احیای امربه معروف و نهی از منکر از خانواده ها شروع شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر درجامعه، گفت: این فریضه الهی باید ابتدا از خانواده ها شروع و بعد در اجتماع احیاء شود.

حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران  امروز(15تیر) در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه امر به معروف حرکت صحیح در مسیر اسلام است، گفت: امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه بزرگ و تأثیرگذار اسلامی است که همگان باید در مقابل آن احساس تکلیف کنند.

 

وی با بیان اینکه مؤمنان نباید در برابر منکرات سکوت کنند، تصریح کرد: نباید در برابر گناه و مفاسد اخلاقی و اجتماعی و منکرات در جامعه بی تفاوت و ساکت باشیم.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به اهمیت اجرای امر به معروف در جامعه گفت: این فریضه الهی باید آن چنان در جامعه نهادینه شود که همه افراد جامعه خود را مسئول اجرای آن بدانند.

 

وی با تأکید بر این امر که امر به معروف ونهی از منکر باید فرهنگ عمومی شود، بیان کرد: یک شیعه همان‌گونه که برای اقامه نماز وقت می‌گذارد باید برای انجام این فریضه الهی نیز وقت بگذارد.



حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه با اجرای درست و کامل این فریضه جامعه‌ای ایده‌آل، پویا و بالنده خواهیم داشت، گفت: هیچ گونه کوتاهی و بی تفاوتی پیرامون امربه معروف و نهی ازمنکر از سوی جامعه اسلامی مورد قبول نیست.

 

وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم آیات زیادی درباره امر به معروف و نهی از منکر وارد شد، گفت: امر به معروف یک فریضه الهی است که باید در جامعه به بهترین شکل ممکن نهادینه شود.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه در برهه کنونی، امر به معروف و نهی از منکر کم رنگ شده است، گفت: امربه معروف و نهی از منکر باید ابتدا از خانواده ها، شروع و بعد در اجتماع احیاء شود.

 

وی با بیان اینکه اگر امر به معروف و نهی از منکر انجام شود همه اعمال دینی در جامعه اقامه و ترویج می شود، گفت: اگر معروف بطور شفاف و اسلامی برای مردم بیان شود قطعا اثرگذار خواهد شد.

 

حجت الاسلام ابراهیمی در بخش دیگر سخنانش با بیان آیات و روایاتی بر نقش محوری مساجد در جامعه اسلامی تأکید و خواستار استفاده از تمام ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل این مکان‌های مقدس در جهت توسعه دین‌باوری و تحقق دستورات الهی به ویژه پیاده نمودن فریضه امربه معروف و نهی از منکر در جامعه شد.

 

وی از مسجد به عنوان پایگاه مهم برای عملی ساختن ارزش‌ های والای اخلاقی و رفتاری در ابعاد گوناگون، یاد کرد و گفت: مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است.


حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه دشمنان اسلام از هر فرصتی برای تضعیف و ضربه زدن به این مرکز ثقل قدرت اسلام استفاده می‌کنند، اظهار کرد: نمونه بارز و اسفناک آن حوادثی است که توسط گروهک تروریستی داعش در کشورهای عربی منطقه می‌گذرد.

 

وی یکی از مهمترین وظایف مساجد را، اجرای امر به معروف و نهی از منکر معرفی کرد و افزود: مساجد به عنوان قوی ترین رسانه‌ دینی، باید در مسیر خنثی‌‌سازی توطئه‌های دشمنان گام بردارند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه مساجد از طریق بیداری و آگاهی‌بخشی به گروه های مختلف مردمی، موجب ظهور و بروز انقلاب شده است، اظهار داشت: به گفته امام خمینی(ره) اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد، ترس از فانتوم‌ها نداشته باشید. ترس از آمریکا و شوروی و اینها نداشته باشید. آنروز باید ترس داشته باشید که شما پشت بکنید به اسلام، پشت کنید به مساجد.

 

وی با اشاره به بینش عمیق مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت مساجد به‌عنوان بهترین پایگاه در برابر حملات ناجوانمردانه دشمن، تاکید کرد: در این برهه زمانی به وسیله مساجد می توان ارزش‌ها وباورهای دینی را از هجوم دشمنان حفظ کرد.

 

حجت الاسلام ابراهیمی، در ادامه از رویکردهای قرآنی به عنوان ابزاری مهم جهت ترویج فرهنگ دین مبین اسلام یاد کرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر که از توصیه های معکد قرآن کریم است که باید در برنامه های ماه مبارک رمضان مورد توجه باشد.

 

وی همچنین با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص فراگیر نمودن قرآن کریم در جامعه به ویژه در بین نسل جوان، یادآورشد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تاکنون در 10سرفصل آموزشی دوره های حفظ، مفاهیم، تدبر، تفسیر قرآن را به همراه آزمون سراسری درپایان دوره را برگزار کرده است.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه و همایش های قرآنی از سوی این اداره کل در سطح استان، افزود: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری پیرامون تربیت 10میلیون حافظ قرآن اقدام به برگزاری دوره های طرح تربیت مربی حافظان قرآن صورت گرفته است.


وی خاطرنشان شد: اجرای طرح قرآنی 1448، اجرای طرح تفسیر کوتاه، اجرای طرح تلاوت نور، برگزاری کارگاه های آموزش خانواده و سبک زندگی، ختم روزانه قرآن کریم، برگزاری محفل انس با قرآن، برگزای سفره های کریمانه افطاری، اجرای مسابقات قرآنی، قرائت ادعیه ماه مبارک رمضان و اجرای طرح قرآنی منتظران ظهور نیز از جمله فعالیت های قرآنی به همت کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در ماه رمضان است.


حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه با تقارن ماه رمضان و ایام تابستان، بحث طرح سالم‌سازی دریا از دغدغه‌های ملی و استانی است، گفت: درباره طرح سالم‌سازی دریا نقد و بررسی های بسیاری صورت گرفته که نیاز است به زیرساخت‌های آن توجه شود تا به نقطه مطلوب برسد.

 

وی با اشاره به اینکه طول نوار ساحلی مازندران 338 کیلومتر است، افزود: طرح سالم‌سازی دریا در 82 نقطه از نوار ساحلی مازندران اجرا می‌شود و می طلبد که مسافران و گردشگران جهت استفاده از دریا باید مراقب حفظ شانیت ماه مبارک رمضان باشند و اجازه ندهند حرمت‌شکنی شود.


پایان پیام/

کد خبر 382835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha