به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ مهدی باقری مدیر بخش کودک و نوجوان بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار ما در مورد فعالیت های این بخش گفت: در این دوره از نمایشگاه قران، مسئولیت برگزاری کمیته کودک و نوجوان بر عهده کانون پرورش فکری کودک و نوجوان قرار گرفته تا به نوعی این کانون بتواند تجربه خوب خود در طی این سال در امر موضوعات مرتبط با کودک و نوجوان، در نمایشگاه قرآن عملیاتی کند.
وی افزود: در همین راستا 30 فعالیت در قالب 14 غرفه که همگی با موضوعات فرهنگی، ادبی و هنری و با محوریت قرآنی فعال شده اند که تا به حال مورد استقبال خوب گروه های مرجع قرار گرفته اند.
وی با اشاره به فعالیت های قسمت فرهنگی بخش کودکان خاطر نشان کرد: آموزش کودکان به صورت غیر مستقیم اثربخش تر خواهد بود به طوری که اگر آنها را با یک اثر هنری یا داستان به سمت عمل به مضامین قرآنی سوق دهیم در آینده نتیجه بهتری خواهد داشت و از این روی در بخش فرهنگی تلاشمان این بود که بتوانیم با قصهگویی، کتابخوانی و داستانسرایی، موضوعات قرآنی را به زبان کودکانه مطرح کنیم و تفاوت ویژه قصه گویی قرآنی که در نمایشگاه قرآن ارائه می شود با قصه گویی های دیگر، نقش آفرینی خود کودکان در جریان قصه گویی است به طوری که بچه ها تنها شنونده صرف نیستند.
وی افزود: در غرفه دیگری به معرفی سرزمین هایی می پردازیم که جنبه اعتقادی دارند و به عنوان مثال شهرهای مکه و مدینه و کربلا و مشهد و مرقد حضرت زینب (س) و سایر امامزاده ها و بقاع متبرکه به کودکان معرفی می شود.
وی در مورد فعالیت های بخش ادبی کیمته کودکان گفت: با همکاری مربیان، برنامه مشاعره بین کودکان برگزار می شود و برای آنهایی نیز که کوچکتر هستند شعرخوانی همراه با نقاشی اجرا می گردد.
باقری با بیان اینکه مفاهیم آیات الهی را در قالبهای جذاب و متنوع به کودکان القا میکنیم، تصریح کرد: در فضای نمایشگاه قرآن با برگزاری کارگاههای نقاشی بر روی دیوار، نقاشی با آبرنگ، مداد رنگی و گواش با محوریت موضعات قرآنی به آموزش مفاهیم قرآنی می پردازیم و و همچنین ساختن کاردستی با گِل در کارگاه سفالگری به سبب رابطه حسی که انسان با خاک و گِل برقرار می کند از استقبال خوبی برخوردار بوده است.
باقری برای اولین بار خبر از برگزاری کارگاه انیمیشن و پونمایی داد و گفت: در نمایشگاه قرآن امسال کودکان می توانند با دوربین های موبایل یا دوربین هایی که در اختیارشان قرار میگیرد و با عکس گرفتن از طرح های نقاشی و عروسکی و کنار هم گذاشتن این طرح ها به ساخت فیلمهای انیمیشن 10 تا 30 ثانیه ای با موضوعات قرآنی با خلاقیت و ابداع خود در فیلمنامه، ساخت دکور و ساخت عروسک بپردازند و جایزه بگیرند.
مسئول کمیته کودک و نوجوان نمایشگاه قرآن کریم با بیان اینکه در فضای بخش کودک و نوجوان سعی کردیم با به کارگیری رنگهای شاد جذابیت خاصی برای کودکان ایجاد کنیم، گفت: سعی کردیم فضا و دکور این بخش با مفاهیم ساده ولی عمیق دنباله گیری شود و صرف به کار بردن رنگ های شاد، مدنظر ما نبود و الان پشت هر قسمت و دکور این بخش، تفکر و فلسفه ای موجود است که برای کودکان آموزنده می باشد.
وی با اشاره به اینکه سن کودکان سن آموزش و یادگیری است خاطرنشان کرد: امسال کار جدیدی با عنوان سبک زندگی در نمایشگاه ارائه شد که در قالب کارگاه هایی سعی بر ارائه و آموزش سبک زندگی ایرانی اسلامی داشتیم تا بتوانیم آداب اجتماعی و اسلامی و احترام به یکدیگر را در بچه ها نهادینه کنیم.
وی از برگزاری تئاتر کودکان در نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: تئاتری با عنوان "بچه های ایران" هر شب در 2 تایم و در ساعت های 22 و 23 اجرا می شود.
باقری با بیان اینکه انشاالله فعالیتمان در نمایشگاه قرآن مقطعی نباشد گفت: نمایشگاه قرآن شروع و آغازی است برای آشنا کردن بچه ها با مفاهیم و انگیزه های قرآنی و کودکان می توانند با حضور در 900 مرکز فرهنگی کانون کودک و نوجوانان در سراسر کشور ارتباط خود با این برنامه ها و مفاهیم را حفظ نمایند.
گفتنی است در حالی که امسال مکان نمایشگاه تغییر کرده و به نظر می رسد تعداد مراجعان و بازدیدکنندگان نمایشگاه کم شده باشد، مسئول کمیته کودک و نوجوان از استقبال خوب کودکان از این بخش خبر می دهد و می گوید: ما در نمایشگاه قرآن دنبال خلق آثار هنری توسط کودکان نبودیم، بلکه به دنبال ایجاد جرقه هایی در ذهن بچه ها بودیم تا ذهن آنها را به مسائل مذهبی و باورهای اسلامی و اعتقادی جلب کنیم. به نظرم این مفاهیم در قالب نقاشی و کاردستی بهتر منتقل می شود، چراکه کودک با کاردستی با این مفاهیم درگیر می شود و از سوی دیگر، پس از نمایشگاه در صورت علاقه مندی می تواند در کانون این مسیر را ادامه دهد.
وی در حاشیه سخنان خود بیان کرد: یکی از انتقادهایی که به نمایشگاه امسال وارد می شود، پراکندگی بخش های مختلف نمایشگاه در فضای وسیع باغ موزه دفاع مقدس است.
باقری ضمن انتقاد از اطلاعرسانی بخش های نمایشگاه در خاتمه بیان کرد: برخی خانواده ها گلایه می کردند که برای یافتن بخش کودک و نوجوان، خیلی تلاش کرده اند و نیاز بود اطلاع رسانی به صورت گسترده و وسیع انجام می شد و دیگری اینکه، علائم و راهنماها که باید در خود نمایشگاه نصب می شد تا بازدیدکنندگان برای یافتن بخش های مختلف با مشکل مواجه نشوند.
پایان پیام/
نظر شما