به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، امین محمودزاده، مدیر پایگاه جهانی سازههای آبی تاریخی شوشتر، پیش از ظهر امروز(26 اردیبهشت) در بازدید میدانی از شرایط ساختمانی این بقعه در شوشتر گفت: نشستهای بسیار زیادی در دیوارهها و جدارههای حرم وجود دارد که باید برای آن چاره اندیشی جدی شود.
وی با اشاره به اینکه دیوارههای حرم و بقعه در وضعیتی بحرانی هستند، افزود: نشست، تغییر وضعیت و شکاف در دیوارههای این بقعه به وضوح قابل روئیت است و میتوان روند افزایشی این شرایط را روزانه دبنال کرد.
این مسئول، با تاکید بر اینکه این بقعه نیازمند طرح حفاظت اضطراری فوری دارد، خاطرنشان کرد: لازم است که این بقعه در شرایط کنونی در اسرع وقت در وضعیت حفاظت اضطراری قرار گیرد و بخشی نیز از این بقعه باید تخلیه شود.
محمودزاده، با تاکید بر اینکه تردد در بخشهایی از این بقعه اصلاً به صلاح نیست، یاد آور شد: وجود بارهای اضافی در بام این بقعه باعث شده تا شرایط موجود وخیمتر شود.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی و پایگاه سازههای آبی تاریخی شوشتر نمیتواند در این بقعه فعالیت کند، اضافه کرد: بودجه فعالیت در بقاع در اختیار میراث فرهنگی نیست، ولی این اداره میتواند در تهیه نقشه و طرحهای مرمتی و حفاظت اضطراری همکاری کند.
لازم به ذکر است، بقعه امامزاده عبدالله، در جنوب شهر شوشتر بر فراز تپهای واقع است که مشرف به شهر و پل لشکر و باغهای اطراف می باشد.
نسب این امامزاده به امام سجاد (ع) میرسد، این بنا مشتمل بر صحن، ایوان ورودی، رواقها، حرم، گنبد گلدستهها ضریح، تزئینات معماری و کتیبهها است که در دورههای مختلف مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتهاند؛ با توجه به اسناد تاریخی بنای اولیه بقعه از آثار دوره المستنصربالله خلیفه عباسی است که در قرن هفتم هجری (629 هـ.ق) تجدید بنا شده است.
ورودی اصلی بقعه در ضلع شمالی بنا قرار دارد و تزئینات داخلی بنا شامل کتیبههای سنگی و گچبریهایی به سبک سلجوقی و صفوی است که نمونه زیبای آن گچبری سر در و سقف ایوان ورودی است.
بقعه دارای گنبد دو پوش بوده که پوش بیرونی به صورت رک و پلکانی و پوش داخلی به شکل عرقچین است. این بقعه در قدیم دارای مهمانخانه، مدرس (مدرسه)، مطبخ، کتابخانه، منازل خدمه و طلبه، باغچه، طویله و اوقاف مفصل بوده که به مرور زمان از بین رفتهاند.
برطبق روایات بدن مبارک امامزاده عبدالله، در مکان دیگری موسوم به امامزاده عبدالله در ایذه دفن شده و در این مکان سر ایشان مدفون است.
این بنا به شماره 364 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما