دکترسید محمود شبگو منصف، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد رشت، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به میزان درآمد حاصل از گردشگری در جهان اظهار کرد: در سال 2011 درآمد حاصل از گردشگری 9درصد تولید ناخالص ملی کشورهای جهان یعنی 6 تریلیارد دلار را به خود اختصاص داده است.
مدیر مسئول نشریه مدیریت جهانگردی خاطرنشان کرد: گردشگری در جهان، مولد 120 میلیون شغل به صورت مستقیم و 125 میلیون شغل به صورت غیرمستقیم است.
خدمات گردشگری 30 درصد خدمات جهان را تشکیل میدهد
منصف، 30 درصد خدمات جهان را مربوط به خدمات گردشگری اعلام و اظهار کرد: از هر 11 شغل، یک شغل به گردشگری اختصاص یافته و این رقم تا سال آینده میلادی به نسبت یک در 10 شغل میرسد.
وی با بیان اینکه در سال 2012 بیش از یک میلیارد نفر در جهان سفر کردهاند، افزود: این رقم در آینده نزدیک به یک میلیارد و 800 میلون نفر خواهد رسید.
بازار گردشگران مسلمان، بزرگترین بازار دست نخورده دنیا
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد رشت به رشد چشمگیر جمعیت دنیای اسلام اشاره کرد و گفت: طبق آخرین آمار تعداد مسلمان تا سال 2010 سه میلیارد نفر در جهان بوده و بازار گردشگران مسلمان تا سال 2017 به بزرگترین بازار دست نخورده دنیا تبدیل میشود.
وی با اشاره به اینکه تمام کشورهای دنیا به دنبال استفاده از بازار دست نخورده گردشگران مسلمان هستند، گفت: درآمد حاصل از سفر گردشگران مسلمان در سال 2011، 126/1 میلیارد دلار بوده که 12/3 درصد مجموع هزینه گردشگران در سال 2011 را تشکیل میداده است.
مدیرمسئول نشریه مدیریت جهانگردی، گردشگری حلال را یگ گردشگری مذهبی و در تداوم آن دانست و گفت: مسلمانان از آغاز اسلام تاکنون برای برگزاری مراسم حج به سفر رفتهاند و این مراسم عبادی در سالهای اخیر علاوه بر زیارت خانه خدا به زیارت دیگر مکانهای مذهبی و آشنایی با آداب و رسوم ملل مختلف توسعه پیدا کرده است.
11 سپتامبر عامل مهم توجه به گردشگری حلال
منصف، 11 سپتامبر را از عوامل مهم توجه به گردشگری حلال و توسعه آن برشمرد و افزود: پس از واقعه 11 سپتامبر و سختگیریهای شدید برای ورود مسلمانان به کشورهای اروپای و آمریکایی، گردشگران دنیای اسلام مقصد خود را به کشورهای مسلمان دیگر مانند مالزی معطوف کردند.
وی اعلام کرد: 10 درصد جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل میدهند که 50 درصد آنان زیر 25 سال سن دارند و 12 درصد سفر خروجی دنیا را به خود اختصاص دادند.
این استاد دانشگاه، عدم باور به ظرفیتهای گردشگری حلال را مهمترین عامل توسعه نیافتن آن خواند و خاطرنشان کرد: برخی مسئولان گردشگری را باور نکردهاند.
وی یادآور شد: 35 سال از انقلاب گذشته است و مسئولان به گردشگری به عنوان مقوله اقتصادی برطرف کننده مشکلات اقتصادی توجه نکردهاند.
منصف تاکید کرد: منظور از گردشگری حلال تهیه گوشت و مرغ حلال برای مسافران نیست، هدف گردشگری حلال آشنایی با تاریخ، میراث و ارزشهای ملتهای مسلمان و انسانها و دین اسلام در اقوام ملل مختلف است.
وی به نقش گردشگری در رونق اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی و تحریمهای موجود باید به دنبال ظرفیتهای جدید اقتصادی مانند گردشگری حلال باشیم.
مدیرمسئول نشریه مدیریت جهانگردی، بزرگترین مزیت ایران را برای گردشگری حلال عدم نیاز به تامین زیرساخت مانند نیاز دیگر کشورها به این زیرساخت ها عنوان و اظهار کرد: زیر ساختهای گردشگری حلال مانند اماکن مذهبی، باورهای مشترک اسلامی، طبیعت زیبا و فرهنگ غنی مردم در ایران اسلامی فراهم است.
ظرفیتهای کشور در گردشگری سلامت
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت به ظرفیتهای کشور در گردشگری سلامت نیز اشاره کرد و گفت: بزرگترین مرکز درمان ناباروری خاورمیانه در رشت وجود دارد و باید با اولویت بندی به دنبال توجه به آن حوزه از گردشگری بود که زیرساختهای آن فراهم بوده و به آسانی بیشترین سوددهی را داشته باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اولویتهای موجود گردشگری حلال در دسترس است، بازار سرمایهای خوبی را متوجه کشور میکند.
دکتر منصف خاطرنشان کرد: گردشگری صنعتی فرابخشی بوده و تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی باید در حد توان در راستای اشاعه فرهنگ گردشگری تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما