به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی رضایی امروز (14 تیر) در کارگروه تخصصی اشتغال و سرمایهگذاری خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به اینکه سند آمایش در استان وجود ندارد تا تهیه شدن این سند اولویت نخست در توسعه استان به بخشهای معدن از نگاه تولید ناخالص داخلی و صنعت و کشاورزی است.
وی افزود: دربخش کشاورزی افزایش تولید و ارزش افزوده ناشی از اشتغال ایجاد شده است و باید به این بخش سرمایه تزریق شود تا در اینده دچار زیاندهی نشود.
معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در آمارهای اشتغال ارائه شده از سوی دستگاههای اجرایی ضعف وجود دارد، گفت: این کارگروه سیاست اشتغال برای همه اقشار جامعه را دنبال میکند در حالی که در آمارها مشخص نشده از چه قشری استفاده خواهد شد.
رضایی با اشاره به اینکه باید دستگاههای اجرایی تضمین بدهند تا فرصت شغلی واحدهای ایجادی و توسعهای را با ظرفیتی که پیشبینی میکنند هر سه ماه به کارگروه ارائه کنند، ادامه داد: همچنین بانکها نیز فهرست متقاضیان از منابع بانکی را به کارگروه بدهند.
وی با توجه به نبود سند اشتغال در بخش کشاورزی، بیان داشت: اما بیشترین سهم اشتغال بخش کشاورزی در بیرجند، قائن، فردوس و سربیشه است.
معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه بیرجند و قائن بیشترین سهم اشتغال بخش صنعت در استان را دارد، عنوان کرد: بیشترین سهم اشتغال بخش معدن در طبس، نهبندان و سربیشه وجود دارد.
رضایی در ادامه تاکید کرد: باید عدالت اجتماعی را در زمینه ایجاد اشتغال در استان داشته باشیم و اولویت اشتغال در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن را به سمت این شهرستانها ببریم.
وی به آمار پایین تعهد اشتغال بنیاد مسکن استان اشاره کرد و یادآور شد: در استان بیشتر خانهها فرسوده است بر همین اساس بنیاد مسکن باید آمار اشتغال بیشتری ارائه میداد.
معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه آمار اشتغال ارائه شده از سوی دستگاههای اجرایی در حد استان نیست و به نظر میرسد بیشتر شهرستانی باشد، متذکر شد: متاسفانه در حال حاضر بخش زیادی از منابع مالی موسسات مالی و اعتباری در خارج استان سرمایهگذاری میشود.
رضایی تصریح کرد: هنر بانکها باید این باشد تا سرمایه مردم را به استانهای دیگر پمپاژ نکنند.
وی با اشاره به اینکه دولت 3 میلیارد و 500 میلیون دلار اعتبار در صندوق توسعه ملی برای تامین سرمایه در گردش گذاشته است، افزود: از این میزان 1900 میلیارد دلار مربوط به توسعه سرمایهگذاری در بخش صنعت و 1550 میلیارد دلار مربوط به بخش کشاورزی است.
معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: سهم استان از جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی در بخش کشاورزی 1.3 درصد و در بخش صنعت 1.5 درصد خواهد بود.
رضایی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی دلسرد هستند، بیان داشت: باید بانکها نهایت حمایت را از آنها داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما