به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، دکتر حسن روحانی، رییس جمهور در ابتدای نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد گفت: تردیدی نیست که حضور شما در اجلاس کمیته فلسطین نمایانگر اهمیتی است که گروههای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد برای موضوع فلسطین یعنی کهنهترین بحران حل نشده جهان معاصر قائل هستند.
وی با ابراز امیدواری اینکه نشست حاضر فرصتی مغتنم برای بررسی تحولات جاری در سرزمین اشغالی فلسطین باشد افزود: امیدواریم وضعیت غزه با همفکری اعضای این نشست برای یافتن راههای عملی به منظور یاری رساندن به این مردم شجاع و مظلوم اسیر در چمبره توطئههای استعماری باشد.روحانی با یادآوری اینکه بیش از شش دهه است که مردم فلسطین همچنان از حقوق اولیه خود در سرزمین آبا و اجدادی شان محروم اند، تاکید کرد: آنها تحت شدیدترین فشارها قرار دارند و اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی باعث می شود آنها رنج ببرند.
روحانی با تاکید بر این نکته که تداوم بی تفاوتی و بی عملی شورای امنیت سازمان ملل که یکی از دلایل اصلی آن همدستی برخی از اعضای دایمش با رژیم صهیونیستی است این رژیم را در توسعه جنایاتش گستاخ تر کرده است، تصریح کرد: به گونه ای که رژیم صهیونیستی درصدد آن برآمده که با آتش افروزی خودساخته و توسل به نسل کشی ملت فلسطین و سرزمین آنها را در بدترین شرایط ممکن قرار دهد.
وی با اشاره به موازین اساسی جنبش عدم تعهد تصریح کرد: این جنبش بر اساس موازین بنیادی خود نسبت به بی تفاوتی موجود در سازمان ملل برای توقف روند فعلی جنایت جنگی و نسل کشی رژیم صهیونیستی و احقاق حقوق عادلانه مردم بی گناه فلسطین وارد عمل شود.
روحانی با اظهار اینکه بی عملی و بی اعتنایی بارز شورای عالی امنیت ملی در فلسطین و به ویژه در غزه نماد آشکار بی عدالتی در شورای امنیت است، عنوان کرد: استمرار بحران خاورمیانه ناشی از سکوت جامعه بین الملل در قبال این بحران یعنی اشغال سرزمین های فلسطین توسط رژیم صهیونیستی است و تا هنگامی که ایالات متحده آمریکا با هماهنگی برخی از اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل در سیاست های اعلامی خود چشم بر عدالت بسته اند و دفاع از ظالم را به عنوان رکن رکین سیاست خارجی خود اعلام می کنند هیچ امیدی به بهبود این بحران نیست.
رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این نکته ما بحران غزه را جزیی از رژیم صهیونیستی می دانیم که هدف آن اضمحلال ملت فلسطین از طریق اشغال جغرافیایی این سرزمین به ویژه بیت المقدس و ایجاد شهرک های غیرقانونی یهودی نشین در سرزمین های اشغالی است، گفت: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که درگیری های درازمدت خاورمیانه و ایجاد صلحی عادلانه در منطقه جز از طریق حل مشکل فلسطین و پایان دادن به اشغال سرزمین های اشغالی، احقاق حق ملت فلسطین و بازگشت آوارگان به سرزمین خویش و تشکیل دولت یکپارچه فلسطین به پایتختی بیت المقدس و برگزاری انتخابات عادلانه به ثمر نمی رسد.
رییس جمهور کشورمان با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای این بحران تمامی ظرفیت و توان خود را برای رفع ظلم و محاصره غزه مورد استفاده قرار داده است، عنوان کرد: در فضای کنونی بی عملی سازمان های بین المللی مشارکت ویژه اعضای جنبش عدم تعهد به منظور اعمال فشار بر شورای امنیت و سازمان ملل برای اتخاذ اقداماتی موثر با هدف توقف عملیات تجاوزکارانه و حتی رفع فوری کامل حصر برای غزه ضرورتی انکارناپذیر است.
رییس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: برای ملت فلسطین تردیدی نیست که با درک درست واقعیات بیش از شش دهه و رویارویی با ظالمان با تکیه بر توانایی ذاتی خود راهشان را استمرار دهند و تلاش برای رسیدن به حکومت حقه فلسطین را استمرار بخشند و بر دوستداران فلسطین واجب است که برای حمایت از آنها در این مسیر گام بردارند.
طبق آیین کار جنبش کمیته فلسطین از جمله گروههای کاری در جنبش عدم تعهد است که همزمان با نشست وزرای امور خارجه جنبش و در حاشیه آن در سطح وزرا برگزار میشود. اعضای آن 13 کشور شامل الجزایر، بنگلادش، مصر، کوبا، هند، اندونزی، مالزی، فلسطین، سنگال، آفریقای جنوبی، کلمبیا، زامبیا، زیمباوه است و ایران رییس دورهای جنبش کمیته محسوب میشود.
ایران به دلیل اهمیت موضوع فلسطین علاوه بر اعضای کمیته فلسطین از سایر اعضای جنبش هم برای شرکت در اجلاس دعوت کرده که تاکنون مجموعه کشورهایی که برای حضور در اجلاس اعلام آمادگی کردهاند بالغ بر 50 کشور است و از آن میان 7 کشور فلسطین، قطر، ونزوئلا، لبنان، بنگلادش، سودان و اوگاندا در سطح وزیر و وزیر مشاور و 7 کشور هم در سطح قائم مقام و معاون وزیر مشارکت دارند قرار است این اجلاس پیش نویس بیانیهای را بررسی و مورد تصویب قرار دهد که پس از تصویب در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت.
پایان پیام/
نظر شما