به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم صبح امروز (2مرداد) در سلسله سخنرانی های حرم رضوی با بیان اینکه تدبر در آیات قرآن انسان را در دنیایی از معارف و مفاهیم والا قرار میدهد که هیچ چیز با آن برابری نمیکند، اظهار داشت: بوسیله تدبر در آیات قرآن کلیدهای سعادت در اختیار انسان قرار میگیرند.
وی افزود: توجه به عظمت قرآن در هنگام تلاوت انسان را از معارف بىکران این نعمت الهی سیراب می کند و انسان در پرتو نور معارف الهى و عمل به آنها اجر و ثواب دنیایى و آخرتى را بدست می آورد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه تلاوت قرآن قلب و روح خسته انسان را با نشاط می کند، گفت: خشوع در تلاوت قرآن کریم شرط اصلی درک حقایق آن است.
حجت الاسلام میر باقری با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) که مىفرماید"هر کس قرآن بخواند، گویى به مرتبه پیامبرى رسیده است، جز آن که بر او وحى نمىشود"، تصریح کرد: تلاوت قرآن کریم مقدمه ای برای فهم قرآن و درک آن مقدمهاى براى محقق ساختن دستورهاى آن در زندگى فردى و اجتماعى است.
وی با بیان اینکه پیمودن مراتب کمال قرائت قرآن رسیدن به مرحله تدبر و عمل زمینه ساز رضاى الهى و دریافت خیرات بیشتر است، گفت: درجات بهشت بر اساس تعداد آیات قرآن تقسیم شده است و هر کس هر مقدار که با قرآن آشنا باشد درجات بهشت را طى مىکند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم اظهار داشت: اگر انسان از مفاد سورههاى قرآن در زندگى خود الهام بگیردهمه پاداشها و خواستههاى مشروع دنیا و آخرت را بوسیله این منبع نوارانی را به دست خواهد آورد چرا که بارورى ایمان، صفاى دل، تخفیف گناهان وعبادت برتر از مهمترین فضیلت ها و آثار تلاوت قرآن کریم است.
حجت الاسلام میر باقری افزود: قرآن، کتاب الهى و وسیله نجاتى است که از طرف خداوند براى هدایت و تکامل انسانها نازل شده است، تا آن را بخوانند و بفهمند و با عمل به دستورهایش رستگار و سعادتمند شوند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم اظهار داشت: هر کس به محضر قرآن شرفیاب شود و آن را بفهمد، بپذیرد و عمل کند، بهطور قطع مرضهاى درونىاش از بین مىرود.
وی با بیان اینکه قرائت قرآن، ذکر خداوند است، گفت: با ذکر خدا دلها آرام مىگیرد و آرامش روحى زندگى روزمره انسان را به سوى خوشبختى سوق مىدهد چرا که قرآن کریم قانون اساسى اسلام است و انسان می تواند با خواندن و توجه به معانى قرآن به رفتار و چگونه زیستن خود شکل دهد.
پایان پیام/
نظر شما