خبرگزاری شبستان: قرآن کریم چراغی نورانی است که با وجود گذشت ده ها قرن از نزول آن هنوز مسیر حق طلبان را در طول تاریخ روشن کرده و در آینده همچنین خواهد بود، در این کتاب آسمانی آینده ای روشن به بشریت نوید داده شده است که با سیطره دین حق و البته توسط امام حق(عج) و یاران صالحش بر تمام جهان محقق می شود.
در این سلسله مباحث مهمترین آیه های قرآنی که درباره معارف مهدویت است به ترتیب سوره های قرآنی استخراج و به نکته های هر کدام پرداخته شده همچنین در کنار هر آیه یکی از موضوع های خاص معارف مهدوی متناسب با آن آیه نیز مطرح می شود.
سوره کهف آیه 13
نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیکَ نَبَأَهُم بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْیَةٌ آمَنُوا برَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى
ما داستان آنان (اصحاب کهف) را به درستی برای تو حکایت می کنیم. آنان جوان مردانی بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند و ما بر هدایتشان افزودیم.
نکته ها:
1- داستان اصحاب کهف مهم و مفید است. به خبر مهم و قابل توجه "نبا" می گویند.
2- "فتیه" جمع "فتی" به معنای جوان مرد است. امام صادق فرمودند: فتی به انسان با ایمان گفته می شود زیرا خداوند اصحاب کهف را با آن که سالمند بودند به سبب ایمانشان "فتی" معرفی کرده است.
3- در داستان اصحاب کهف مسائلی چون قدرت و اراده الهی، شجاعت، دل کندن از دنیا، هجرت، تقیه، امدادهای الهی و تغذیع حلال مطرح است.
4- اصحاب کهف افرادی انقلابی، مهاجر و مومن بودند چرا که به خدا اعتقاد داشتند و زیر بار شرک نرفتند و هجرت کردند آن ها وابسته به هیچ کس نبودند و در بندگی خدا اخلاص داشتند.
5- هنر اصحاب کهف این بود که در جامعه فاسد هضم نشدند و وقتی دیدند که همه مردم شهر منحرف هستند و امکان یا امید صلاح آن ها وجود ندارد گفتند: ما از رفاه و لذت جامعه فاسد می گذریم و غارنشینی را ترجیح می دهیم تا دینمان را حفظ کنیم.
6- مردم نسبت به فساد و جامعه فاسد سه دسته هستند:
گروهی در فساد جامعه هضم می شوند این دسته ایمان کامل ندارند و نمی توانند دین خود را حفظ کنند ولی هجرت هم نمی کنند و زیان حالشان این است: "و کنا نخوض مع الخائضین" با اهل باطل در سخنان باطل فرو می رفتیم.
گروهی در جامعه فاسد خود را حفظ می کنند مثل اصحاب کهف: "انهم فتیه آمنوا بربهم"
گروهی جامعه فاسد را تغییر می دهند و اصلاح می کنند مثل انبیا و اولیا. وقتی حضرت ابراهیم(ع) بت ها را شکست و پرسیدند چه کسی بت ها را شکسته است؟ پاسخ دادند: جوانی است که به او ابراهیم گویند.
7- در روایات آمده است که اصحاب کهف جزو اصحاب و یاران حضرت مهدی خواهند بود.
8- حرکت و تلاش انسان سبب رشد و هدایت اوست.
9- حتی یک گروه کوچک نیز باید مسئول و رهبر داشته باشد. در میان اصحاب کهف یک نفر بود که امر و نهی می کرد.
10- اصحاب کهف بعد از بیداری از خواب چندصد ساله به یکدیگر گفتند: یک نفر برود و غذایی که پاکیزه تر برایمان بیاورد. فکر نکنیم که اگر خمس و سهم امم زمان را ندادیم زرنگ هستیم.
برگرفته از کتاب "پرتوی از آیه های مهدوی" نوشته حجت الاسلام محسن قرائتی و کوشش حسن ملایی
پایان پیام/
نظر شما