به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی لاریجانی پیش از ظهر امروز (25 مرداد) در آیین بزرگداشت سید آزادگان، سید علی اکبر ابوترابی که با عنوان "ابر فیاض" در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: برگزاری این مراسم جای تشکر دارد زیرا حق این بود که برای این مرد بزرگ، سخت کوش و مجاهد چنین جلسه مقدس و منوری تشکیل شود.
وی ادامه داد: شاید در تاریخ کشورها کمتر دوره ای پیدا شود که این تعداد رجال مصمم برای تحقق یک فکر حضور جدی در صحنه داشته باشند و چون ما وسط میدان هستیم و حیات نظام مقدس جمهوری اسلامی را با هدایت امام و رهبری درک می کنیم، قدر و منزلت این امر را حس نمی کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در تاریخ جنگ های بسیاری رخ داده و زندانی نیز در تاریخ بسیار بوده است، اما کسانی که افراد را متحول کنند و نقش آفرین باشند، کم داریم.
وی با اشاره به چاپ کتابی از سخنان و خاطرات مرحوم سید علی اکبر ابوترابی افزود: برخی موارد در این کتاب ها، تحول برانگیز است و باید به عنوان سند مهم از تربیت اسلامی نگهداری کرد زیرا این سبک زندگی است که افراد را اینگونه تربیت کرده است.
* قدرت طلبی ها در دنیا نتیجه تمدن غرب است
لاریجانی به سبک زندگی غربی اشاره کرد و توضیح داد: مدل های غربی مشکلاتی دارند که گاهی خود به فغان آمدند که چه کنیم از این تمدنی که به وجود آمده و مشکل آب و هوا و خشکسالی نتیجه تمدنی است که پایه گذاری شده و قدرت طلبی ها که جنگ در دنیا راه می اندازند، نتیجه همین تمدن است.
وی عنوان کرد: در چند دهه اخیر جنگ ها و درنده خویی ها افزایش یافته است و رجال سیاسی که در دنیا هستند، منهای رفتار و اخلاقی که دارند تفکر درنده خویی دارند و در مقابل این تمدن نیز، یک مدل تفکر اسلامی است که از اسلام ناب سرچشمه گرفته است و افرادی مانند امام خمینی (ره)، شهدا و مرحوم ابوترابی را تربیت کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در تفکر اسلامی وقتی از حکمت نام برده می شود، حکمت به معنای فکری است که توام با ایمان می شود و از این منظر مرحوم ابوترابی حکیم حلیم بود و در راه معرفت اسلامی بسیار زحمت کسید و عمر صرف کرد و در زندگی ایشان نیز این معرفت دیده می شد.
* اگر به دین خدا خدمت کردیم، دنیای ما درست می شود
وی تأکید کرد: نکته دیگر در شخصیت این عالم برجسته، تقوای ایشان بود به طوری که نهان و آشکار ایشان فرقی نمی کرد و اهل ریا نبود؛ ابوترابی در زندگی موفق بود و از دوره کوتاه زندگی خود به خوبی استفاده کرد و در طول عمر خود در جبهه، اسارت و غیره به وظیفه خود به درستی عمل کرد.
لاریجانی تصریح کرد: همین امر موجب شد تا مرحوم ابوترابی در بین مردم محبوب شود زیرا سازوکاری بین خالق و مخلوق است که می تواند موجب محبوبیت انسان شود به طوری که امام علی (ع) فرموده اند هر که نهان خود را درست کرد، خدا آشکار او را درست می کند و هرکه برای دینش کار کند، خدا امر دنیای او را کفایت می کند و کسی که آنچه بین خود و خداست، نیکو سازد خدا آنچه بین او و مردم است را نیکو می کند.
وی اضافه کرد: مرحوم ابوترابی نیز اینگونه بود و نهان خود را درست کرده بود و اگر بخواهیم تقوا را معنا کنیم این است که با خدا رو راست باشیم و باید بدانیم اگر به دین خدا به درستی خدمت کردیم، دنیای ما درست می شود.
* بی توجهی به نماز اول وقت در مسلک اسلام ناب نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از ویژگی های مرحوم ابوترابی را توجه به نماز دانست و گفت: نماز اول وقت بسیار اهمیت دارد و مرحوم ابوترابی نیز به این امر توجه داشتند و در واقع نماز باید اصل باشد و باقی امور باید متناسب با آن باشد و گاهی دیده می شود که جلسات که طولانی می شود نماز را عقب می اندازیم که این در مسلک اسلام ناب محمدی نیست.
وی خاطر نشان کرد: همه کارها، تابع نماز باید باشد و ما این امر را در بزرگان مشاهده می کنیم زیرا نماز ستون دین است و امام خمینی (ره) اینگونه بودند و شهید مطهری نیز هیچ چیز را بر نماز مقدم نمی دانستند و همه ما باید به این موضوع مهم در جامعه اهتمام داشته باشیم.
لاریجانی ادامه داد: صبر و استقامت ویژگی دیگر مرحوم ابوترابی است که این روحیه را به اردوگاه ها القا می کردند و این صبر موجب علو مرتبه شد و باید بپذیریم که بدون صبر شرایط در درون و برون انسان تغییر نمی کند و جامعه ای که در راه آرمان ها ایستادگی و صبر کند، پیشرفت خواهد کرد.
* ملت ایران با ایستادگی بر هدف استقلال سیاسی پیشرفت کرد
وی یادآور شد: جامعه ما روی هدف استقلال سیاسی ایستادگی کرده و پیشرفت کرد، ملت ایران در منطقه آبرومند است و تنها کشوری است که از ملت مظلوم فلسطین به صورت واقعی حمایت کرد و پای کار امد و نتیجه نیز این شد که سرافراز است و ما دست مظلوم را گرفتیم و خدا نیز خیلی جاها دست ملت ایران را گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برخی تمام تلاش خود را در منطقه می کنند که این خصوصیت الهام بخش ایران را بگیرند ولی نمی توانند زیرا ما در این راه شهید دادیم.
وی اعلام کرد: صبر و شکیبایی امروز برای ایران ضرورت دارد و ما در فشار زیادی قرار داریم که از یک طرف تحریم ها است و از طرفی فشارهای سیاسی کشورهای زورگو و کارهایی که در منطقه می کنند که معلوم است با چه هدفی است و یا دغل کاری هایی که در منطقه راه انداختند و گروه هایی را به وجود آوردند که وظیفه شان مسلمان کشی است و اختلافات داخلی را دامن زدند.
لاریجانی بیان کرد: برخی کشورها نیز با تحریک عده ای نسبت به همسایگان بغض دارند و در این شرایط گاهی ممکن است در ذهن افراد آید که یک جاهایی تنازل کنید در صورتی که مسئله بر سر تاکتیک نیست، و تنازل در تاکتیک است و اینها دنبال چنین چیزی نیستند و آنها می گویند موضع تان را راجع به فلسطین تغییر دهید.
وی تصریح کرد: اینجا تنازل استراتژیکی است بنابراین باید استقامت کرد و نتیجه نیز نصرت خداست.
* اقتصاد مقاومتی شرایط کشور را تغییر می دهد
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی توضیح داد: اقتصاد مقاومتی یکی از راه های کلیدی است و موجب می شود تا کشور در برابر شگردهای دیگران مقاوم شود و موجب می شود که رونق در کشور ایجاد شده و کار در دست مردم باشد و امروز باید اقتصاد در اولویت باشد زیرا فشار روی مردم بسیار است.
وی تأکید کرد: در کشوری که دموکراسی وجود دارد، آرا متفاوت است و نباید سرگرم حواشی شد و باید اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم و دولت و مجلس باید در این راستا گام بردارند و این امر می تواند شرایط کشور را تغییر دهد و میدان کار اینجا است و باید در این راه مجاهدت و استقامت کرد.
لاریجانی با اشاره به دیگر ویژگی های مرحوم ابوترابی اضافه کرد: اخلاق و ادب مرحوم ابوترابی نکته دیگری است که بسیار مهم است و بسیاری نکات که در خصوص شخصیت ایشان گفته می شود به دلیل اخلاق، تواضع و ادب ابوترابی است.
وی عنوان کرد: این کارنامه خوبی نیست که سالانه 8 میلیون پرونده قضایی درست می شود و هر پرونده دو طرف نزاع دارد و این موارد علل مختلفی نظیر نزاع های خانوادگی، اقتصادی و غیره دارد بنابراین اخلاق بسیار مهم است.
* انقلابی بودن به معنای برخورد تند با دیگران نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: گاهی فکر می کنیم، انقلابی بودن یعنی اینکه تند برخورد کنیم در حالی که تندی برای دشمنان است و نکته دیگر در این بین داشتن وحدت است و سلوک ابوترابی اینگونه بود که با اخلاق و تکریم دیگران را به سمت وحدت می برد و ایشان به جای نصیحت ظاهری با عمل افراد را تغییر می داد.
وی خاطر نشان کرد: باید توجه داشته باشیم که اختلاف نظر داشتن اشکالی ندارد اما دشمنی همیشه اشکال دارد و هر کس حرفی که می زند به قلب خود رجوع کند که برای چه این سخن را گفته است.
لاریجانی افزود: نکته دیگر در مرام ابوترابی حسن ظن بود، باید سخن دیگران را حمل بر صحت گذاشت و باید به نفس خود ظنین بود و بسیاری از مشاجرات در کشور به دلیل ظن و گمان است.
وی یادآور شد: باید روش و منش ابوترابی را بیش از پیش برجسته شود و باید زندگی ایشان به تصویر کشیده شود زیرا نمونه تربیت اسلامی بودند.
پایان پیام/
نظر شما