حیاء باعث رشد فکری و معنوی انسان است

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد با تاکید بر اینکه حیاء عاقلانه مورد مدح و قبول اسلام است، گفت: حیاء باعث رشد فکری و معنوی انسان‌ها می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام محمدجواد نظافت، مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد صبح امروز(4 مرداد) در ویژه برنامه"نهج البلاغه و زندگی" به تبیین حکمت 113 نهج‌البلاغه پرداخت و اظهار داشت: زهد به معنای بی‌رغبتی و بی‌میلی به دنیاست، بی‌رغبتی نسبت به مال، طعام و عمل حرام درجه واجب زهد به حساب می‌آید و وظیفه هر مسلمانی‌ است که زهد به حرام داشته باشد.


وی با اشاره به اینکه شیطان عمل و مال حرام را برای مؤمن جلوه و نمای ویژه‌ای می دهد تا مؤمن را از عمل به حلال و واجب باز دارد، افزود: توجه به دستورات الهی و عمل به آن انسان را در برابر انحرافات فکری حفظ می کند.


وی  با بیان اینکه فهم انسان از طریق تفکر حاصل می‌شود، خاطر نشان کرد: انسان باید درباره آموخته‌های خویش تفکر کند زیرا تفکر باعث درونی شدن و رشد علم می‌شود.


حجت الاسلام نظافت اظهار داشت: کسی که علمی بدست می‌آورد درباره آن فکر و بحث کند چرا که این عمل باعث می‌شود تا علم نزد او محکم شده و عیوب آن مشخص شود.


مدیرحوزه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد با اشاره به اینکه تفکر در دین باعث تولید علم است، خاطرنشان کرد: تفکر و تحقیق در یک علم، انسان را از شاگردی خارج کرده و استاد در آن علم می‌کند بنابراین تفکر در دین،‌ انسان را از سرباز بودن به افسر دین شدن می‌رساند.


وی در ادامه تبیین حکمت113 نهج البلاغه گفت: ایمان دارای نماد و جلوه‌هایی است که حیاء و صبر از نمونه‌های جلوه‌ی ایمان است و صبر شامل صبر بر مصیبت، معصیت و بلا است.


حجت الاسلام نظافت با اشاره به این مطلب که حیاء عاقلانه مورد مدح و قبول اسلام است، تصریح کرد: حیایی که به دستور عقل نباشد و از روی حماقت صورت بگیرد از جلوه‌های ایمان به حساب نمی‌آید و باعث محرومیت می‌شود.


این کارشناس تربیتی درباره حد و حدود حیاء گفت: در یادگیری مسائل دینی حیاء جایز نیست چرا که این حیاء از روی حماقت صورت گرفته و مانع از پیشرفت و سعادت می‌شود.


این نهج البلاغه‌پژوه با بیان اینکه حیاء باعث رشد فکری و معنوی انسان می‌شود، افزود: اسلام درباره حیا ی‌پوششی انسان توصیه‌های فراوانی دارد که در سبک زندگی اسلامی تأثیرگزار است لذا پوشیدن لباس نازک، ضخیم، کفش نوک باریک و طلا در برابر نامحرم مورد نهی اسلام قرار گرفته است.


وی با استناد به سخن امام علی(ع) گفت: بهترین افتخار تواضع است و پایین ترین درجه تواضع آن است که انسان شأن خود را شناخته و دربرابر پروردگار عالمیان سجده کند بنابراین تواضع در برابر خالق هستی باعث عزت و سربلندی و رشد معنوی می‌شود.


مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) با بیان اینکه هیچ پشتیبانی بهتر از مشاوره نیست، افزود: انسانی که در رفتار، کردار و تصمیمات خویش اضطراب دارد با مشاوره و استفاده از عقل و تجارب دیگران می‌تواند اضطراب خویش را از بین برده و کار خود را با بصیرت بیشتری دنبال کند.


پایان پیام/

کد خبر 389032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha