به گزارش خبرنگار شبستان، محمدابراهیم جعفری، نقاش و شاعر پیشکسوت در نشست تخصصی نمایشگاه "طبیعت در نگاه نقاشان نوگرای ایران" در موسسه فرهنگی هنری صبا، با اشاره به برگزاری این نمایشگاه در فرهنگستان هنر، گفت: با توجه به بضاعت موجود فرهنگستان، آثار بسیار خوبی برای نمایش برگزیده شده است.
وی در پاسخ به انتقادات از نوع گزینش آثار گفت: این نمایشگاه، به روایت مهدی حسینی است و دیدگاه وی نسبت به طبیعت نگاری نقاشان معاصر موجب گزینش این آثار شده است. از سوی دیگر باید توجه داشت که پیش از پیروزی انقلاب، پنج بینال هنری برگزار شد اما باز در دهه 70، بینال اول برپا شد؛ بنابراین برگزاری همین نمایشگاه نیز غنیمت است.
جعفری در ادامه به مؤلفه های لازم برای شناخته شدن هنرمندان اشاره کرد و افزود: خلاقیت و مهارت اجرایی مهمترین پارامترهای موفقیت است اما نباید از توان ایجاد رابطه و اقبال هنرمند غافل شد. گاهی یک هنرمند با وجود ضعف در خلاقیت و توان اجرا، به خاطر روابط عمومی خوب و اقبال عمومی در سطح جامعه شناخته می شود.
وی درباره شناخته شدن نسل اول و دوم نقاشان نوگرای ایران گفت: گناه یا صواب ما این بود که در دوره ای به دنیا آمدیم که هر کارهنری می کردیم، تازه بود.
این نقاش و شاعر پیشکسوت همچنین درباره مؤلفه خلاقیت و نوبودن آثار هنری ابراز داشت: این پرسش مطرح است که "با وجود نقش مدرنیست در هنر معاصر ایران، چرا نیما به عنوان یک شاعر، موفق به نوگرایی در شعر با آن سابقه تاریخی می شود؟".
جعفری ادامه داد: من معتقدم نقاشان معاصر ایران همواره به دنبال تأمین رضایت دیگران بودند و هیچ گاه فرصت نیافتند که در خود فرو روند و این در حالی است که خلاقیت هنری و منحصر به فرد بودن زمانی حاصل می شود که هنرمند خودش باشد و به جای دانش، با باور خود به خلق هنری بپردازد.
پایان پیام/
نظر شما