اسدالله بیات، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: این اداره انجام مطالعات فنی، آسیب شناسی، تعیین راهکارهای حفاظتی و احیای مجموعه دستکند زیرزمینی سامن را پیش رو دارد.
وی افزود: به زودی اقدامات کارشناسی شامل تهیه طرح حفاظت و مرمت، تهیه طرح ورودی های این شهر و ارائه طرح تثبیت اسکلت ها و بقایای تدفین های این مجموعه انجام خواهد شد.
بیات، ارائه طرح ویترین ها، محافظ های مناسب و نورپردازی را از دیگر برنامه های در دست اقدام این اداره کل دانست و تصریح کرد: با اجرایی شدن این برنامه ها سامن به موزهای غنی در غرب کشور تبدیل می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه یک میلیارد و 470 میلیون ریال اعتبار به انجام سه فصل کاوش در سالهای 86، 87 و 89 اختصاص یافته، ادامه داد: در این کاوش ها 40 اتاق، سالن و کریدورهای ارتباطی شناسایی شده که نشانگر کاربری شهر زیرزمینی سامن در دوره های متعدد بوده است.
بیات خاطرنشان کرد: سه فصل کاوش شامل پی گردی، جستجو و باز شدن معابر، پاکسازی، تثبیت دیواره ها و سقف و ساماندهی اسکلت ها و اشیا مکشوفه بوده است.
وی با بیان اینکه سامن در دوران اسلامی به عنوان پناهگاه کاربری داشته است، افزود: بیشترین آثار اسلامی کشف شده مربوط به سلجوقی، ایلخانی، تیموری، صفوی، زند و قاجار است.
بیات با بیان اینکه مجموعه دستکند زیرزمینی سامن به سایت موزه تبدیل می شود، گفت: این مجموعه با هدف تجهیز و تبدیل به سایت موزه، سه مرحله از کاوش های خود را به پایان رسانده است.
پایان پیام/
نظر شما