هویت حقیقی و محمدی(صلی الله علی وآله)در مسجد شکل می گیرد

خبرگزاری شبستان: دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، مسجد را مکانی که هویت حقیقی و محمدی در آن ساخته می شود؛ دانست و افزود: مسجد، جامعه را برای فرمان‌بری آماده می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، ظهر امروز(30مرداد) در مراسم اختتامیه کنگره ملی پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله) با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این کنگره، آن را ابتکاری ارزنده و سازنده در بزرگداشت یاد و نام رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) دانست و افزود: وجود مقدس آن حضرت عین ذکر خداست.


وی وجود پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) را یک وجود ساری و جاری در متن جامعه اسلامی دانست که قوام جامعه اسلامی به وجود مقدس اوست و با اطاعت از فرمان آن حضرت، هویتی در جامعه اسلامی شکل می گیرد که یک هویت حقیقی و هویتی محمدی است.

 

آیت الله اراکی با تصریح به اینکه اولین مبنای هویت شکل گرفته بر مبنای وجود حضرت رسول، امام علی علیه السلام است؛ خاطرنشان کرد: فرمانبری از فرمانروا، هویت ساز است و برای همین معتقدیم ولایت از آن خداست و اینکه ما شیعیان معتقدیم امام(علیه السلام) را باید خدا معین کند به این دلیل است که معتقدیم فرمانروایی جز برای خدا نیست.

 

وی با طرح این پرسش که این هویت کجا ساخته می شود؟ اظهار داشت: در قرآن خانه ای برای ساختن این هویت تعریف شده که این هویت را می آفریند و می پرواند که در اولین اشاره، از خانه ابراهیم علیه السلام نام برده شده که این بیت را هویت ساز معرفی می کند.

 

آیت الله اراکی با استفاده از آیه نور و ذکر این نکته که آیه ای جامع تر از آن در قرآن کریم وجود ندارد؛ از خانه حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به عنوان خانه مرکزی برای جامعه اسلامی، خانه فرمان، تطهیر و هویت‌سازی یاد کرد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه مسجد محل اجتماع است و جامعه را برای فرمان‌بری آماده می‌کند؛ افزود: خانه های علی و فاطمه، مساجد است و بیوت ائمه و انبیاء مساجد است و مسجد، بیوت رهبری جامعه است که این اجتماع حول فرمان خداست به این معنی که جماعت مردم و جامعه را برای فرمانبری از یک فرمان آماده می کند و مسجد یعنی جامعه را بر این مبنا تربیت کردن که چیزی جز فرمان خدا ما را دور هم جمع نمی کند.

 

آیت الله اراکی با بیان این مطلب که تقوا، روح جامعه اسلامی است و امام(علیه السلام) عین تقوا و تقوا عین امام است؛ گفت: وقتی جامعه دارای یک هویت شد طبق فرمایش رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) دارای یک پیکره و روح واحد می شود و این وحدت اعتباری نیست بلکه حقیقی و سنخی است.

 

وی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه استان کرمان، استانی مبتکر است و بنده از قبل از انقلاب در جریان فعالیت های این استان بودم؛ گفت: مجمع تقریب مذاهب آمادگی پشتیبانی و همکاری برای طرح های ابتکاری این استان را دارد.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در همین زمینه با بیان این مطلب که ما چند مناسبت هویت ساز داریم و این جشنواره ها، پیوند هویت محمدی را در بین ما ریشه دار می کند؛ پیشنهاد کرد: به مناسبت میلاد پیامبر و حضرت زهرا، دهه میلاد فاطمه(سلام الله علیها) برگزار و جشن فاطمی، حول بزرگداشت این وجود مقدس که یک ارزش بزرگی در جامعه ماست برگزار شود.

 


پایان ییام/
 

کد خبر 395584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha