پشت پرده درگیری‌های فرقه‌ای مصر

درگیری‌های فرقه‌ای و تنش‌های همیشگی میان مسلمانان و مسیحیان مصر از مسایلی است که رد پای مداخله‌جویانه و تحریک‌آمیز غرب به خوبی در آن مشهود است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، درگیری‌ها و تنش‌های فرقه‌ای موضوعی است که مصر همواره شاهد آن بوده است و از جمله آنها می‌توان به درگیری اخیر میان مسلمانان و مسیحیان اشاره کرد که 12 کشته و صدها زخمی بر جای گذاشت اما آنچه در این میان اهمیت فراوانی دارد این است که همانند دیگر موضوعاتی که کشورهای غربی خود را در آن مداخله می‌دهند در مورد این درگیری‌ها نیز رد پای مداخله‌جویانه و تحریک‌آمیز غرب به خوبی مشهود است.

کشورهای غربی همواره بر طبل حمایت از حقوق اقلیت مسیحی در مصر می‌کوبند و این در حالی است که خود محرک اصلی خشونت‌های اعمال شده از سوی مسیحیان نسبت به مسلمانان هستند خود اما رسانه‌های غرب واقعیت را طور دیگری جلوه می‌دهند و با چشم بستن بر روی خشونت‌های مسیحیان نسبت به مسلمانان این‌طور وانمود می‌کنند که دین اسلام عامل همه این درگیری‌ها و تنش‌ها است.

این در حالی است که با بررسی دقیق زوایای مختلف دین اسلام به راحتی می‌توان دریافت که در اسلام حمله به مقدسات و مکان‌‌های‌ مقدس ادیان دیگر از جمله کلیساهای مسیحیان و صدمه زدن به شهروندان بی‌گناه ممنوع شده است بنابراین هیچ لزومی ندارد که مسلمانان مجبور باشند از خودشان یا از دین‌شان در این زمینه دفاع کنند.

رسانه‌های غربی با تبلیغات و بزرگ‌نمایی‌های خود این‌طور القا می‌کنند که اقلیت مسیحی مصر همواره مورد آزار و اذیت مسلمانان قرار دارند و حقوق آنها تنها به خاطر اینکه پیرو دین مسیحیت هستند، تضییع می‌شود اما واضح و مبرهن است که هدف غرب از این‌گونه اقدامات چیزی جز تحریک مسیحیان برای برخاستن علیه مسلمانان و ایجاد تنش‌های فرقه‌ای نیست.

 از جمله درگیری های فرقه ای که رسانه های غرب به شدت روی آن متمرکز شده اند می توان به درگیری اخیر میان مسلمانان و مسیحیان مصر اشاره کرد که علت اصلی آن اعتراض مسلمانان به ربوده شدن یک خانم مسیحی پس از گرایش‌ وی به اسلام و ازدواجش با یک مرد مسلمان بود که منجر به درگیری در مقابل کلیسای ارتدوکس قبطی شد اما رسانه‌های غرب بدون اشاره به عملکرد غیر انسانی و غیر قانونی مسئولان این کلیسا سعی کردند حرکت اعتراضی مسلمانان را عامل ایجاد تنش و درگیری معرفی کنند.

این در حالی است که چندین تن از روشنفکران مشهور و سازمان‌های حقوق بشر در مصر شکایت‌هایی را علیه کلیسای قبطی به خاطر ربودن افرادی که به دین اسلام مشرف می‌شوند، ارایه کردند.

در حقیقت در فضای پرتنش مصر که همواره درگیری‌های فرقه‌ای با دخالت‌های غرب میان مسلمانان و مسیحیان وجود داشته است راه‌حل اصلی اعمال قانون و اطمینان به برتری آن نسبت به همه افراد و مؤسسه‌ها است و برای اینکه آرامش در میان این گروه‌ها برقرار شود عدالت باید بدون توجه به فضاسازی‌ها و به دور از استانداردهای دوگانه میان مسلمانان و مسیحیان اجرا شود.

آمریکا و غرب نیز که همیشه در دفاع از حقوق مسیحیان اقلیت ارتدوکس قبطی در مصر اظهار نظر می‌کنند و مدعی هستند که در واقع آزادی مذهب و حقوق بشر در مصر می‌باشد باید همه عوامل و حقایق را مورد توجه قرار دهند و از اقدامات و اظهارات یک‌جانبه، مداخله‌جویانه و تنش‌زا پرهیز کنند.

کشورهای غربی باید به جای تمرکز متعصبانه بر مشکلاتی که اقلیت مسیحی مصر با آن مواجه هستند باید به گزارش‌های نقض آزادی‌های مسلمانانی که از سوی مسیحیان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند نیز توجه داشته باشند.

بنا بر گزارش میدل ایست آنلاین، در حقیقت می‌توان گفت غرب با رویه‌ای که در حمایت یک‌جانبه از حقوق اقلیت مسیحی بدون توجه به نقض حقوق بشر از سوی مسیحیان به ویژه کلیسای ارتدوکس قبطی در پیش گرفته است نه تنها مدافع حقوق بشر نیست بلکه با دخالت‌های تحریک‌آمیز خود موجب پایمال شدن حق عده کثیری از مسلمانان می‌شود.

به طور قطع می‌توان گفت که اگر غرب به ادعاهای بشردوستانه خود پایان دهد و دست از مداخله‌های تحریک‌آمیز خود در امور مربوط به مسلمانان و مسیحیان مصر دست ردارد روزی شاهد بازگشت آرامش و رفع درگیری‌ها و تنش‌های فرقه‌ای در مصر خواهیم بود.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 39390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha