سیدعلی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ درباره آخرین وضعیت اعزام حجاج کشورمان و همچنین اقدامات پزشکی برای آنان گفت: در حج تمتع سال جاری مجموعا 500 پزشک در مکه و مدینه متسقر خواهند تا به قریب 64هزار زائر خدمات ارائه کنند که از این تعداد 280 پزشک زیر نظر مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در کاروان ها مشغول خواهند و به طور میانگین به ازای هر 230 زائر یک پزشک در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: مرکز پزشکی حج و زیارت هر سال به سنت سال های گذشته، قبل از اعزام حجاج ایرانی به حج تمتع جلسه ای را به جهت انجام آخرین هماهنگی ها و ارائه جدیدترین دستورالعمل های پزشکی به آنان برگزار میکند که در آن کارشناسان مرکز، به سوالات اجرایی و علمی پزشکان پاسخ می دهند که شاهد بودیم هفته گذشته دو همایش پزشکان حج تمتع و کادر بیمارستانی حج تمتع با حضور نیروهای استانی کاروان های اعزام به حج انجام پذیرفت.
وی در مورد بیماری های شایع که هر سال در موسم حج برای حجاج دردسر ساز می شود گفت: گرمازدگی شایع ترین بیماری دوران حج در عربستان به خاطر شرایط خاص آب و هوایی می باشد و پس از آن بیشترین مراجعات مرتبط با مشکلات تنفسی|، مشکلات عصبی و سپس مشکلات اسکلتی و عضلانی می باشد.
مرعشی در خصوص انجام کار های پژوهشی در مورد بیماری های شایع در موسم حج بیان کرد: در سال جاری یک طرح جدید در مورد تولید دارو تقویت سیستم دفاعی بدن به صورت آزمایشی در موسم حج به صورت پایلوت اجرا می شود.
وی در خصوص این طرح اظهار کرد: یک دارو در خصوص بالا بردن سطح ایمنی زائران تهیه شده است که امسال بر روی تعدادی از زائران آزمایش خواهد شد و چنانچه نتایج مثبتی داشته باشد در سال های آینده نیز به طور گسترده در اختیار زائران قرار خواهد گرفت. این دارو با تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماری های تنفسی بسیار مناسب است و در صورت مثبت بودنن نتایج آزمایشی آن، می تواند سطح قابل توجهی از مراجعین زائران به پزشکان که به خاطر مشکلات تنفسی و گرمازدگی می باشد را کاهش دهد و زمان بیشتری را در اختیار زائران برای استفاده بهتر از مناسک حج ایجاد نماید.
مرعشی ادامه داد: اگر این دارو موثر باشد هم بر سلامتی زائران اثرات مطلوبی خواهد گذاشت و هم در کاهش هزینه های درمانی موثر خواد بود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در خصوص ویروس های جدید کرونا و ابولا گفت: ویروس ابولا به صورت خاص در کشورهای آفریقایی مشاهده شده است و در کشور عربستان بیماری ابولا گزارش نشده است و مقررات منع ورود برای زائران کشورهای آلوده به این ویروس صادر گردیده است. همچنین از 19 تیر ماه امسال تا به امروز مورد مشکوک به بیماری کرونا در عربستان مشاهده نشده است.
وی در مورد راه پیشگیری از ابتتلا به ویروس های کرونا و ابولا اظهار کرد: رعایت بهداشت فردی و شستشوی مکرر دست ها و استفاده از ماسک در تجمعات و جلوگیری از تماس مستقیم با زائرین مشکوک تنها عوامل موثر در جلوگیری از ابتلا به این ویروس ها می باشد.
مرعشی با بیان اینکه چندی پیش 103 تُن از انواع داروهای مورد نیاز در موسم حج به عربستان ارسال شده است گفت: حج تمتع سال 93 از 14شهریور شروع میشود و تیمهای پزشکی این مرکز چند روز زودتر برای راهاندازی مراکز درمانی به مکه و مدینه اعزام میشوند و در سال جاری در شهر مکه 60 مجموعه هتل و در مدینه 27 مجموعه وجود دارد که در تمام این مجموعهها پزشک مستقر خواهد شد.
مرعشی تصریح کرد: در حج تمتع امسال نواقص پزشکان مجموعه را برطرف میکنیم تا بتوانیم به طور کامل طرح پزشکان مجموعه را برای حجاج کشورمان به اجرا درآوریم. همچنین طرح تونل هوای سرد برای جلوگیری از گرمازدگی حجاج را نیز که در مناسک گذشته وجود داشت را ادامه خواهیم داد.
پایان پیام/
نظر شما