حجت الاسلام ناصر مصباح نژاد، امام جمعه شهرستان دنا از مساجد به عنوان سنگر فرهنگی یاد کرد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: مساجد تنها مکانی هستند که در مقابله با تهاجمات همه جانبه غرب نقش محوری و ارشادی دارند.
مصباح نژاد مساجد را کانون تربیت انسان ها دانست و افزود: مساجد مکان هایی هستند که روح و روان انسان را طاهر می کنند.
وی اظهار داشت: در گذشته مسجد محل عبادت و دانشگاه بود و بعد از رنسانس و تحولات پیش آمده در اروپا، راه مسجد از دانشگاه جدا شد.
این مسئول فرهنگی عنوان کرد: نخستین اولویت دولت اسلامی، باید بودجه گذاری برای مساجد و انجام کارهای فرهنگی باشد و این وظیفه حکومت دینی و اسلامی است.
مصباح نژاد ادامه داد: مسجد شاخص فرهنگی، مهم ترین پایگاه و ظرفیت مناسبی در زمینه برنامه های فرهنگی دارد؛ ولی با توجه به تجربیات خودم اعتقاد دارم چند کار باید به عنوان بایسته های فرهنگی انجام گیرد.
وی تعامل با ارکان مدیریتی مسجد، هیئت امنا و مردم را نخستین ضروریات دانست و خاطرنشان کرد: بعضی از مدیران کانون ها با توجه به عدم شمه فرهنگی با امام جماعت تعامل نداشتند و گاهی اوقات به جای تعامل، تقابل با امام جماعت داشتند که این کار زمینه فرهنگی مسجد را دچار فرسایش می کند.
امام جمعه سی سخت عنوان کرد: اگر مدیر کانونی احساس کند که حضور او در کانون خیانت به اسلام است باید استعفا داده و میدان فعالیت را به دیگران بدهد؛ زیرا فرصتی برای خدمت و فعالیت را غصب کرده است.
مصباح نژاد جاذب بودن فضای مسجد را از دیگر ضروریات خواند و عنوان کرد: ما باید بتوانیم در فضای معنوی مسجد جذبه ایجاد کنیم.
وی در ادامه، فلسفه تشکیل کانون های فرهنگی و هنری را ایجاد جذبه در بین جوانان، نوجوانان و آحاد مردم جامعه دانست و خاطرنشان کرد: باید ظرفیت ها را شناسایی و ارتباط با جوانان و نوجوانان و سایر مدیران جهت شناسایی ظرفیت های هر کانون صورت گیرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان دنا برگزاری جلسات هم اندیشی، آسیب شناسی مسایل فرهنگی و اجتماعی را از جمله مسایلی دانست که مدیران کانون های فرهنگی و هنری باید به آنها توجه داشته باشند.
وی شناسایی جوانان نخبه را از دیگر اولویت ها و ضرورت ها خواند و ادامه داد: جوانان مستعد و نخبه باید شناسایی و جذب مساجد شوند.
مصبح نژاد با بیان این که برنامه های مساجد و کانون های فرهنگی و هنری باید عالم محور باشند، گفت: انحرافات از جایی به وجود آمده که اسلام منهای روحانیت باشد؛ البته روحانیت به لباس نیست، به تفکر ناب اسلامی، دانش و قلم تقواست .
پایان پیام/
نظر شما