به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، مرجان نازقلچی، فرماندار بندرترکمن، عصر روز گذشته (29 مرداد) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سال 1364 از این بندر 300 تن خاویار و ماهیان خاویاری صید و استحصال شده بود.
وی افزود: این میزان، صید و استحصال در سال 1370 به 130 تن و در سال 1392 به حدود یک تن کاهش یافت.
فرماندار بندرترکمن، عواملی همچون آلودگی دریای خزر، صید غیرمجاز، صید بی رویه و تردد زیاد شناورها را موجب کاهش ذخایر خاویار و ماهیان خاویاری برشمرد.
نازقلچی، طول نوار ساحلی خزر را 7 هزار کیلومتر اعلام و خاطرنشان کرد: 900 کیلومتر از این نوار متعلق به ایران است و 100 کیلومتر آن نیز به استان گلستان اختصاص دارد.
به گفته وی، استان گلستان 50 درصد صید و استحصال خاویار و ماهیان خاویاری کشور را برعهده دارد که سهم شهرستان ترکمن در استان، بیش از 50 درصد است.
فرماندار بندرترکمن با بیان اینکه پوست و احشای ماهیان خاویاری در تولید برخی محصولات، کاربرد دارند، از تولید چرم و چسب برای اولین بار در استان گلستان خبر داد.
نازقلچی با بیان اینکه کشورهای ساحلی دریای خزر نسبت به کاهش ذخایر خاویار و ماهیان خاویاری نگران هستند، خاطرنشان کرد: در همین رابطه از سال 2012 صید تجاری ماهیان خاویاری با هدف بازسازی ذخایر، توسط روسای جمهور پنج کشور ساحلی ممنوع اعلام شد.
وی تاکید کرد: ذخایر خاویاری متعلق به نسل های آینده است و این پتانسیل باید برای آیندگان حفظ شود.
سرپرست فرمانداری ترکمن با اشاره به وجود سردخانه 500 تنی با استانداردهای بین المللی برای نگهداری ماهیان خاویاری استان در جزیره آشوراده، گفت: به دلیل کاهش صید ماهیان خاویاری، حجم وسیعی از این سردخانه خالی است.
نازقلچی تصریح کرد: برای استفاده بهینه از سردخانه، طی قراردادی با بخش خصوصی، عمل آوری و فرآوری میگو در سردخانه 500 تنی جزیره آشوراده انجام می شود.
پایان پیام/
نظر شما