به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمدجواد نظافت، مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) ظهر امروز(24تیر) در سلسله جلسات نهج البلاغه و زندگی به تفسیر حکمتهای 102و 103نهج الابلاغه پرداخت و اظهار داشت: اسلام نسبت به زن یک دیدگاه اعتدالی دارد و زن را موجودی ارزشمند می داند که میتواند به شان والای مادری دست پیدا کند بنابراین حضورشان در جامعه متناسب با نیاز، شرع و عقل می داند.
وی با بیان اشاره به حکمت 102 نهج البلاغه گفت: آینده و مسخ ارزشها سیاسى، علمى، تاریخى از نگاه امام علی(ع) کانون هر فتنه و جایگاه هر گونه خطاکاری در جامعه است.
مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) تصریح کرد: انسان نباید عبادت را وسیله برتری جویی خویش قرار دهد چرا که عمل به دستورات الهی باعث سعادتمندی و کمال معنوی انسان می شود.
وی با بیان اینکه سخن چینی عامل لغزش انسان از مسیر اصلی است، گفت: اگر در جامعه اسلامی به ارزشهای الهی کم توجهی شود زمینه توسعه ضد ارزشها به سرعت فراهم می شود.
مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) با بیان اینکه بی توجهی به ارزشهای الهی مسیر حرکت جامعه را به انحراف می کشاند، گفت: عمل نکردن به ارزشهای دینی زمینه ساز کانون فتنه است.
حجت الاسلام نظافت با بیان اینکه در حکمت 103روش برخورد با دنیا بیان می شود، اظهار داشت: کسى که دنیا پرست باشد و به آن عشق ورزد به آخرت کینه ورزد و با آن دشمنى خواهد کرد چرا که دنیا و آخرت به منزله مغرب و مشرق است و هر کسی به هر یک از آنها نزدیک شود از دیگری دور میشود.
وی ادامه داد: حضرت علی(ع) در زندگی به شدت ساده زیست، کم خرج و کم هزینه بودند به گونهای که در نامه 46 فرمودند"به خدا قسم من از دنیا هیچ طلایی ذخیره نکردهام و برای خود لباس کهنهای کنار نگذاشتم و حتی یک وجب زمین یرای خود جمع آوری نکردم" .
این کارشناس امور تربیتی زهد و ساده زیستی حضرت علی(ع) را انتخابی، عاشقانه و متناسب با شرایط آن زمان دانست و افزود: خداوند به ما مسئولیت داده و وظیفه مسئولان سنگینتر است بنابراین بزرگان و مسئولان و نخبگان باید فرهنگساز باشند زیرا نقش آنها بر دیگران تاثیر گذار است.
وی نداشتن آرزوهای طولانی، آمادگی برای مرگ، پرهیز از گناه، ساده زیستی و خشوع، دست کشیدن بر سر یتیمان و گریه از ترس خداوند را از عوامل خشوع عنوان کرد و افزود: همنشینی با انسانهای بخیل و دل مرده موجب قصاوت دل میشود.
مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) با بیان اینکه ساده زیستی خاصیتهای زیادی برای انسانها دارد افزود: اولین خاصیت آن برای قلب انسانها است و یکی از مضرترین بیماریهای قلب قساوت قلب است.
وی با اشاره به خصوصیات قلب خاشع اظهار داشت: افرادی که در آشکار و نهان مراقبند که گناه نکند رفتارهای زیبایی دارند و به روز قیامت فکر میکنند و اهل مناجات با خداوند هستند.
این کارشناس امور تربیتی یکی دیگر از فواید ساده زیستی را کنترل نفس اماره دانست وگفت: یاد مرگ، مجاهده مستمر و جنگ با نفس را از راههای کنترل نفس اماره است.
پایان پیام/
نظر شما