به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنا پوشش درونی، دو عامل در راستای تضمین سلامت جامعه به شمار میآیند و در صورت نبود این دو شاهد مشکلات و ناهنجاریهای فکری، فرهنگی و اخلاقی بسیاری در جامعه خواهیم بود.
خداوند متعال در قرآن کریم می فرمایند: زنان خودآرایی و خودنمایی و عشوه گری نکنند، تا مورد آزار بیماردلان قرار نگیرند. «فَلا تَخضَعنَ بِالقَولِ فَیَطمَعَ الّذی فی قلبهِ مرضٌ» (احزاب، آیه 32 و 33 ؛ نور آیه 30 و 31)
البته در خصوص کنترل نگاه به نامحرم نیز به مردان توصیههایی در آیات قرآنی شده است و مبحث حجاب و عفاف محدود به بانوان نیست اما باید این مهم را مدنظر داشت که هیچ باغبانی را سرزنش نمیکنند که چرا دور باغ خود حصار و پرچین کشیده است، چون باغ بی دیوار، از آسیب مصون نیست و میوه و محصولی برای باغبان نمیماند.
زیباترین دلیل برای حجاب این است که خدا آن را لباس بندگی خود قرار داده است و باید به این مهم توجه داشت که خودباختگان در برابر فرهنگ منحط بیگانه، به آسانی خدا را هم میبازند.
حجاب به زنان قدرت و اعتماد به نفس برای حضور در کلیه فعالیت های اجتماعی را داده است
سهیلا نصرصادقی، مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در سنندج، اظهار داشت: حفظ حجاب و عفاف سلامت روانی خانواده ها را بدنبال دارد و یکی از دلایل مهم افزایش طلاق در جامعه بی توجهی به اصل حجاب و عفاف است.
وی افزود: در ایران اسلامی، حجاب نه تنها برای بانوان دست و پاگیر نیست بلکه به زنان قدرت و اعتماد به نفس برای حضور در کلیه فعالیت های اجتماعی را داده است.
نصرصادقی خاطر نشان کرد: امروز این ارزش والا برای بانوان در چارچوب آزادیهای صحیح و مقبول موجب شده که در همه صحنهها و عرصهها، از مجلس شورای اسلامی تا آموزش و پرورش، بیمارستانها و ادارات به کار و تلاش بپردازند.
مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان تصریح کرد: اسلام به این دلیل بر موضوع رعایت عفاف و حجاب در جامعه تاکید دارد زیرا می خواهد انواع لذت های جنسی، بصری و دیگر ابعاد آن صرف محیط های خانوادگی باشد.
وی افزود: برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف ارتقای سطح دانش و بینش افراد بویژه بانوان در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب یکی از مهمترین اموری است که با محوریت تشکلهای مردم نهاد پیگیری میکنیم.
مسئولان در راستای رفع بی حجابی در جامعه تلاش کنند
حاج ابراهیم ساعدی از معتمدین محلی و بازاریان سنندج در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت:رعایت حجاب و عفاف در جامعه بیانگر ارزش والای بانوان در جامعه اسلامی است.
وی افزود: زنی که حجاب دارد با زبان بی زبانی و با پوشش خود به مردان تفهیم می کند که با او چگونه صحبت کنند، چگونه به او بنگرند چرا که لباس ها با انسان ها سخن می گویند و شخصیت درون آنها را نشان می دهند.
حاج ابراهیم به تصویب قانون منع حجاب در دوران رضا شاه پهلوی اشاره کرد و افزود: رضا خان قصد داشت فرهنگ عفاف و حجاب را از کشور برچیند و به همین دلیل با انواع برخوردهای فیزیکی و کشتار مردم سعی بر بی هویتکردن زنان و مردان مسلمان ایرانی داشت اما مردم متدین ایران و استان کردستان در برابر این توطئه نیز مقاومت نشان دادند.
این معتمد محلی و بازاری باسابقه سنندجی در سخنانی گلایهآمیز تصریح کرد: زمانی شهر سنندج به عنوان دارالاحسان ایران مشهور بود و هزاران طلبه و روحانی برجسته از سراسر ایران و حتی جهان اسلام در این شهر به تحصیل علوم و معارف اسلامی مشغول بودند و حجاب زنان کردستانی شهره عام و خاص بود اما متأسفانه هماکنون کار به جایی رسیده است که می بینیم.
حاج ابراهیم از ضعف باورهای دینی و عدم آشنایی جوانان و نوجوانان با مبانی قرآنی و اسلامی و عدم احساس مسئولیت خانوادهها به عنوان عوامل گسترش بیحجابی و بیعفتی در استان کردستان و به ویژه شهر سنندج یاد کرد و خواستار همت و تلاش همگانی در این خصوص شد.
بسیاری از معضلات حوزه حجاب و عفاف در کشور نشأتگرفته از مدهای لباس کشورهای غربی است
حجتالاسلام مسعود صفییاری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان نیزبه خبرنگار شبستان گفت: استفاده از الگوهای اسلامی ایرانی به عنوان راهکاری عملی برای جلوگیری از معضلات حوزه حجاب و عفاف است.
وی با اشاره به اینکه در برخی آیات قرآن کریم به نمونه و الگوهایی از حجاب برای زنان اشاره شده است، افزود: در قرآن کریم از حجاب بهعنوان یک تکلیف یاد شده است و انسانها میتوانند با بهره گرفتن از قرآن کریم راه خوشبختی و سعادت زندگی خود را تعیین کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان تصریح کرد: بسیاری از معضلات حوزه حجاب و عفاف در کشور نشأتگرفته از پیروی بانوان از مدهای لباس کشورهای غربی از طریق رسانهها بوده و برای مقابله با این هجمه نظاممند باید چارهای اساسی اندیشیده شود.
حجتالاسلام صفییاری معرفی الگوهای پوشش با بهرهمندی از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را عاملی مهم در برابر نفوذ بیحجابی و مظاهر فرهنگ منحط غربی عنوان کرد و بر انسجام کاری دستگاههای متولی امر در این خصوص تأکید کرد.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه به مبحث حجاب در جامعه بیشتر شد اما دادن اختیار بیشاز حد به فرزندان از سوی خانوادهها موجب بروز بدحجابی و بیعفتی در جامعه شده و هماکنون برخورد فیزیکی با افراد بیحجاب نمیتواند کارساز باشد و ترویج آموزههای دینی و فرهنگی و اجرای طرحهای تشویقی و بنیادی در سنین پایین از جمله اموری است که باید مدنظر قرار گیرد.
امروز تهاجم فرهنگی کشورهای استکباری بر روی تضعیف حجاب و بر محور انزوای ارزشهای والای بانوان مسلمان متمرکز شده لذا از این رو حجاب را میتوان یکی از عوامل جلوگیری از سلطه دشمنان بر جوامع اسلامی دانست.
زنان محجبه در زمان کنونی تابلوی من خدا را دوست دارم، را در دست گرفته اند و هر قدمیکه در قاب چنین پوششی بر میدارند نوعی جهاد در راه خداست.
امید است زنان ایران اسلامی به ویژه استان کردستان گوهر والای وجودی خویش را از نگاه نامحرمان، پاک و مصون دارند و به عنوان پایههای عظیم فکری و فرهنگی کشور زمینهساز سلامت خانوادهها و جامعه باشند.
گزارش از خبات ساعدی
پایان پیام/
نظر شما