آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، در خصوص لزوم اهتمام به اخلاق و سبک زندگی اسلامی، اظهار داشت: امیرالمومنین(ع) در روایتی می فرماید:« همه خوبی های انسان در نگاه و توجه، سکوت و کلام آن جمع می شود».
وی تصریح کرد: انسان باید با هر نگاهی که به پیرامونش می اندازد عبرت بگیرد، اگر عبرتی در کار نباشد مانند این است که به صورت سهوی چشمش به جایی خورده باشد.
سکوتی که از روی تفکر و تعقل نباشد غفلت است
آیت الله حسینی بوشهری بیان داشت: سکوت هم باید متفکرانه وعاقلانه باشد، سکوتی که بدون تفکر و تعقل باشد نوعی غفلت و بی توجهی است، همچنین بر اساس روایات سخن گفتنی که کوچکترین یاد خدا در آن نباشد سخن لغو است.
وی خاطرنشان کرد: اگر هیچ موعظه و خطابه ای نشنویم، هیچ استادی نداشته باشیم و حتی هیچ کتابی مطالعه نکنیم، همین که صبح از خانه بیرون می آییم نسبت به آنچه در پیرامون ما هست و برای ما پیام دارد با تامل، دقت و عبرت گیری نگاه کنیم می توانیم متوجه نظام آفرینش هستی و هنرمندی خداوند متعال باشیم و همواره یاد او را در خاطر داشته باشیم.
ذکر صلوات به انسان آرامش می بخشد
آیت الله حسینی بوشهری عنوان داشت: برای سخن گفتن انسان باید توجه داشته باشد جمله ای که بر زبان جاری می کند، کجایش به حریم خداون متعال، حریم اهل بیت(ع) و حریم مومنان می خورد، توجه به این مسائل اهمیّت و تاثیر زیادی در زندگی انسان دارد، هنگامی که انسان ناراحتی و مشکلی دارد وقتی ذکر صلوات می گوید؛ آرامش به سراغش می آید، توجه خداوند متعال با دعای صلوات به انسان جلب می شود.
عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: صلوات بر محمد و آل محمد یعنی درود خداوند متعال بر حضرت محمد مصطفی(ص) و آل او، این دعایی مستجاب است، حضرت امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه تعبیری دارند که برای استجابت دعا قبل و بعد دعا صلوات بفرستید و در وسط دعا را مطرح کنید، بعید است خداوند متعال اول و آخر یک کلام را اجابت کند و وسط آن را نپذیرد.
نباید فقط به ظاهر اکتفا کنیم / ریا کاری ترس از خدا را از بین می برد
وی با تاکید بر این که باید مراقب باشیم در ایمان تنها به حفظ ظاهر اکتفا نکنیم، ابراز داشت: رسول الله (ص) در روایتی می فرمایند:" زمانی می رسد که مردم ظاهری زیبا دارند اما باطن آن ها خبیث و پلید است، تطابقی بین ظاهر و باطن وجود نخواهد داشت و علت آن دنیا پرستی است" آن زمان مردم برای به دست آوردن مال دنیا ظاهر خود را خوب و آراسته جلوه می دهند در حالی که باطنشان خراب و آلوده است.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: کسی که باطنی بیمارگونه داشته باشد و ظاهر خود را زیبا نشان دهد، ریا و ظاهر سازی کند، ترس از خدا در دلش از بین می رود، آنگاه خداوند عقاب خود را نصیبش خواهد کرد، در این حالت حتی اگه خداوند را صدا بزند و دعا کند پاسخی نمی بیند.
وی تاکید کرد: همواره باید سعی کنیم اهل مراقبت و اهل رعایت باشیم، تنها به ظاهر اکتفا نکنیم و نسبت به دیگران بی تفاوت نباشیم.
خصائل بهترین بندگان خدا در کلام علی بن موسی الرضا(ع)
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به این که بر اساس روایتی از علی بن موسی الرضا(ع) بهترین بندگان کسی است که پنج خصلت در او وجود داشته باشد، تصریح کرد: شادمانی و شکر خداوند متعال پس از انجام عمل خیر و کار خوب، استغفار و اظهار پشیمانی در هنگامی که کار ناشایست انجام داد، قدر دانی نعمت و شکر آن، صبر و شکیبایی در برابر مشکلات و مصائب و در پایان کسی حق او پایمال شده اما کینه توزی نمی کند، به دنبال انتقام گرفتن نیست و می بخشد.
وی افزود: برای هر کدام از خصلت های فوق به صورت جداگانه روایات و احادیث متعددی وجود دارد؛ در مورد اظهار پشیمانی از گناه امیرالمومنین(ع) می فرماید:" انسانی که مرتکب گناه شده و بعد از آن دچار عذاب وجدان و پشیمانی می گردد، همین ندامت اگر حقیقی باشد موجب می شود او به بهشت برود".
خداوند هر بنده ای را دوست بدارد او را در بلا غوطه ور می کند / طمع کرامت انسانی را از بین می برد
آیت الله حسینی بوشهری اذعان داشت: از سید الشهداء(ع) روایت داریم خداوند متعال خداوند متعال هر بنده ای را دوست بدارد او را در بلا غوطه ور می کند، در روایات دیگر و آیات قرآن هم داریم که انسان به وسیله مصیبت و بلاء امتحان می شود و مورد آزمایش قرار می گیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایتی از امام زین العابدین (ع)، اظهار داشت: یکی دیگر از نکاتی که در روایات اهل بیت(ع) مورد سفارش و تاکید است قطع طمع و چشم پوشی از داشته ها و امکانات مردم است.
وی خاطرنشان کرد: دلیل توجه اهل بیت(ع) به عدم چشم داشت به امکانات و داشته های مردم کرامت انسانی است، کسی که چشم به مال دیگری بدوزد تبعات سنگینی برای کرامتش دارد.
پایان پیام/
نظر شما