به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی ظهر امروز(28 مرداد) در دیدار مسئولان خبرگزاری ها و روزنامه های استان قم، اظهار داشت: اهل رسانه می توانند در جامعه فرهنگ ساز باشند، یک رسانه وظیفه اش تنها این نیست که یک خبری را کسب و منتقل کند.
وی تصریح کرد: امروز عملکرد اصحاب رسانه در رشد و آگاهی جامعه تاثیر بسزایی دارد، ارائه اخبار و تحلیل های مناسب در وقت خودش می تواند بسیاری از مشکلات را از سر راه بردارد و مردم را آگاه کند، جامعه ای که اصحاب رسانه ای تحلیل گر و قوی داشته باشد رشد و پیشرفت خوبی خواهد داشت.
آیت الله فاضل لنکرانی بیان داشت: یکی از مسائل مطرح امروز این است که داعش از کجا بوجود آمده؟ از سال 2006 این ها شروع به کار کردند و قرآن جدید درست کردند، آن ها کی فرصت چنین کاری را پیدا کردند؟ یهود از صدر اسلام تا کنون به دنبال این است که بگوید قرآن هم تحریف می شود، قرآن در همه کشورهای اسلامی و غیر اسلامی وجود داشته و تغییر و تحریف آن فقط آبروی خودشان را می برد.
دولت های غربی رسانه ها را استعمار کرده اند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، خاطرنشان کرد: در جوامع اروپایی و غربی دولت ها اصحاب رسانه را استعمار کرده اند تا مسیر مردم را خودشان شکل دهند، اما در کشور ما در مجموع رسانه ها به دنبال تنویر افکار عمومی، رشد و افزایش آگاهی مردم هستند.
وی عنوان داشت: در دوره هایی از تاریخ ما، احساس می شد کاری نمی توان در برابر ظلم و استبداد انجام داد، اما راه قلم باز بود، همین انقلاب اسلامی با راه قلم و اعلامیه های حضرت امام(ره) شکل گرفت، اگر حکومتی همه راه ها را ببندد راه قلم را نمی تواند.
آیت الله فاضل لنکرانی یادآور شد: ما دوره ای را گذراندیم که خیلی از ارزش های اسلامی را مورد تهاجم قرار دادند، اما بسیاری از مسئولان و اهل قلم با قلم خودشان پاسخ آن ها را دادند و کشور را از این گونه تهاجمات حفظ کردند.
مسئولان رسانه ای به امنیت روانی مردم توجه ویژه داشته باشند
استاد برجسته حوزه علمیه قم خطاب به مسئولان رسانه ای ابراز داشت: ایجاد امنیت روانی برای مردم مهمترین مسئله ایست که باید نسبت به آن توجه ویژه داشته باشید، ایجاد یاس حرام است، همه خبرهای مایوس کننده را نباید نشر داد و آنهایی را هم که لازم است مردم بدانند باید در کنار مطالب امیدوار کنند منتشر نمود.
برخی رسانه ها فقط به دنبال نقد و بطلان هستند
وی اذعان داشت: برخی نشریات و رسانه ها فقط به دنبال نقد و بطلان مسائل هستند، نقد و نظر باید در همه قسمت ها وجود داشته باشد اما معنی اش این نیست که همه چیز را از اساس خراب و باطل بدانیم، اسلام با چنین برخوردی موافق نیست.
آیت الله فاضل لنکرانی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص کار رسانه ای در قم، گفت: شهر مقدس قم امتیازات خاص و ویژه ای دارد، کانون انقلاب اسلامی بوده و این چشمه بودن و درخشش و جوشش باید ادامه پیدا کند.
وی افزود: مردم قم هم از ویژگی های خاصی برخورداند، مسئولان رسانه ای قم باید در اتاق فکر داشته باشند و ببیند چه موضوعی را باید در قم مطرح و پیگیری کنند.
آسیب های فرهنگی فراوانی در قم مطرح است
استاد برجسته سطوح عالی حوزه اظهار داشت: آسیب های فرهنگی فراوانی در قم مطرح است، یکی از راه های برطرف کردن آن این است که اصحاب رسانه آسیب ها را شناسایی و آن ها را با مردم در میان بگذارند تا راهکارهای جلوگیری ایجاد شود.
آیت الله فاضل لنکرانی تاکید کرد: قم به یک تحول فرهنگی نیاز دارد، باید وضع موجود تغییر کند، اگر کسی بگوید از وضعیت فرهنگی موجود راضی هستیم اشتباه است، به فرموده امام راحل قلم اسلحه ماست و باید از قلم در این مسیر استفاده کنیم.
وی بیان داشت: قلم نباید برای اهداف غیر خدایی حرکت کند، نباید برای تحقق فرهنگ دینی غرض ورزانه به کسی ضربه بزنیم، باید در راه قلم اخلاق داشته باشیم.
آیت الله فاضل لنکرانی در پایان با بیان این که امید به اصحاب رسانه قم زیاد است، یادآور شد: تعداد بالای نشریات و خبرگزاری قم باید این بستر را ایجاد کند که رسانه های قم بتوانند رسانه های کشور و خارج کشور را جهت دهی کنند.
پایان پیام/
نظر شما