حجت الا سلام والمسلمین سید محمدحسن فاضلیان، مدیر حوزه های علمیه خواهران غرب کشور به مناسبت روز جهانی مسجد (31 مرداد) با بیان اینکه باید ارزش های ناب اسلامی و اعتماد به نفس را در کانون های مساجد تقویت کرد، در گفت وگو با خبرنگار شبستان گفت: جذب جوانان به مساجد از مهم ترین اهداف کانون های مساجد است.
وی با بیان اینکه هم اکنون کانون های فرهنگی، هنری مساجد به عنوان نماد مقابله با تهاجم فرهنگی به صورت فعال در خط مقدم مبارزه با جنگ نرم دشمنان قرار دارد، اضافه کرد: مردم فکر میکنند از مهمترین وظیفه مساجد این است که محل عبادت است و عبادت یعنی نماز و روزه اما در صورتیکه با کارهای فرهنگی نیز میتوان به عبادت رسید.
وی با بیان اینکه مسجد مستحکمترین دژ در برابر دشمنان درونی و بیرونی و برای فعالیتهای اجتماعی و سیاسی است، گفت: کسانی که به مساجد مشرف میشوند افرادی پاک و متدین هستند و به تعبیر امام خمینی(ره) مسجد، سنگر است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران غرب کشور با اشاره به اینکه کسانی که به مسجد میروند در برابر دشمنان، هواهای نفسانی و بیبند و باریها در امان هستند، خاطر نشان کرد: در متون دینی مساجد در حالی که باید نظیف باشند، باید بهداشتی، وسیع و روشن نیز باشند و با زیورآلات و عکس تزئیننشده باشد و مساجد باید ساده باشند تا جذابتر به نظر رسند.
حجت الا سلام و المسلمین فاضلیان با اشاره به اینکه کسانی که در مساجد خدمت میکنند، باید مهربان و دلسوز باشند و همه اقشار مردم به خصوص جوانان و نوجوانان را با آغوش باز بپذیرند، تصریح کرد: مساجد باید به وسیله مردم مدیریت شوند و نهادهای دولتی به طور غیرمستقیم به مساجد نظارت داشته باشند و مساجد هم باید مردممحور مدیریت شوند.
مساجد مرکز تغذیه فکری همه مردم است
وی با بیان اینکه مساجد مرکز تغذیه فکری همه مردم است، گفت: مساجد در دین مبین اسلام بزرگترین و مقدسترین مکان محل نیایش و مرکز تغذیه فکری همه مردم خصوصا جوانان است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران غرب کشور نقش رسالت اصلی مساجد را انسانسازی و تربیت انسانها دانست، و افزود: اگر در ابعاد مختلف به نسخه مسجد رجوع کنیم جامعهای پاک و سالم خواهیم داشت.
حجت الا سلام و المسلمین فاضلیان با بیان اینکه مساجد همواره کانون تصمیمگیریهای مهم و سرنوشتساز در اسلام است، اضافه کرد: مساجد نقش کلیدی و محوری در جامعه دارند و تمام تصمیمهای مهم اسلامی از این مکانها آغاز شده است.
وی با بیان اینکه مساجد خنثی کننده نقشه های شوم دشمنان است که به همین منظور باید توجه بیشتری به مساجد شود، اظهار داشت: نحوه برخورد متولیان و خادمان در جذب جوانان بسیار مفید است و اگر خادمان و متولیان آموزشهای خاصی ببینند در این امر موفقتر هستند.
وی با اشاره به اینکه مساجد در طول تاریخ همواره پایگاه هاى وحدت و همدلى و سنگرهاى مبارزه علیه طاغوت و فساد بوده اند، اضافه کرد: کافران و اهل شرک و نفاق با ترس از این مراکز، آنها را براى خویش خطرى جدى به حساب آورده اند.
حجت الا سلام و المسلمین فاضلیان تصریح کرد: تقویت مساجد یکی از مهمترین راههای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن محسوب میشود که در این راستا اقشار مختلف مردم باید به سوی مساجد جذب شوند، ما میتوانیم با کشاندن جوانان و نوجوانان به مساجد و ارائه برنامههای مناسب فرهنگی در این مکان مقدس در مقابله هجمههای دشمنان بایستیم.
کانون های مساجد جوانان را در برابر هجمه های فرهنگی دشمنان بیمه می کنند
وی با بیان اینکه پرورش انسان ها رسالت اصلی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد است، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نقش موثری در جذب جوانان به فعالیت های فرهنگی در این مکان مقدس دارند و با توجه به رویکرد دینی کشور حضور نیروهای متعهد و دلسوز می تواند در پیشبرد برنامه های فرهنگی و هنری در کشور نقش به سزایی ایفا کند.
وی با بیان اینکه مسجد باید زیربنای جامعه باشد، اضافه کرد: اسلام به ما سفارش کرده بهترین لباس و زینتهایتان را در مسجد بپوشید پس باید خود مسجد نیز طربانگیز و دارای فضای خنک باشد تا جوانان را بیشتر جذب کند.
حجت الا سلام و المسلمین فاضلیان افزود: تقویت ارتباطهای چهره به چهره یکی از راههای تقویت مساجد و جذب مردم به مساجد است و جلب نظر هیئت امنا و روحانیون مساجد نیز در این راستا بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطر نشان کرد: مساجد نخستین پایگاه و مبنای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان محسوب میشود و برای آگاهسازی جوانان و خانوادهها باید از این ظرفیت استفاده کرد و مساجد نقش عمده و ویژهای در گسترش فرهنگ ایثار و شهادت داشته و حفظ نظام نیازمند تقویت سنگر مساجد است.
وی با تاکید بر لزوم ایفای نقش و وظیفه اقشار مختلف مردم و مسئولان برای تقویت مساجد، افزود: اجرای برنامههای متنوع و مختلف برای اقشار مختلف مردم در مساجد میتواند در این زمینه مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه ایجاد برنامههای متنوع، جذاب و دانشمحوری در بدنه مدیریت مساجد زمینهساز ورود جوانان و نوجوانان به این مکان معنوی می شود، گفت: متولیان مساجد به ویژه امام جماعت مساجد باید شرایط و اقتضای سنی جوانان را درک کرده و برای نیازهای آنان برنامهریزی کنند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران غرب کشور افزود: تقویت برنامه هاى تربیتى در مساجد زمینه آلودگى و فساد را در جامعه از بین می برد و با تقویت روحیه مذهبى، نیاز چندانى به دستگاه های بازدارنده نخواهد بود زیرا اهل مسجد مرتکب جرم و جنایت نمى شوند.
پایان پیام/
نظر شما