پیش بینی خرید بیش از 50 هزارتن گندم تضمینی در استان یزد

خبرگزاری شبستان: مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد گفت: پیش بینی می شود در سال جاری بیش از 50 هزارتن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، علی جحازی مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد امروز (17 تیر) در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان ضمن تسلیت وفات حضرت خدیجه (س) با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی گفت: اعتقاد براین است که حضور اصحاب رسانه و مطلع بودن آنان از وظایف و رسالت های سازمان تعاون روستایی و نهایتا نقد و عملکرد سازمان در پیشبرد برنامه ها و اهداف ما بسیار موثر است.


وی در تبیین روند تشکیل سازمات تعاون روستایی گفت: پس از انجام اصلاحات ارضی در سال 1342 و از هم پاشیدن شالوده مزارع وحلقه مدیریتی در روستاها مسئولان به دنبال ایجاد مدیریتی جدید برای جایگزینی مدریت سنتی موجود در روستا ها بودند که در این راستا شرکت های تعاون روستایی تشکیل شد و به دنبال آن برای ایجاد تعامل و هماهنگی بین این تعاونی ها سازمان تعاون روستایی در سال 1348 تشکیل شد.


جحازی با بیان اینکه وظایف سازمان تعاون روستایی به دو بخش حاکمیتی و متصدی گری تقسیم می شود اظهار داشت: در بخش حاکمیتی هدایت و نظارت بر تعاونی ها و در بخش متصدی گری انجام خریدهای تضمنی از مهم ترین وظایف این سازمان است.


وی افزود: در سال جاری به جز برنج که توسط شرکت بازرگانی دولتی خریداری شده است خرید کلیه محصولات تضمینی بر عهده سازمان تعاون روستایی می باشد.


جحازی با بیان اینکه کلیه خریدهای روستایی از طریق تشکلات مربوط به همان محصول صورت می گیرد تصریح کرد: دولت هرسال در ابتدای فصل کاشت نرخ تضمینی خرید محصولات را اعلام می کند تا کشاورزان با آرامش خیال اقدام به تولید کنند.


وی از فعالیت 101 تعاونی و اتحادیه در بخش کشاورزی استان خبر داد و افزود: این تعداد تعاونی در قالب تعاونی روستایی، تعاونی تولیدی و تعاونی تخصصی در حال فعالیت هستند.


مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد با اشاره به فعالیت های این سازمان در حوزه خرید تضمینی گفت: معمولا بسیاری از محصولات کشاورزی استان نیاز به خرید تضمنی ندارد و توس کشاورزان در بازار عرضه می شود.


وی با بیان اینکه در مورد محصولات استراتژیک قیمت توسط دولت به کونه ای تعین می شود که خرید تضمینی محصول برای کشاورزان با صرفه تر باشد افزود: گندم یکی از این محصولات استراتژیک است و تاکنون در استان بیش از 5 هزار تن گندم در 12 مرکز خرید از کشاورزان خریداری شده است.


جحازی با بیان اینکه در سال گذشته 360 تن گندم در استان به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است تصریح کرد: پیش بینی مش یود در سال جاری بیش از 50 هزار تن گندم از کشاورزان استان به صورت تضمینی خریداری شود.


وی افزود: برای خرید گندم تضمینی در استان مبلغی مشخص نشده است و هر میزان گندم که خریداری شود اعتبار آن وجود دارد.


مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به واگذاری بخش نظام صنفی کشاورزی و نظام های بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی به سازمان تعاون روستایی افزود: تاکنون 10 نظام صنفی کشاورزی در شهرستان های استان تشکیل شده است.


وی با بیان اینکه تا سال 1386 کشاورزی به عنوان یک شغل محسوب نمی شد گفت: با تشکیل شورای صنفی کشاورزی هر فعالیتی در زمینه های کشاورزی دارای یک کد صنفی شده است که می تواند از طریق آن از خدمات بیمه ای و مانند سایر اصناف از خدمات صنفی استفاده کند.


جحازی با بیان اینکه 56 درصد از بهره وری استان کمتر از یک هکتار است افزود: استان یزد در رتبه نخست مشکل بهره برداری از منابع آب و خاک در کشور قرار دارد.


وی سرانه بهره برداری در استان را یک و 6 دهم در هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: درصد بالایی از کشاورزان استان دارای سرانه زمین 1860 متر هستند که پایین بودن میزان این سرانه باعث هدر رفتن آب،خاک و عمر کشاورزان شده است.


جحازی با بیان اینکه در حال حاضر 51 هزار و 131 نفر بهره بردار زیر یک هکتار در استان فعالیت دارتد اضافه کرد: حدود 9 هزار و 477 هکتار زمین در اختیار این تعداد از کشاورزان قرار دارد.


وی افزود: لازمه بهبود بهره برداری در استان مطالعه جامع نظام های بهره برداری بخش کشاورزی و سپس الگوگیری از سیتم های در حال اجرا با توجه به شرایط اقلیم استان است.


مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد با اشاره به نقش واسطه ها در توزیح تولیدات کشاورزی گفت: تک فاز بودن فعالیت های تعاونی ها و حرکت نکردن آنها به سمت بازاررسانی محصولات تولیدی کشاورزان باعث شده است که نقش واسطه در توزیح محصولات کشاورزی چشمگیرتر باشد.


وی قابل مصرف نبودن برخی از محصولات عرضه شده به بازار از سوی کشاورزان را از دیگر عوامل افزایش قیمت از تولید تا عرضه دانست و افزود: بخشی از محصولات تولیدی باید به سمت فراوری جهت دهی شود اما متاسفانه با صرف هزینه های بالا به بازار عرضه می شود که با عذم استقبال مردم ضایعات تلقی می شود و سبب افزایش هزینه ها بر سایر محصولات می شوند.


جحازی بازاریابی را از مهم ترین حوزه های مربوط به هر فعالیت اقتصادی دانست و افزود: متاسفانه در عرصه تولید محصولات کشاورزی به این حوزه کمتر توجه شده است.


وی با بیان اینکه کشاورزان باید به سمت هزینه فایده حرکت کنند افزود: نباید به کشاورزی استان صرفا به صورت یک فعالیت اقتصادی نگاه کرد بلکه باید نقش آن در کشاورزی، تثبیت شن های روان و ... را در نظر گرفت.


مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد تصریح کرد: مدیران و مسئولان استان باید کمک کنند تا حداقل وضع موجود کشاورزی استان حفظ شود.


وی افزود: سازمان تعاون روستای استان در سه بخش ساماندهی و توانمند سازی تعاونی های روستایی، توانمندسازی تعاونی های تولدی موجود و ساماندهی و مطالعه نظام بهره برداری استان هدف گذاری هایی انجام داده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 383770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha