به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، در آستانه شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان مردم ولایتمدار و متدین استان بوشهر در آستانه برپایی مراسم عزاداری در سراسر استان هستند.
مساجد، تکایا و حسینیه های استان هم میزبان افرادی است که با برپایی سینه زنی سنتی در شب شهادت امیر المومنین به عزاداری می پردازند.
همچنین در دومین شب از شب های قدر هم ویژه برنامه های زیادی برای بهترین شب های ماه خدا در نظر گرفته شده است و مردم بعد از مراسم عزاداری با به سر گرفتن قرآن ندای الغوث سر می دهند.
کودکان، نوجوانان و جوانان هم به همراه والدین خود در مراسم های عزاداری امیرالمونین و شب قدر به مولای خود عرض ارادت می کنند و از خدای متعال بهترین سرنوشت ها را مسئلت دارند.
امشب مراسم عزاداری و گرامیداشت شب قدر راس ساعت 22:30 در مصلی نماز جمعه بوشهر با سخنرانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر برگزار می شود.
گفتنی است در سینه زنی سنتی استان بوشهر، نوحه هایی که در این آیین خوانده می شود باید با حرکات دست و پا همخوانی داشته باشد، از این رو افراد مجرب،حلقه هایی درونی دسته های سینه زننده را تشکیل می دهد که شکلی منحصر به فرد دارد و بیشتر از اشعار غزل و دستگاه چهارگاه در نوحه بوشهری استفاده می شود.
سینه زدن بوشهری در پایان آیینی دارد که برخی آن را ˈیزلهˈ یا ˈحیدریˈ می نامند و دارای ریتم تندی است و جوانان با شرکت در آن، احساسات خود را به نمایش می گذارند.
در این مراسم، افراد با گرفتن کمر یکدیگر،همگی در یک ستون قرار می گیرند و سعی می کنند حرکاتی شورانگیز داشته باشند.
مراسم سینه زدن در بوشهر برعکس همه شهرهای ایران که در آن مردم به صورت دسته جمعی در خیابان ها حضور دارند، بیشتر در حسینیه ها و مساجد متمرکز است.
سینه زنی سنتی استان بوشهر در میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما