیز اصلاح نخواهد شد، افزود: تقوا جاده اصلی هدایت انسان به سوی پروردگار است پس نباید در کوچه پس کوچه ها دنبال معبود خود باشیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه کلیدی ترین و مهمترین توصیه همه انبیای الهی پرهیز کاری و تقوی است، گفت: تقوا نسخه سعادتمندی و رستگاری انسان است.
وی افزود: نهادینه شدن رفتار دینی در جامعه باعث درخشش آن در عرصه های مختلف می شود پس نگذاریم تظاهر بر رفتارهای دینی غلبه کند و ضد ارزش ها در جامعه ارزش تلقی شود.
این کارشناس دینی با بیان اینکه تقوا موجب پرهیز از هرچه غیر خداست، گفت: پرهیز از هرگونه تعلقات دنیایی می تواند انسان را به سعادتمندی و کمال معنوی برساند پس توجه انسان باید بیشتر به کیفیت اعمالش باشد نه کمیت چرا که افرادی هستند که به ظاهر کارهای نیک زیادی انجام می دهند اما این کارها از روی بی تقوایی است بنابراین اعمال نیک اینگونه افراد نتیجه خوبی نخواهد داشت.
حجت الاسلام حسینی اراکی با اشاره به این مطلب که تقوا سرچشمه همه موفقیت های انسان است و بالاترین حرف مکتب اهل بیت(ع) دعوت به تقوا است، اظهار داشت: تقوا حافظ عزت و اصالت انسان است.
وی با بیان اینکه بی حجابی، ربا، ناعدالتی و بد اخلاقی نشات گرفته از بی تقوایی است، اظهار داشت: غفلت از تقوی دردهای اجتماعی را افزایش می دهد و چشم انسان را در برابر ناهنجار های اجتماعی کور می کند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: انسان اگر خدا را بدرستی نشناخته باشد چیزهای دیگری مانند جامعه وسنت ها وشخصیت ها را درباطن مرجع قضاوت قرار می دهد ومیثاق های فکریش متوجه آنها می شود و تقوا وعباداتش هم معطوف به آنها می شود این مرحله از تقوا در واقع تقوا الناس است و به مرحله تقوا الله نرسیده است از اینجا می توان دریافت که چرا مقبولیت اعمال دشواری ها دارد وچه بسا دعا می کنیم که اعمالمان مقبول باشد.
وی افزود: هویت انسان گوهر الهی بودنش است باید باید مواظب باشد که این گوهر الهی بودنش را در هویت اجتماعی و تظاهرات گم نکند.
حجت الاسلام حسینی اراکی گفت: درجه تقوا با درجات قرب الی الله و ارزشمندی انسان، نسبت مستقیم دارد و هر چه آدمی با تقواتر باشد به درگاه ربوبی نزدیکتر و از ارزش بیشتر برخوردار است بنابراین انسان باتقوا کسی است که افکار، کردار و گفتار خویش را با معیار عقل و شرع تنظیم کند و هیچ کاری را بدون مشورت آن دو انجام ندهد و فرمان آنها را نیز زیر پا نگذارد.
پایان پیام/
نظر شما