به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، فهیمه فرهمندپور در جلسه بررسی توسعه کمی و کیفی طرح کاهش طلاق در مراکز شهرستان های استان قزوین بیان کرد: طلاق هایی که به صورت توافقی انجام می شود و یا به درخواست زوجه است، زنگ خطر فرهنگی محسوب می شود.
وی افزود: افزایش آمار طلاق های توافقی و طلاق هایی که به درخواست زوجه است، نشان می دهد که زوج شرایطی را برای زوجه ایجاد کرده که مجبور شود از حقوقش بگذرد و یا وادار به توافق در طلاق شود که این امر بسیار نگران کننده است.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده اضافه کرد: وقتی زنی تمام حقوقش را بخشیده و جدا شده، با مشکلات عدیده ای از قبیل تنها بودن و عدم برخورداری از پشتوانه مالی روبرو است که این عوامل می تواند او را در معرض آسیب های خاص خود قرار دهد.
وی عنوان کرد: پدیده ای که در سالهای گذشته در حال افزایش است، زنان تحصیل کرده مناطق روستایی و شهرهای کوچک است که پس از تحصیل در شهرهای بزرگ و بازگشت به محل سکونت خود به دلیل تغییراتی که در شرایط ایجاد شده فرصتهای ازدواج را از دست می دهند.
فرهمندپور تصریح کرد: زندگی مجردی تنهایی یا چند نفره دختران جوان مسائل امنیتی، فرهنگی و اقتصادی را با خود به دنبال دارد که برای رفع این معضل باید راهکارهای عملی مناسبی اندیشیده شود؛ اینکه 18 درصد زنان استان قزوین شاغل و 35 درصد نیز درآمد بدون کار دارند، آمار بسیار پایینی است و موجب میشود نگرانی های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی زیادی در جامعه داشته باشیم.
وی یادآور شد: البته ترجیح ما تشدید فرآیند اشتغال زنان نیست و نمی خواهیم به اشتغال زنان به عنوان یک متغییر جدای از بقیه بخش های اجتماعی بیاندیشیم.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی جامعه که زنان فاقد سرپرست خانوار بیکار باشد آغاز مجموعه ای از مشکلات اقتصادی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی برای جامعه است.
وی اعلام کرد: باید به صورت جدی به فکر راهکاری برای افزایش آمار ازدواج، کاهش آمار طلاق و تغییراتی که به احتمال قوی مانع فرهنگی برای ازدواج مجدد زنانی است که در ازدواج نخست خود نافرجام مانده اند، باشیم.
فرهمندپور گفت: با مکانیز مهایی از این قبیل می توانیم جلوی افزایش آمار زنان سرپرست خانوار را بگیریم اما زنان سرپرست خانوار که در جامعه کنونی زندگی می کنند از واقعیت های جامعه بوده و باید برای رفع مشکلات آنان برنامه ریزی لازم را انجام دهیم.
وی با اشاره به وضعیت بررسی پارک های بانوان استان قزوین اظهار کرد: یکی از فلسفه های وجودی پارک بانوان این است که محل امنی برای حضور زنان و تخلیه روانی دختران نوجوان و جوان باشد.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده یادآور شد: با وجود اینکه روی جنبه های ورزشی پارک بانوان تأکید شده اما این پارک باید مقاصد مختلفی فرهنگی و آموزشی داشته باشد چراکه در برخی از موارد انجام امور فرعی بیشتر از امور اصلی می تواند گره از مشکلات باز کند.
وی خاطر نشان کرد: ارائه آموزش های شهروندی، راه اندازی بازارچه خود اشتغالی برای بانوان و ارائه برنامه های آموزشی به منظور افزایش سطح نگرش زنان از جمله اموری است که در پارک بانوان می تواند انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما