به گزارش خبرنگار شبستان، یحیی سخنگویی، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در نشست خبری بررسی وضعیت مراکز توانبخشی گفت: در 20 سال گذشته نیازهای جامعه ایجاد میکرد بخشی از فعالیتها برون سپاری شده که موجب شکل گیری مراکز غیردولتی نگهداری شد.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر 1800 مرکز توانبخشی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: بالغ بر 100 هزار نفر از سرویس این مراکز توانبخشی بهره می برند که در چند سال اخیر نگرش سازمان بهزیستی به جای گسترش مراکز نگهداری به سمت برون سپاری خدمات به دل خانواده تغییر کرد.
به گفته سخنگویی، توانبخشی مبتنی بر خانواده با استفاده از افراد آموزش دیده برای ارایه خدمات در خانه به معلولان یکی از این رویکردهاست که تاکنون 4 هزار و 500 نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند که امسال به 7 تا 9 هزار نفر افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: خدمات توانبخشی با همکاری 2300 نفر آموزش دیده در منزل و به صورت رایگان ارایه خواهد شد.
پرداخت 2 برابر مستمری نگهداری معلولان جدید و نیمه جدید در استان های محروم به خانواده ها
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی ادامه داد: خانواده ها نیز می توانند آموزش های لازم نگهداری را برای مراقبت از معلولان دریافت کنند تا بتوانند با کمترین آسیب خدمات مورد نیاز را به معلولان در منزل ارایه دهند.
وی یکی دیگر از رویکردهای سازمان بهزیستی را پرداخت هزینه معیشتی به خانواده ها برای نگهداری معلولان عنوان کرد و گفت: برخی از خانواده ها به دلیل تحمیل هزینه ها مجبور به سپردن معلول خود به مراکز نگهداری می شوند که تصمیم گرفتیم تا در تامین هزینه های معیشتی به خانواده ها کمک کرده و معلولان را به خانواده بازگردانیم.
به گفته وی، رقم 100 هزار تومان بابت نگهداری معلولان شدید و خیلی شدید از سوی سازمان بهزیستی به خانواده های استان های محروم پرداخت خواهد شد که این مبلغ 2 برابر مستمری معلولان است.
پرداخت 60 درصد یارانه مراکز نگهداری به خانواده ها بابت ترخیص معلولان از مراکز نگهداری
سخنگویی با اشاره به بخشی از قانون جامع حمایت از معلولان که تاکنون اجرایی نشده بود، گفت: در مراکز نگهداری به معلولان خدمات توانبخشی ارایه می شود تا به استقلال حرفه ای رسیده و قابلیت ترخیص دارند که بر اساس قانون سازمان بهزیستی موظف است 60 درصد یارانه مراکز را بابت ترخیص به خانواده ها پرداخت کنند.
وی یادآور شد: شاید این موضوع به استان ها ابلاغ شده و بابت ترخیص هر معلول حداقل 100 و حداکثر 150 هزار تومان ماهانه به خانواده ها پرداخت می شود تا با ترخیص معلول خود افراد پشت نوبتی را در مراکز نگهداری جایگزین کنیم.
از 14 هزار معلول و سالمند مجهول الهویه فقط یک چهارم یارانه دریافت می کنند
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه 14 هزار معلول و سالمند مجهول الهویه فاقد کد شناسایی تحت پوشش بهزیستی قرار دارند، گفت: بر اساس حکم دادستانی سازمان بهزیستی مجبور به پذیرش این افراد در مراکز نگهداری است که البته اعتباراتی در بودجه جاری بابت این گروه پیش بینی نشده است که 4 هزار نفر آنان فاقد شناسنامه و کارت ملی بوده و ثبت نشده اند، 4 هزار نفر ثبت شده وجود دارد که یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومان را دریافت و یارانه باقی افراد توسط خانواده های آنها دریافت می شود.
وی ادامه داد: حدود 20 هزار بیمار روانی، 23 هزار سالمند، 31 هزار معلول ذهنی و 7 هزار معلول ضایعه نخاعی تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و در مراکز نگهداری ساماندهی شده اند.
وی خاطرنشان کرد: سال 91 هفت و نیم میلیارد، سال 92 هفده میلیارد و امسال 35 میلیارد برای خرید تجهیزات توانبخشی در نظر گرفته شد تا خانواده ها به واسطه نداشتن ویلچر، سمعک و یا تجهیزاتی از این قبیل معلول خود را به مراکز توانبخشی نسپارند.
به گفته سخنگویی، در حال حاضر حدود 310 هزار تومان یارانه به مراکز دولتی شبانه روزی بابت معلولانی که از سوی بهزیستی معرفی شده اند، تعلق گرفته و میزان شهریه پرداختی 360 هزار تومان و یارانه مراکز روزانه 197 هزار تومان بوده که شهریه این مراکز نیز ماهانه 150 هزار تومان است.
انتخاب 500 نابینا و ضایعه نخاعی برای ارایه بسته های آموزشی
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی با رویکرد جدید و هدف ارایه مهارت های جهت یابی و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا آگاهی های مورد نیاز نابینایان و معلولان ضایعه نخاعی را با بسته های آموزشی ارایه خواهد داد.
به گفته سخنگویی، برای این طرح 500 نفر انتخاب و بسته ها با اعتبار یک میلیاردی در نظر گرفته شده در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
پایان پیام/
نظر شما