حسین نوشآبادی، معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: برگزاری نمایشگاه قرآن یک نقطه عطف و مبارکی برای جامعه ماست و ما همه مردم را به عنوان حامیان برگزاری این نمایشگاه میشناسیم زیرا قرآن مربوط به همه است.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن را در راس برنامههای فرهنگی و اجتماعی و فکری قرار داده است اظهار کرد: به دلیل اینکه قرآن در راس برنامههای فرهنگی قرار دارد لذا در طول برگزاری نمایشگاه قرآن سایر نمایشگاهها همانند نمایشگاه کتاب، مطبوعات بیشتر است و آن هم به دلیل جایگاه خاص قرآن است.
نوش آبادی تصریح کرد: قرآن را به دلیل جایگاه ویژه اش در راس برنامههای فرهنگی خود قرار داده است و دولت یازدهم نیز با همین نگاه که قرآن تبیین کننده همه نیازهای امروز جامعه بشری است آن را در راس برنامههای خود قرار داده است.
وی با اشاره به جابجایی مکان برگزاری نمایشگاه قرآن از مصلی تهران به باغ موزه دفاع مقدس گفت: علت این جابجایی این بود که بخشی از انتظارات ما در مصلی برای برگزاری نمایشگاه برآورده نمیشد و به همین دلیل ما نمایشگاه را در باغ موزه دفاع مقدس برگزار کردیم که خود این مکان نیز مکان متبرک و مقدسی است.
نوشآبادی ادامه داد: نمایشگاه امسال علی رغم بعد مسافت و عدم دسترسی مناسب مردم اما شاهد استقبال خوبی از طرف مردم به سمت نمایشگاه بودیم و همه امکانات نیز برای بازدید مردم از این نمایشگاه فراهم بود و چیزی برای برگزاری این نمایشگاه در مقایسه با گذشته کم گذاشته نشده است.
وی در مورد اینکه آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال آینده تدوینی برای برگزاری نمایشگاه در سایر مکانها برای برگزاری نمایشگاه قرآن خواهد داشت یا نه تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است مکان مناسب در پایتخت برای برگزاری نمایشگاههای بزرگی همانند نمایشگاه قرآن و مطبوعات نداریم و این باعث شده است که هر چند وقت یکبار این نمایشگاهها را در نقطهای برگزار کنیم.
معاون پارلمانی وزیر ارشاد تصریح کرد: چون مساله فرهنگ مساله عمومی جامعه ماست و نیاز عمومی همگان است و همه نهادها و دستگاهها نیز باید خودشان را در برآورده کردن این نیاز جامعه مصون بدانند پس باید همگان کمک کنند.
وی اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه هزینههای فراوانی به دنبال دارد و درست است ظاهر یک نمایشگاه برگزاری آن در طول یک هفته یا یک ماه است اما واقعیت این است که برای اداره نمایشگاه به طور شبانهروزی در یک مکان هزینههای فراوانی به کار گرفته میشود و به همین دلیل ما اعتقاد داریم باید سایر نهادها نیز با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری کند.
نوشآبادی با اشاره به همکاری شهرداری تهران در برگزاری نمایشگاه قرآن گفت: انتظار ما این است که وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم و همچنین دانشگاهها با ما همکاری کنند تا ما بتوانیم برنامههای شکیلتر، قویتر و مناسبتری برای برگزاری نمایشگاه داشته باشیم.
وی تاکید کرد: البته سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که کارهایی که قابل واگذاری به بخش خصوصی است را به این بخش واگذار کند و در واقع ممکن است ما در سال آینده با این مواجه باشیم که بخشی از نمایشگاه را به بخش خصوصی واگذار کنیم یعنی تلاش داریم بخشی از واگذاری همه نمایشگاهها و از جمله نمایشگاه قرآن را به بخش خصوصی واگذار کنیم یعنی می توانیم بخشی از واگذاری نمایشگاه قرآن را به موسسات معتبر و شناخته شده و غنی واگذار کنیم.
معاون پارلمانی وزیر ارشاد ادامه داد: اگر امکانات در اختیار برخی موسسات قرار گیرد و به آنها تفاهمنامه امضا شود این موسسات حاضرند نمایشگاهها را برگزار کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می تواند با نظارت قوی بر برگزاری این نمایشگاهها عمل کند.
وی با بیان اینکه ما از فعالیت بخش خصوصی و نهادهای قرآنی غیردولتی در برگزاری نمایشگاه قرآن استقبال می کنیم بیان کرد: ما از فعالیت این موسسات در حوزه فرهنگ قرآن و عترت حمایت میکنیم زیرا سعی داریم از همه ظرفیتهایمان استفاده کنیم تا نمایشگاهها را به بهترین نحو برگزار کنیم.
نوش آبادی تاکید کرد: ما باید بتوانیم از توان و ظرفیت و استعداد بخش خصوصی و غیردولتی استفاده کنیم زیرا ما موضع فرهنگ را نمی توانیم با بودجه دولتی اداره کنیم، بودجههای دولتی محدود است و اعتبارات ما نیز کم است و لذا برای بکارگیری از ظرفیتهای بخش غیردولتی باید به آنها واگذاری و واسپاری داشته باشیم یعنی بخشی را که دولت می تواند به مردم واگذار کند واگذار کند اما با نظارت قوی عمل کند تا به اهداف موردنظر برسد.
پایان پیام/
نظر شما