به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، محمد باقر نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، در سفر خود به استان یزد در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان یزد که در سالن زنده یاد حمیدیا استانداری ضمن ابراز خوشحالی از حضور در یزد گفت: اگر بخواهم از صمیم قلب واقعیتی را بیان کنم این است که همیشه یزد برای من بسیار پرمعنا با احترام و پرمعنویت بوده است.
همه مردان و زنان یزد الگوی همه ما ایرانیان هستند
وی شهدای استان یزد و مردم متدین، سختکوش و قانع این استان را الگوی همیشگی دانست و وجود شخصیت های برجسته استان را عاملی در افزون شدن احترام ملی این دیار ذکر کرد.
این مقام مسئول، با بیان اینکه همه مردان و زنان یزد الگوی همه ما ایرانیان هستند، این حسن سابقه را دلیلی بر این امر دانست که پاداش این احسان یزدی ها با احسان پاسخ داده شود.
نوبخت، در ادامه خاطر نشان کرد: امروز تنها نه به این جهت که فقط منابع، مصارف، اعتبارات و نیازهای استان یزد را برای شما سرشماری کنم به استان یزد آمده ام بلکه در جهت ترسیم افق بلندتری در شوراهای برنامه ریزی استان ها حضور می یابم و به ویژه این امر برای استان عزیز یزد متصور است.
به دنبال راهی هستیم که در آن هم حقوق حقه مردم را استیفاء کنیم و هم تحریمهای ظالمانه را بر طرف کنیم
وی سپس با اشاره به انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: واقعیت این است که متناسب با مطالبات و خواست مردم کار بزرگی در سال گذشته آغاز شد. کاری که برای تحقق انتظارات مردمی پیرامون آن، حداقل در قوه مجریه همه باید در راستای آن انتظار و توقع و خواسته به حقی که مردم دارند پیش بروند و این عده تنها در هیئت دولت خلاصه نمی شود و جمعی همراه دولت باید با مساعدت و همفکری این راه را به پیش رود.
نوبخت، سپس با بیان دستاوردهای سیاست خارجی دولت تدبیر و امید افزود: در عرصه خارجی بحث مهم استیفای حقوق ملی در موضوع انرژی هسته ای بسیار پراهمیت بود و دولت این راه را با یک موفقیت نسبی آغاز کرده تا بتوانیم به یک فرجام موثر برسیم.
وی دو موضوع اساسی در پرونده انرژی هسته ای ایران را استیفای حقوق ملی و بر طرف کردن آثار سوء این امر بر اقتصاد کشور ذکر کرد و با اشاره به تحریم های ظالمانه علیه کشور گفت: ظرفیت صادرات نفتی ما بیش از چهار میلیون بشکه در روز است در حالی که اکنون در راستای تخاصمات و تنازعاتی که متأسفانه با ملت بزرگ ایران ایجاد کرده اند، اکنون تنها می توانیم یک میلیون بشکه نفت خام را صادر کنیم اما متاسفانه آنچه را هم که می فروشیم ضمن اینکه به یک چهارم تقلیل پیدا کرده از همه منابع حاصل از این فروش هم نمی توانیم استفاده کنیم چرا که بخشی از منابع ما بلوکه شده است.
این مقام مسئول، با بیان این موضوع که تا کنون و در طول این چند ماه اخیر ملت ایران به دلیل تحریم از 6 میلیارد دلار از منابع خود محروم شده است گفت: بنابراین هنر است که ما بتوانیم با کمترین هزینه تحریم ها را برطرف کنیم و از سوی دیگر حقوق بین المللی ملت بزرگ ایران را هم تحقق بخشیم.
نوبخت با ذکر این نکته که توامان به دنبال راهی هستیم که در آن هم حقوق حقه مردم را استیفا و هم تحریم های ظالمانه را بر طرف کنیم، عنوان کرد: در این مبارزه ای که یک کشور در برابر 6 کشور به عنوان نمادی از قدرت های بزرگ جهان قرار دارد و ما را به یاد جنگ نابرابر در دوران دفاع مقدس می اندازد باید با همت و همکاری، تیم مذاکرات هسته ای کشورمان را همراهی کنیم تا بتوانند در این عرصه راهگشا باشند و دولت در این خصوص همچنان بر سر پیمان خود در این یکسال گذشته بوده و در آینده نیز خواهد بود.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، مشکلات دولت تدبیر و امید را در مسائل داخلی و در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دانست و افزود: باید بپذیریم که در عرصه سیاسی اختلاف سلیقه ای بین یاران انقلاب وجود دارد و البته از باب تفاوت آرا ایرادی ندارد منتهی این امر آنجایی نگران کننده است که این تفاوت سلیقه به تضاربی منجر شود که قوا را رودر روی هم قرار دهد و ارکان نظام را با هم متخاصم کند که این جای نگرانی است.
وی ادامه داد: در یک وجه مدنی و قابل قبول می شود اختلاف سلیقه را پذیرفت و روان سپاری کرد و این سلایق را در معرض دید مردم قرارداد تا هرکدام را انتخاب کردند از منظر قانونی به آن اجازه دهیم تا کار خود را عرضه کند.
نوبخت، با اشاره به مخالفت های صورت گرفته در عرصه سیاست داخلی علیه دولت تصریح کرد: در این راه هرگز دست به تقابل نبردیم و قصد هم نداریم که به گذشته بازگردیم.
وی با بیان اینکه به هرحال همه اسناد و مدارک گذشته در اختیار ماست و اگر بخواهیم جامعه را به سمت تشنج ببریم می توانیم هر روز سندی بیاوریم و مطالبی را بگوییم افزود: اینکه مشکلی را از مردم حل نمی کند چرا که مردم با علم و اطلاع، خدمتگزارانی را انتخاب کردند و ما قصد نداریم به گذشته برگردیم بلکه آینده پیش روی ماست و به همین جهت وارد درگیری ها نشدیم و فکر می کنیم با آرامش و ثبات باید در مسیر خدمت به مردم حرکت کرد.
بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی عمده خواست مردم
معاون رییس جمهور، عمده خواسته های مردم را بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی دانست و با اشاره به سند چشم اندازه 20 ساله کشور، ابلاغی مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: مقرر شده تا طی 20 سال از 84 تا 1404 از یک نقطه به نقطه رفیعی صعود کنیم و به اهداف بلندی مثل توسعه یافتگی و ایستادن در جایگاه نخست اقتصادی و علمی و فناوری منطقه نائل آییم.
وی تصریح کرد: امروز نیمی از آن زمان گذشته ولی تا کنون نیمی از اهداف نیز تحقق پیدا نکرده و حداقل شاخص رشد اقتصادی که یکی از نمادهاست و باید به طور متوسط سالیانه هشت درصد رشد پیدا کند تا به اهداف سند چشم انداز دست پیدا کنیم، از ابتدای 84 تا 89 که سال های برنامه چهارم بود و ما بیش از 700 میلیارد دلار در آمد نفتی در کشور داشتیم، رشد اقتصادی 5/4درصد نصیبمان شد یعنی حدود 55 درصد از آن رشدی که باید تحقق پیدا می کرد.
مهار تورم محصول برنامه ریزی متمرکز بر خروج از رکود
وی ادامه داد: رؤیای در آمدهای 700 میلیارد دلاری به پایان رسید و اکنون رشد اقتصادی ما درسال 90 سه درصد و سال 91 منفی شش و 8 دهم درصد و در سال بعد منفی 2.2 درصد بوده و نه تنها رشد ما مثبت هشت درصد نیست بلکه رشد منفی را به همراه رکود شدید همراه با تورم زیاد شاهدیم.
این مقام مسئول، با اشاره به بحث مهار تورم در دولت تدبیر و امید افزود: به جز سال 1374 که برای اجرای سیاست تک نرخی کردن ارز رشد نقدینگی و تورم 49درصد را شاهد بودیم، در سال گذشته در همین ایام رشد 44 درصدی تورم را همراه با رکود داشتیم و می دانید که تورم یعنی اغنیا غنی تر و فقرا فقیر تر شوند و این با شعار انقلاب اسلامی ما متفاوت است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در طول یکسال گذشته همه همت برای بهبود معیشت در عرصه داخلی شکل گرفت و توانستیم نرخ تورم را که می خواستیم تا پایان سال 92 از 44 درصد به 35 درصد برسانیم به 32 درصد تقلیل دهیم و برای سال 1393 که پیش بینی ما در حد 25درصد بود، اکنون که هنوز نیمه سال هست به زیر25 درصد و در حدود 24 درصد رسیده و این یعنی مهار تورم صورت گرفته و البته این امر به این معنی نیست که قیمتها ارزان شده بلکه در این جهت است که رشد شتابنده افزایش قیمت کند شده است.
نوبخت، مهار تورم را تصادفی ندانست و آن را محصول یک برنامه ریزی متمرکز بر خروج از رکود ذکر کرد که هم اکنون در حال اجراست و ابراز داشت: آمده ام بگویم که راه بزرگی در پیش داریم.
معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رییس جمهور، با اشاره به لایحه بودجه سال 93خطاب به مدیران اجرایی گفت: شما عزیزان برای اینکه بتوانید به خواسته های مردم در عرصه های سیاست داخلی و خارجی و فرهنگ جامه عمل بپوشانید نیازمند برنامه ریزی هستید.
اختصاص 41 هزار میلیارد تومان برای توسعه کشور در طرح های عمرانی
وی سپس در خصوص توسعه استان یزد افزود: در سال جاری مقرر هست که برای توسعه کشور مبلغ 41 هزار میلیارد تومان در اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای یا همان طرح های عمرانی هزینه کنیم و سهمی که برای استان یزد از این رقم در بودجه سال 93دیده شده چیزی حدود 320 میلیارد تومان است که به تفکیک 92 میلیارد تومان برای اعتبارات استانی، 132 میلیاردتومان بابت طرحهای ملی که در استان یزد انجام می شود، 35 میلیارد تومان برای اعتباراتی که قبلا ملی بودند ولی الآن استانی هستند، 60 میلیارد تومان به خاطر توازن منطقه ای، 59 میلیارد و 900 میلیون تومان هم برای ماده 180 قانون برنامه پنجم که همان تبصره 22 است و 92 میلیارد تومان هم برای هزینه های جاری این استان در نظر گرفته شده است.
معاون رییس جمهور، ادامه داد: درسال 1391 سیزده هزار و 600 ملیارد تومان اعتبارات عمرانی تخصیص داده شده اما در سال گذشته موفق شدیم 23 هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی کشور اختصاص دهیم و قصدمان این است که در سال 93 تخصیص اعتبارات عمرانی را تا 41هزار میلیارد تومان محقق کنیم.
هزینه کرد 2 هزار و 100 میلیارد تومان اعتبارات عمرانی از ابتدای سال تاکنون در کشور
وی با بیان اینکه به دلیل تحریم ها بسیاری از منابع درآمدی کشور محدود شده است به طرح های عمرانی در زمینه آب و طرح های زیربنایی و راه اشاره کرد و اذعان داشت: این ها طرح های مهمی است که جامعه به آن نیازمند است پس باید اقدام مناسبی را برای تحقق آنها انجام دهیم.
نوبخت، با بیان اینکه برای سالجاری تا کنون 2 هزار و 100 میلیاردتومان اعتبارات عمرانی را در سراسر کشور تخصیص داده و پرداخت کرده ایم گفت: هفت هزار میلیارد تومان دیگر نیز امروز تخصیص نهایی می یابد تا پرداخت ها انجام شود.
وجود 2 هزار و 906 پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور
وی در ادامه به طرح های نیمه تمام عمرانی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: ما نمی توانیم بین 2906 طرح نیمه تمام سراسر کشور این پول را قطره چکانی توزیع کنیم به همین جهت به تکمیل طرحهای بالای 80 درصد معطوف شدیم، 246 طرح بالای 80 درصد را در سال جاری به اتمام می رسانیم و اعتبارات این طرح ها نیز تا کنون بیش از 100 درصد پرداخت شده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رییس جمهور، از شورای برنامه ریزی و توسعه استان خواست تا فعال تر از گذشته عمل کند و به طرح هایی بپردازد که از نظر بهره وری و برخورداری مردم در کوتاه مدت اولویت دارند.
وی یاد آور شد: ریاست جمهوری در سفرهای خود به استان ها برای کلنگ زنی و شروع به کار پروژه ها اقدام نمی کند، بلکه برای افتتاح و اتمام پروژه ها به این استان ها سفر می کند.
نوبخت، سپس به توافقات صورت گرفته در این سفر برای کمک به استان یزد اشاره کرد و افزود: برای طرح های مربوط به آب، انرژی خورشیدی و راه استان، آمادگی این وجود دارد که بیش از رقم مصوب در اختیار استان یزد قرار داده شود. این بدین معنی است که به میزان طرحهایی که قابل توجیه است منابع فاینانس برای این استان اختصاص یابد.
وی ادامه داد: 20 میلیارد دلار در صندوق توسعه ملی منابع ارزی داریم، برای طرح هایی که بخش خصوصی استان آمادگی دارد این منابع را استفاده کند، طرح های این استان به صورت ویژه دیده خواهد شد، به خصوص طرح هایی که در زمینه آب، بخش انرژی و راه هاست که بسیار مهم است و هر جا بخش خصوصی بتواند در جهت خروج از رکود در این مرحله کارخانه هایی را فعال کند بنده آمادگی دارم به صورت ویژه و با سرعت با کاستن این پله ها این اعتبارات را در اختیار این استان قرار دهم.
پایان پیام/
نظر شما