لازمه وحدت مدیریت فرهنگی و سیاسی در نظام اسلامی

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام علوی با اشاره به اینکه در ایران اسلامی پرچم ولایت فقیه در اهتزاز است، گفت: وجود وحدت میان مدیریت فرهنگی و سیاسی در نظام اسلامی امری ضروری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید محمود علوی، وزیر اطلاعات، شب گذشته (30 مرداد) در افتتاحیه سومین دوره آموزشی تشکیلاتی " خط امام" ویژه مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه ها و دانشکده های سراسر کشور با اشاره به اینکه بیشتر مسلمانان بعد از رحلت رسول اکرم(ص) دنباله رو کسانی شدند که قدرت را به دست گرفتند و اکنون نیز بیشتر مسلمانان جهان این سیره و روش را تبعیت می کنند، اظهار داشت: در این میان حدود 200 میلیون مسلمان هستند که متفاوت از آنچه بعد از رحلت پیامبر(ص) رخ داد عمل کردند و کسانی که قدرت را به دست گرفتند قبول نداشتند و کسانی را به عنوان رهبری دینی قبول دارند که در جایگاه رهبری عملی نیز قرار گرفته باشد.


حجت الاسلام علوی با طرح این سوال که آیا شیعه خود را از بقیه جدا کرده است یا این دیگران بودند که راه خود را از شیعه جدا کردند، بیان کرد: از آنجایی که شیعه براساس مبانی قرآن عمل کرده است، پس نتیجه می گیریم که بقیه مسلمانان راه خود را از تعداد اندک شیعه جدا کرده اند.


وزیر اطلاعات تصریح کرد: از منظر اسلام  مدیریتی، مدیریت فرهنگی است که جامعه و باورهای انسانی افراد را با ارزش های اخلاقی افراد را با معارف و احکام خداوند آشنا می کنند که پیامبران که به جایگاه امامت نرسیده بودند این وظیفه را داشتند و مدیریتی نیز مدیریت سیاسی است که وظیفه اجرای احکام به وسیله قدرت را برعهده دارد.


وی با اشاره به اینکه شیعه معتقد است که مدیریت فرهنگی و سیاسی باید در یک جا جمع شود، ابراز داشت: پیامبر(ص) هم مدیر فرهنگی و هم مدیر اجرایی  است که با تشکیل حکومت اسلامی، نظام اسلامی را مدیریت کرد.


حجت الاسلام علوی ادامه داد: حضرت علی(ع) نیز هم مدیر فرهنگی است و هم مدیر سیاسی چراکه ایشان قدرت را در اجرای احکام قرار داد و شیعه از این منظر و دیدگاه قائل به امامت است.


وی با اشاره به اینکه مدیریت فرهنگی نیاز به علم دارد تا بتواند آیات قرآنی را برای جامعه باز و شفاف کند، گفت: برخی از آیات قرآن آیات متشابه و تعبیر پیچیده ای دارند و افراد مسلمان اما مریض حال سراغ این نوع از آیات رفته تا بوسیله آن ها هوا و هوس های خود را توجیه کنند و باطل را در لباس قرآن جلوه دهند و فتنه ایجاد کنند اما در آیات قرآن آمده است که تاویل این دسته آیات را به جز خداوند و راسخون در علم افراد دیگر آگاهی ندارند.


وزیر اطلاعات با بیان اینکه شیعه معتقد است مدیرفرهنگی، مدیر سیاسی جامعه نیز هست و تفکیک این دو را منجر به فساد می داند چرا که قدرت سیاسی تا جایی که منافعش اقتضا کند به فتوا مدیر فرهنگی عمل می کند و در غیر این صورت زیربار فتوای مدیر فرهنگی نخواهد رفت، تاکید کرد: اهل سنت معتقد است که یک نفر مدیر سیاسی و یک نفر نیز مدیر فرهنگی جامعه است و این ساختار هنوز هم در اعتقادات آن ها وجود دارد.


وی ادامه داد: وقتی مدیریت فرهنگی از مدیریت سیاسی جدا باشد این مدیریت فرهنگی است که پشت سر مدیریت سیاسی به راه می افتد در حالی که این کاملا اشتباه است و در این صورت مدیریت فرهنگی دستاویز مدیریت سیاسی قرار می گیرد.


حجت الاسلام علوی خاطر نشان کرد: اسلام تعدد رهبری سیاسی و رهبری فرهنگی را نمی پذیرد و شیعه این مسئله مهم را از اسلام گرفته است و بقیه آن را قبول ندارند و به دنبال تجزیه مدیریت فرهنگی و مدیریت سیاسی هستند.


وی با اشاره به اینکه دو حادثه پیش ازانقلاب اسلامی ایران یکی جریان مشروطیت و دیگری نهضت ملی شدن صنعت نفت و در پی آن کودتای 28 مرداد 32 دو جریانی است که در آن جدایی مدیریت فرهنگی و مدیریت سیاسی باعث ناکامی این دو جریان شد و افزود: در هر دو جریان مردم به واسطه علما و روحانیون وارد میدان شدند که در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت مدیریت فرهنگی را آیت الله کاشانی و مدیریت سیاسی را دکتر مصدق به عهده داشتند و به دلیل آنکه وحدتی در این دو مدیریت وجود نداشت این نهضت با شکست مواجه شد.


وزیر اطلاعات تاکید کرد: امام خمینی(ره) پس از مشاهده نتیجه این دو نهضت که به شکست منجر شد، مطلبی را بیان کردند که براساس آن فقیه به عنوان مدیر فرهنگی جامعه باید قدرت سیاسی و ولایت بر امور را نیز داشته باشد و بنای آن را نیز ولایت فقیه گذاشتند و مدیریت فرهنگی و مدیریت قدرت و سیاسی را در یک جا جمع کردند و این همان امامت است که شیعه به آن معتقد است.


وی خاطر نشان کرد: امام خمینی توانستند انقلاب اسلامی ایران را با وجود توطئه های بسیار دشمنان داخلی و خارجی با قاطعیت و صلابت حفظ کنند و در این جریان بود که امام راحل وحدت مدیریت را تحت عنوان " ولایت فقیه" مطرح کردند و این همان نقطه ای است که امام فرمودند " پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد".


وزیر اطلاعات با اشاره به فرمایشی از حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه " کسی که از فراز و نشیب ها و حوادث تاریخ درس عبرت بگیرد، می تواند از حوادث آینده جلوگیری کند و از لغزش ها در امان باشد"، گفت: اگر بخواهیم عزت انقلاب را حفظ کنیم راه آن اینست که ببینیم چه چیزی باعث شکست نهضت مشروطیت و نهضت ملی شدن صنعت نفت و کودتای 28 مرداد شد و نگذاریم این مسایل در انقلاب ما تکرار شود.


وی با اشاره به اینکه امروز دولتی داریم که توانسته است وحدت را حفظ کند، افزود: روزی که رئیس جمهور با بنده در مورد وزارت اطلاعات صحبت کرد، با یاد مادرم حضرت زهرا (س)‌ کار را آغاز کرده و تمام گرایشات سیاسی را کنار گذاشته و گفتم که من سرباز اصل نظام هستم.


حجت الاسلام علوی اشاره ای به دیدار رئیس جمهور با سربازان گمنام امام زمان(عج) داشت و گفت: در ایران اسلامی تنها یک پرچم در اهتزاز است و ان هم پرچم ولایت فقیه است که در دست مقام معظم رهبری قرار دارد و تا زمانی که این اصل امام راحل که ولایت فقیه است را حفظ کنیم به برکت آن انقلاب و نظام و تمام دستاوردهای آن حفظ خواهد شد.


پایان پیام/

کد خبر 395677

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha