گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: غفلت مسلمانان از توصیه حکیمانه و آینده نگرانه پیامبر(ص) و فراموش کردن قرآن و متروک و منزوی شدن در بین آحاد جامعه سبب شد تا مستکبران چه در پوشش اسلامی و چه در هیبت غیر اسلامی با سلطه بر مسلمانان آنان را از پیشرفت مادی و معنوی بازدارند.
بازنگری به زندگی روزمره و بهره مندی از سبک زندگی قرآنی و اسلامی، راهگشای بسیاری از چالش های پیش رو است. متن زیر که از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون کتاب انسان ساز قرآن است، می تواند دریچه ای نو برای شناخت حقایق بیشتر از این کتاب الهی باشد.
عزت و سربلندی ملت ایران، در سایه تمسک به قرآن
ما از جنگ ضربات مادی و معنوی زیادی دیدیم اما خسارت نکردیم زیرا با وجود این ضربات اسلام عزیز شد و همه در دنیا فهمیدند که اگر ملتی مؤمن شد و به خدا و قرآن و روز جزا معتقد گردید و جوانانش در میدان جنگ اینگونه با مظلومیت جنگیدند تا حدی که دشمنان را ناکام کردند، سربلند و پیروز است. همه قدرت های دنیا دستشان را روی هم گذاشتند تا بتوانند به قصد ساقط کردن نظام اسلامی بخشی از این کشور را جدا کنند و تمامیت ارضی ایران را از بین بردند ولی نتوانستند، این شکست قدرت های بزرگ نیست؟ این، غلبه و عزت توانایی ملت ما نیست؟
امروز در ایران اسلامی که حاکمیت اسلام و قرآن در آن امیدی به همه مسلمین عالم داده است بحمدالله پرچم اهل بیت در اهتزاز است و ما می بینیم همه مسلمین گوشه و کنار عالم به این نظام و به این جمهوری و به این پرچم و به پرچم متعالی اسلام که در اینجا در اهتزاز است احترام می گذارند و از آن احساس عزت می کنند.
قرآن، نظام یک زندگی اجتماعی است
قرآن مایه عزت مسلمانان است. قرآن هم به معنای تلاوتکردن و اعتقادداشتن فقط نیست، قرآن مجموعه نظام یک زندگی اجتماعی است، قرآن دستورالعمل یک حیات سعادتمندانه و زندگی توام با عزت است و این چیزی است که امروز برای متفکران مسلمان مبهم و مشکل نیست. آحاد ملتهای اسلامی بحمدالله آشنا هستند، ملتهای مسلمان، دولتهای مسلمان، روشنفکران مسلمان، سیاستمداران مسلمان، جوانان کشورهای اسلامی باید تا آنجا که میتوانند زمینه ذهنی مردم خودشان و زمینه عملی زندگی آنها را مستعد و فراهم کنند تا ملتها به زندگی قرآنی برگردند و بتوانند در جاده عزت و عظمت حرکت کنند.
اشتیاق رهبری از اقبال جوانان به قرآن کریم
من از اینکه جوانان ما به قرآن شوق و اقبال دارند خیلی خوشحالم کسانی که شما ملاحظه می کنید بعضی کارگر، بعضی کارمند و بعضی کاسبند و هیچکدام هم در این رشته حرفه ای نیستند اما در عین حال شوق فراوانی که این آقایان به تعلم قرآن دارند آنها را به مقدار زیادی پیش آورده است بعضی از آنها هم ماشاءالله خیلی خوب شده اند خیلی پیشرفته اند و گاهی هم که در این مسابقات جهانی شرکت می کنند درجات بالا را حایز می شوند بعضی از دوستانی که از کشورهای عربی می آیند می گویند اینها به نحوی کلمات و حروف عربی را تلفظ می کنند که آدم باورش نمی آید اینها عرب نیستند این نشان می دهد که در ایران زمینه شیوع آشنایی با قرآن خیلی زیاد است.
استقبال کم مردم از تلاوت قاریان مصری پیش از انقلاب اسلامی
قبل از انقلاب ما اصلا از چنین برکاتی محروم بودیم البته گاهی در گوشه و کنار چند نفری دور هم جمع می شدند و تلاوتی می کردند اما این رشد روزافزون و این سیل عظیم توجه جوانان و بچه ها به قرآن اصلا مربوط به بعد از انقلاب است به همین جهت گاهی قبل از انقلاب بعضی از قرا به ایران می آمدند ولی کسی نمی فهمید که اینها چه وقت آمدند و چه زمانی رفتند قبل از انقلاب شیخ ابوالعینین با دعوت اوقاف به مشهد آمده بود من نوارهای او را قبلا زیاد شنیده بودم و دورادور از خواندن او خیلی خوشم می آمد ما با کسانی که او را دعوت کرده بودند به کلی قطع رابطه کرده بودیم و با اینکه خیلی هم دوست داشتیم صدای او را گوش کنیم اما اصلا به مجلساتی که درست کرده بودند، نرفتیم در مسجد گوهرشاد مسجد در ان ایوان مقصوره جلسه ای درست کرده بودند و قرآن می خواندند آن کسانی که آنجا نشسته بودند گمان نمی کنم که به صد نفر می رسیدند.
منبع: کتاب قرآن کتاب زندگی در آیینه نگاه رهبری
پایان پیام/
نظر شما