بودجه استانی ستاد مبارزه با موادمخدر در اختیار استانداران قرار می گیرد

خبرگزاری شبستان: دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: اعتبارات استانی ستاد مبارزه با مواد مخدر در استان در اختیار استانداران قرار گرفته و با نظر آنان توزیع می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، علیرضا جزینی در سومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان های کشور در زمینه عرضه و مصرف مواد مخدر وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: طی تصمیماتی که در مرکز اتخاذ شده مقرر شد اعتبارات استانی ستاد مبارزه با مواد مخدر در استان در اختیار استانداران قرار گرفته و با نظر آنان توزیع شود.


وی رویکرد امسال نیروی انتظامی را برخورد با توزیع کنندگان مواد مخدر دانست و تصریح کرد: بالغ بر 20 درصد از اعتبارات ستاد مرکزی کشور در اختیار نیروی انتظامی برای انجام ماموریت های مختلف قرار می گیرد.


دبیرکل ستاد مبارزه بامواد مخدر کشور با بیان اینکه باید از جامعه برای برخورد با مواد مخدر استفاده کرد، گفت: با اقداماتی که صورت گرفته در حال حاضر جامعه نسبت به این بلای خانمان سوز حساس شده است.


وی تشکیل کمیته زنان ستاد مبارزه با مواد مخدر در استانها را ضروری دانست و تصریح کرد: در حال حاضر شیوع اعتیاد در بین زنان دو برابر افزایش یافته که باید به طور جد از سوی دستگاه های متولی مورد توجه قرار گیرد.


جزینی ادامه داد: ستاد مرکزی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در کشور برآن شده است تا 25 روستای خراسان جنوبی را از حیث استقرار وسایل ورزشی تجهیز کند که این امر می تواند اقدامی موثر در گرایش مردم به سمت ورزش و کاهش ورود به ورطه اعتیاد باشد.

 
استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: شورای مرکزی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور باید نگاهی جدی به استان ها داشته باشد و با واگذاری اختیارات لازم به استانداران، زمینه های رسیدن به اهداف متعالی این شورا را در مناطق مختلف کشور فراهم نماید.


وجه اله خدمتگزار کمبود اختیارات در انجام برخی امور در استانها را از موانع اجرای مطلوب برنامه های این ستاد دانست و تصریح کرد: شورای مرکزی این شورا می تواند با اعتماد به استان ها و تفویض بسیاری از اختیارات خود، زمینه هایی را فراهم کند تا استانداران بتوانند بر اساس اقتضائات، ظرفیت ها و مسائل موجود در استان ها، تصمیمات لازم را اخذ و اقدامات شایسته را انجام دهند.


وی تقویت ارتباط بین استان ها و شورای مرکزی مبارزه با مواد مخدر را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: لازم است جلسات هم اندیشی بین استانداران مناطق مرزی با شورای مرکزی در کشور برگزار و از پیشنهادات، نقطه نظرات و ظرفیت ها و توانمندی های استان ها در زمینه تدوین برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت این شورا استفاده شود.


استاندار خراسان جنوبی افزود: طی پیشنهاداتی که از سوی برخی از استانداران سراسر کشور و از جمله خراسان جنوبی در سمینار مشترک استانداران و هیات دولت برای تنظیم برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به هیئت دولت ارائه شد، تصمیم بر آن شد تا در تدوین و جمع بندی برنامه ششم، توانمندی ها و مسائل و مشکلات استان ها نیز در نظر گرفته شده و نظرات استان ها لحاظ شود.


خدمتگزار ، با بیان اینکه طرح آمایش استان از چندی پیش به منظورجمع بندی و آماده سازی به دانشگاه بیرجند واگذار شده است، گفت: امید است هرچه سریعتر این طرح آماده و ارائه شود، چرا که بر اساس این طرح است که خواهیم توانست نقاط ضعف، قوت، ظرفیت ها، توانمندی ها و مشکلات استان را شناسایی و بر اساس آن یک تصمیم درست اجرایی و عملیاتی بگیریم.


وی اعتیاد را معضلی چند وجهی در جامعه دانست و تصریح کرد: فردی که دچار بلای اعتیاد می شود علاوه بر اینکه خود را دچار مشکل می کند خانواده، اطرافیان و بسیاری از افراد دیگر جامعه را نیز خواسته و یا ناخواسته دچار مشکل می کند.


مقام عالی دولت در استان، انجام کشت جایگزین در افغانستان را در کاهش عرضه مواد مخدر و معضل اعتیاد بسیار موثر دانست و افزود: طی سفری که اخیراً ‌به این کشور انجام شد زمینه های بسیار خوبی در این کشور وجود دارد که می توان با استفاده از این توانمندی ها، تا حد زیادی زمینه های ورود و عرضه مواد مخدر در کشور را از بین برد.


وی پیشگیری را بهترین راه برای مبارزه با مواد مخدر دانست و تصریح کرد: باید برنامه ریزی ها و اقدامات به گونه ای باشد که به سمت پیشگیری از ورود افراد به گرداب اعتیاد حرکت کنیم، چرا که در این صورت هزینه های بسیار کمتری به فرد و جامعه تحمیل خواهد شد.


وی تامین حداقل های معیشت برای مرزنشینان را یکی از راه های پیشگیری دانست و افزود: باید زمینه های ماندگاری و ثبات جمعیت در مناطق مرزی و روستاییان این منطقه فراهم شود چرا که حضور این عزیزان در مناطق مرزی علاوه بر ایجاد امنیت از حاشیه نشینی و بروز بسیاری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی خواهد کاست.


خدمتگزار رونق فضای کسب و کار و نیز افزایش صادرات و واردات یکی دیگر از راهکارهای لازم در زمینه پیشگیری دانست و یادآورشد: رونق فضای کسب و کار موجب ایجاد اشتغال پایدار شده که این امر تا حد بسیار زیادی از گرایش افراد به سمت اعتیاد خواهد کاست.


وی کاهش سن اعتیاد را یک خطر جدی برای جامعه دانست و تصریح کرد: شیوع اعتیاد در مراکز دانش آموزی و آموزشی یک خطر بسیار جدی است که باید از سوی متولیان امر به طور جد مورد توجه قرار گیرد.

گفتنی است، در این جلسه طی حکمی از سوی رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور علی زندی به عنوان دبیر جدید شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان منصوب و از خدمات و تلاش های منصور صباغ در مدت تصدی این پست تقدیر وتشکر به عمل آمد.


پایان پیام/
 

کد خبر 389669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha